[PS4] Rockstar 真正次世代遊戲: Red Dead Redemption 2 公開新片新元素

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

Rockstar 對上一隻 game 已經係 GTAV...雖然呢隻都有 PS4 版,但始終最初係針對 PS3 開發,未有完全發揮新一代主機嘅能力。而真正次世代 Rockstar 遊戲就係呢隻 - Red Dead Redemption 第二集!今日官方公開新預告片,揭曉好多新內容:

登錄/註冊後可看大圖

首先可以睇到今集畫面確實比 GTAV 進步左唔少,尤其係人物外觀、面部表情,以及環境整體細緻度都比 GTAV 更優勝。除此之外,呢條片個重點係今集故事。

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

雖然叫第二集,但其實故事上就係 Red Dead Redemption 前傳。講述一個專門打劫、盜竊嘅大型犯罪集團 - Dutch’s Gang 嘅故事。呢個亦係第一集主角 John Marston 曾經參與嘅集團,喺第一集佢就係喺集團解散之後被要脅要揾返集團 3 大主腦出黎解決。

第二集主角唔再係 John Marston,而係 Dutch’s Gang 另一成員 Arthur Morgan,職責似乎係專門揾人收數。

登錄/註冊後可看大圖

喺片中睇到今集環境比第一集更豐富,例如有新嘅沼澤地區,裡面仲有鱷魚。另一個重要新元素係終於可以用弓箭做武器:片中見到用黎打獵,但應該對人一樣有用,尤其係想靜靜殺人。

登錄/註冊後可看大圖

Red Dead Redemption 預定 2018 年春季推出,有 PS4 及 Xbox One 版本。

唔知呢隻會唔會有 online 模式?又會唔會好似 GTA Online 咁癲?

暴力 game ,因為夠刺激,一向銷售都吾差,如果遊戲質数拍得住 GTA,就掂呀
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 十二道鋒 #1 的帖子

睇落幾正喎

刺激巧玩的遊戲

隻Game 畫面好細緻真實. 鱷魚先生做形, 做收數佬, 好似好過癮!

牛仔風格好少有,玩玩先得。

刺激巧玩的遊戲

扮牛仔去收数咯。。

2018 年 6 月... 期待
好似差唔多等咗八年先有第2集

終於有新消息啦~
希望會好似 GTA V 咁有中文版啦

回復 goodnessdevil #10 的帖子

幾吸了啊。多謝提供呀 bro

這個根本就是GTA的西部牛仔版

我只有PS3玩過它的第一代, 感覺沒GTA好

GTA始終是殿堂級的神作 (即足球的WE一樣), 跟現在生活化的劇情

同類的遊戲很難跟他相提並論了

不過怎樣也好, 多謝師兄提供資訊, 全部收下了, 感謝!

預定 2018 年春季推出,有 PS4 及 Xbox One 版本

有無女角色呢

relena1997 發表於 2017-9-30 16:17
這個根本就是GTA的西部牛仔版

我只有PS3玩過它的第一代, 感覺沒GTA好

甘故事內容结構居多是抄襲成份,可能是换湯不換葯

夠晒刺激遊戲

睇落幾刺激、但相信唔會夠GTA甘好玩

畫面好似好正

如果這是openworld game
就一定掂呀

ccuccu 發表於 2017-9-30 09:30
隻Game 畫面好細緻真實. 鱷魚先生做形, 做收數佬, 好似好過癮!

收數佬真係正