轉載 : 航空新革命?卡塔爾航空推空中雙人床

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

航空界最近呢有好多嘅動靜,繼波音公司將會推出全新對抗氣流嘅發明之後,最近卡塔爾航空公司又宣佈有新嘅革新。卡塔爾航空公司宣佈將會係商務艙推出第一張雙人床,等乘客可以喺半空中都可以享受到雙人床位。

名為Qsuite嘅新形設計客艙,令乘客可以根據需要,將兩個中間座椅傾斜成一個完全平坦嘅床,就好似一張雙人床一樣,仲配有分隔板,可以創建一個帶有兩個娛樂屏幕嘅私人睡房。

除咗有雙人床之外,卡塔爾航空新嘅設計仲可以令到四名乘客可以改變座位,變相組成一個私人區域,無論係屋企人、朋友定同事, 係半空中都可以有一個屬於自己嘅空間工作同埋社交,搭飛機唔再係得等同睇戲。

今次卡塔爾航空嘅呢一個新設施可以話係航行業世界第一嘅改革,相信一定會係航空業一邊掀起新潮流 ,而係不久嘅將來相信競爭對手都會推出一啲相應嘅設施。

Qsuite依家已經係英國希斯路機場出發嘅航班上正式投入服務,喺嚟緊嘅日子將會相繼喺巴黎同埋紐約開出嘅航班上推出。

登錄/註冊後可看大圖

係飛機上面可以同朋友一齊聚餐。

登錄/註冊後可看大圖

今次卡塔爾航空嘅革新可以話係前無古人。
唔係喎,星航有咗雙人床好耐喎,卡塔爾而家敢話佢哋係第一!

咪就係、我都有啲印象以前聽過有打床的、但我就未見過啦、都唔知邊個先真
Models 發表於 2017-9-29 11:11
咪就係、我都有啲印象以前聽過有打床的、但我就未見過啦、都唔知邊個先真

師兄,我明喇!再睇清楚D文字,卡塔爾話"商務艙推出第一張雙人床",星航果個係頭等叫Suite! 不過叫乜唔係重點,收幾銀先至重要!
咁可以happy

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 05:09