[賽後報告] 胡志明市少少小報告(一) *多文字,

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

胡志明市報告

介紹一吓小弟單兵去邊度玩,其實大家都去過,純粹講吓0既感覺啫,有啲我去過,有啲我喺純路過或者問吓料,
只係想分享吓比較少CHING 寫0既地方啫,大家多作交流資訊,有機會你試過,可以同大家開心SHARE 吓
希望唔會悶親大家

CHILL SKY BAR

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

CHILL

最好單兵避免星期五去,因為超多人,又好似要俾入場費先,平日去係唔錯0既,好似8點前有HAPPY HOUR平啲。
咁上去練吓膽,揾人吹吓水又冇乜所謂,我去幾次,都見好多人主動揾其他囡遊客(日本,韓妹)去吹水,當然我都有試吓啦,
但都唔係好成功 ,相中有個好0既鬼佬,我都見佢成日嚟,哈哈...大家目的都係想揾囡囡 ,鬼仔鬼佬係著數
啲啦...冇計,唔夠人地高同靚仔,樣又唔係鬼,真係食自己/俾錢先有囡囡 。啲韓國妹同韓嬸都幾HIGH,韓仔都多,
真係見人地韓國鍾意同返自己人吹水同玩好容易。

AIR 360/ XOXO LOUNGE
呢間嘢,之前AUSTIN POWER 兄都介紹過,我一,年多前去都仲係叫LA VIE EN ROSE,後尾改咗名叫XOXO,之前都FRIENDLY
啲啲,單兵入去會有問你要唔要囡囡,而家去,都好似冇乜彩你,主要問你有冇訂枱,可能要你開返枝貴酒先至有囡介紹俾你。
而且想喺度食杯啲都好鬼貴吓同冇癮,因為個BAR 係同其他地方/囡囡好隔絶,又企得唔舒服,近門口,最好有多幾個人一齊BOOK
會好玩啲。星期二佢會FREE 一枝CHAMPAGNE 俾四個或以上一齊嚟0既女士們,目的應該係吸引啲囡嚟個場度。而個場有邊啲
係出嚟做,點揾MAMI 呢,我唔係太知,但應該問吓會有,因為我去咗樓上AIR 360,都見有人可以叫囡,所以我估同啲WAITER 講吓,
俾少少TIPS 應該唔係問題,好多時都見啲鬼佬兩個場之間走嚟走去。
如果有CHING 去過揾囡,可以分享吓你地經歷嗎?

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

XOXO

ENVY CLUB
呢間就好似新新地,開咗應該唔夠一年卦....個場夠新,冷氣夠又冇乜異味,裝修幾靚
佢就喺STOCKING KTV 隔離,唔知兩間有冇關係呢...問STOCKING 就話冇...
但外面間中都有啲靚囡企喺度,好似想等人帶入去咁,有啲古怪 ,而場內都似有人帶住靚囡介紹俾客人,
由於我時間,銀彈有限,所以好多場都係冇叫囡,齋飲,報告唔到啲咩俾各位CHING ....大家有機會大班人去吓可以分享多啲

ENVY

ENVY

FOX BEER CLUB
呢間都好似係幾新吓咁,因為行去STOCKING 嗰頭經過,喺對面馬路離開兩百米都聽到佢啲音樂,所以吸引咗我過去望吓
由於我只係純粹望吓啫,而且同佢地溝通唔到,所以冇入到去,但見氣氛唔錯,應該多數本地人嚟玩多

FOX

FOX

FOX

FOX

AUSTIN POWER 兄講過,嗰啲叫 NHA HANG 乜乜乜....但個門面原全唔似餐廳0既,多數有古怪
經過影吓相,唔知有冇人去過呢? 因為附近成日好多性感囡囡坐喺度飲嘢食嘢...而嗰間SUNFLOWER 餐廳都係附近

Nhà Hàng Karaoke Đêm Sài Gòn
26 Nguyễn Thị Nghĩa, Bến Thành

NHA HANG DEM SAI GON

NHA HANG DEM SAI GON

KTV 小弟就真係冇玩過, STOCKING 就有問過個價,US 150 一間房,MAMI 見我一條友,又第一次嚟,夜夜地,就俾我
DISCOUNT US60 喎,我主要想揾囡,飲同唱歌都唔帶啱我...我都係志在問定行情,第時同朋友嚟玩啫。
1127 都係入咗冇揾囡,問完走人,始終唔太啱FEEL 玩,所以大家可以留意問返其他CHING
不過小弟純粹鳩遊遊,見到得意,就問吓,就好似以吓呢間咁....
喺一郡,日本人區嗰頭,叫做ARI 蟻0既茶館

54 Lê Thánh Tôn, Bến Nghé, Quận 1, Hồ Chí Minh

ARI

ARI

日頭至晚上7點前,佢外表係一間茶館,但係入夜就係一間KTV,因為夜晚時我就見到有好多囡囡坐喺外面食宵夜,或者飲店內飲嘢...
終於我入咗去問,原來前鋪後KTV,媽咪話唱K US 44,可以帶囡囡出街,幾FRIENDLY,英文幾好,應該都識日文啦,
不過我都係運吉啫,去索吓料,有機會再過嚟齋揾囡上房,佢話都得,但照俾US44 先當消費

另外認識一個囡囡,同我講佢做一間韓國人KTV,可以直接揀囡,唔知係咪...我未試過, 地址係 14 Nguyễn Thái Học,
經過嗰區比較靜,路邊都見有韓國仔同啲囡囡食嘢...幾高質吓,唔知係咪呢間嘢出嚟....路過門口,好多韓過人等住入,
我亦冇心走人去,因為我好少夜晚帶囡去酒店。有機會下次我試完再報料

BUI VIEN (BACKPACKER STREET)
呢度就真係夜夜笙歌,係好好玩0既....而家後面街又多咗個露天BAR AREA同埋下面有個DOWNTOWN FOOD 0既FOODCOURT,
食嘢超方便同多選擇

BUI VIEN

BUI VIEN

BUI VIEN

BUI VIEN

BUI VIEN

BUI VIEN

BUI VIEN步行街內,有各式酒吧,唔使我多講,附近有啲BAR,星期五,六, 好多時都見到啲後生越南人飲到死屍咁訓喺地下,真係唔知有冇
得撿屍呢
野雞吧就喺街尾近 Đỗ Quang Đẩu嗰頭,有一大班囡坐喺門口,間中會見到變性人
有一次行過一間旅館,就見半夜十二點左右,好多女好似放工咁走出嚟,有個男0既就問我要唔要囡,US 60 搞掂。
地址: Havy hotel (khách sạn Hạ Vy),  18, 16 Đỗ Quang Đẩu, Phạm Ngũ Lão, Quận 1, Hồ Chí Minh

有興趣可以去試吓,我仲未試過

9UP 咁多文字 ,希望各CHING 唔好介意

祝大家去越南玩得開心,食女食得興奮

唔知點解...而家UPLOAD 相,全部PREVIEW 唔到,搞到寫帖好唔方便....唉
胡志明市, 好熱鬧
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝分享 最鍾意玩sky bar,好容易溝到女

US 60 搞掂

Nice place!

nice sharing.

間 Nha Hang 外表有D 似。加上個名叫 西貢夜八成都系。如果在五郡陳興道或安陽王街就九成系。 你話在 Sun flowers 左近,是 Nguyen Trai 嗎? 門牌及街名睇唔多清楚。

欣賞CHING嘅探索精神, 如果再深入D就更好~

非常好的遊記.能夠帶給新手一個旅遊指南

多謝師兄,好多不同資訊

雖然無啪啪啪,但師兄探索地點嘅精神值得表揚 👍

内容多姿多彩,谢谢。

回復 luvsupernatural #1 的帖子

多謝分享

适合玩夜店的人推荐

胡志明适合一个人去玩

austinpower 發表於 2017-9-30 09:06
間 Nha Hang 外表有D 似。加上個名叫 西貢夜八成都系。如果在五郡陳興道或安陽王街就九成系。 你話在 Sun flowers 左近,是 Nguyen Trai 嗎? 門牌及街名睇唔多清楚。

就喺NEW WORLD 間STARBUCKS 對面,
Nhà Hàng Karaoke Đêm Sài Gòn
26 Nguyễn Thị Nghĩa, Bến Thành

因為夜晚成日見隔離角落頭間鋪頭有好多靚囡喺度食嘢,同飲嘢...似似地係出嚟做

CHING 識越南文真係好,我諗我都要學返少少,溝通唔到,真係少好多情趣,旅遊都冇咁方便

三文魚sss 發表於 2017-9-30 10:31
雖然無啪啪啪,但師兄探索地點嘅精神值得表揚 👍

多謝....
啪啪啪通常下午搞掂咗,飲完酒唔多想啪啪啪

Thanks for sharing !!
Really wonderful

回復 luvsupernatural #1 的帖子

一個人去bar建議小酌就好,別喝太多,保持清醒
有位朋友在chill sky bar喝多了,被摸走2隻手機
回飯店就睡,隔天才發現