切換到窄版更改語言
註冊 找回密碼

141香港論壇

18miss.com 成人用品專賣店S-Books性書教學及討論S-Books教學
熱門搜尋: 請稍候......

[搵囡心得] 東京夜遊雜談 2017     [複製鏈接]

百萬富翁勳章 萬千寵愛勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「摩羯座」勳章 「友誼大使」勳章 「貼圖之星」勳章 收藏家勳章

魄力
29038 點
魅力
11733 點
潛力
0 點
黃金
1435 兩
1098745 元
發表於 2017-12-2 |顯示全部樓層 |舉報
提示: 作者已被禁言或被刪除 內容不可查看

超級元老 [發短訊]

自由自我.逍遙自在 / 中港澳日.極上玩樂主義

百萬富翁勳章 超級元老勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 「友誼大使」勳章

魄力
16677 點
魅力
3789 點
潛力
0 點
黃金
252 兩
8910038 元
goodgoodho1 發表於 2017-12-2 11:32
想當年小弟都識日文,去左飛田玩。
價錢相對香港一樓一真是貴不少,但勝在有服務。

以我專玩正邪 NC 計,東京既選擇真係多好多,而且囡囡質素、服務、氣氛等亦遠勝香港。

香港就剩係得個貴字,同埋成日話冇女。

你有你的言論自由,我也有我的權利去阻止「無禮貌人士」的滋擾,特別是那些「喜歡單打」、「專門曲解我說話」的人。黑名單就係咁樣用。

百萬富翁勳章 萬千寵愛勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 超級元老勳章 「摩羯座」勳章 「友誼大使」勳章 「貼圖之星」勳章 收藏家勳章

魄力
29038 點
魅力
11733 點
潛力
0 點
黃金
1435 兩
1098745 元

超級元老 [發短訊]

百萬富翁勳章 超級元老勳章 論譠元老勳章 高級元老勳章 「友誼大使」勳章

魄力
16677 點
魅力
3789 點
潛力
0 點
黃金
252 兩
8910038 元
goodgoodho1 發表於 2017-12-2 12:21
其實小弟有個問題,如果分辦對方是否大陸妹扮日本妹?
有不少大陸妹日文跟日本妹一樣流利,確實分不出來。

九年前,在日文公開試合格後,我進行了首次單拖的東京夜遊。
有一晚,我跟咗個講廣東話的女主持返去佢個架步,入便坐咗十幾條女喺度。
我離遠瞄了兩眼,便道:「點解全部都係大陸妹架?」

儘管大陸妹或會講日文,但係氣質、眼神、談吐、修養、態度、衣著、表情、話題等呢啲內在嘢真係好難扮。
我玩咗大陸妹廿二年,
日本妹都有十年 (但每年會接觸超過100件)
我只能夠講,於交流上,大陸妹同日本妹個 FEEL 係好唔同,因為雙方的文化背景係有超巨大差異。

再者,你喺日本人的地頭,其實係好難搵到大陸妹的,就算俾你搵到,佢都唔會識講普通話。(因為自小在日本長大)

另外,現實裡,大陸妹好少刻意騙人,佢哋多數會自爆身份。因為你己經入咗佢既場,錢係要俾硬,佢冇必要再隱暪。

總的來說,分辦大陸妹和日本妹,係要靠深入的溝通和交流,然後觀察對方的言行舉止。
外表有得扮,氣質就非常、非常難扮。

但如果有人連氣質都扮到 (我遇過),我會當佢係日本妹。當時那個女孩,佢仲靚過所有大陸妹同日本妹加埋,所以我接受!

當然,如果你搵街頭的大陸案內人帶路,佢就會帶番你去內地人開既場,咁就會比較易接觸到大陸妹了。
你有你的言論自由,我也有我的權利去阻止「無禮貌人士」的滋擾,特別是那些「喜歡單打」、「專門曲解我說話」的人。黑名單就係咁樣用。

魄力
29038 點
魅力
11733 點
潛力
0 點
黃金
1435 兩
1098745 元

超級元老 [發短訊]

魄力
16677 點
魅力
3789 點
潛力
0 點
黃金
252 兩
8910038 元
暫時我傾向單嫖獨賭,因為我係以「夜遊開發家」的模式去玩。

所謂「夜遊開發」,就係去發掘新玩法,和搜尋各大場所的「隱藏秘密玩法」。
過程中,我係需要花八至十二萬,每天幫趁同一間場,然後搜集數據,再去界定一個「全新玩法」的模式。
因為試既場唔止一家,加上自己亦有好多主場要玩,又有老相好要見,所以日程係會非常之忙。暫時只宜單獨行動。

然而,自己的年紀已大,身體狀況已大不如前,已漸漸無法支撐這種「密集式」夜遊。

在我半引退,「停止開發」之後,其實我是不介意和各方好友結伴夜遊的。不過這會是將來的事了。

現在,需研究的課題大概仍有五個,我要趁身體還可以,加快進度了。

超級元老 [發短訊]

魄力
16677 點
魅力
3789 點
潛力
0 點
黃金
252 兩
8910038 元
goodgoodho1 發表於 2017-12-2 12:51
厲害厲害!小弟受教了!
未知有否機會跟師兄去見識見識?

回應在上面 - 86 樓。

魄力
29038 點
魅力
11733 點
潛力
0 點
黃金
1435 兩
1098745 元

魄力
175 點
魅力
0 點
潛力
0 點
黃金
0 兩
1493 元
發表於 2017-12-4 |顯示全部樓層 |舉報
髑教了,師兄好利害

魄力
3334 點
魅力
659 點
潛力
0 點
黃金
250 兩
1569288 元
thanks for sharing

魄力
1280 點
魅力
37 點
潛力
0 點
黃金
0 兩
37950 元
回復 cyberkencyber ##2 的帖子

心得post晒出來,本人受益良多!!!!

魄力
2395 點
魅力
1411 點
潛力
0 點
黃金
540 兩
5930339 元
發表於 7 天前 |顯示全部樓層 |舉報
推一推,頂一頂

重要聲明:本網站是以即時上載留言的方式運作,141HONGKONG.COM 對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意見,並非本網站之立場,用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,用戶應尋求專業意見 (如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者發現有留言出現問題,請聯絡我們。141HONGKONG.COM 有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言,同時亦有不刪除留言的權利。切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。

手機版|Archive|sitemap|聯絡我們|141香港論壇

GMT+8, 2017-12-12 12:26