[笑到有腹肌] 史上最爆笑動畫TOP10

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

搞笑從來都係一門學問,笑位呢啲唔係你比心機整就整到出黎,最重要嘅係有果個觸覺。正因為係咁,一啲可以令人笑到有腹肌嘅作品先咁珍貴。尋日ranking.goo.ne.jp公布左由網友選出嘅10套最搞笑動畫,而家就黎睇下邊啲動畫咁勁啦

1 銀魂

登錄/註冊後可看大圖

最近連真人電影都好收得嘅銀魂穩佔冠軍寶座,呢套搞笑作品由個作品名《銀魂》開始已經痴左線(同日文嘅睪丸發音相似),故事入面笑死人嘅過界笑話相信唔洗我講,仲要全部主要角色嘅性格同對白都冇界線,攞第一可以稱得上實至名歸。

呢度為大家送上疑似用小畫家繪製嘅主題曲畫面(取自銀魂動畫其中一集)

(由2:40至3:54)

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

2 鬼燈的冷徹

登錄/註冊後可看大圖

將會係今個10月推出第二季動畫嘅《鬼燈的冷徹》係現今除《銀魂》之外最受歡迎嘅搞笑作品,佢唔單止設定特別,而且有各種老少咸宜嘅笑位,令佢登上個榜嘅第二位。

3 小松先生

登錄/註冊後可看大圖

為興祝赤塚不二夫80歲大壽而製作嘅小松先生憑住六胞胎各有不同嘅性格,再加上名牌聲優精彩嘅演繹,令佢得到好高人氣,尤其是係女性嘅支持。

高校!奇面組
齊木楠雄的災難
6 IQ
博士
真鼻毛爆裂拳
蠟筆小新
性感指令外傳 好厲害啊!!勝先生
日常

SOURCE: https://ranking.goo.ne.jp/column/4582/ranking/50583/

呢度上面你地睇過幾多套?
只睇過一兩套咋……
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝介紹,好多都未睇過,可以睇下!