[泰北/清邁/清萊] 清邁 Absolute Paradise Spa - Karsai Massage (中文是否叫抓龍筋?)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

今朝起身又上網睇下,睇到一間Absolute Paradise 資料時見到呢間嘢有個叫Karsai massage嘅服務,心諗唔知係咪即係抓龍筋,一直都係聽過呢個Terms,但好少見有地方有得試。於是就send email問技師幾時得閒,確定好時間就準備我嘅尋筋之旅。

呢間Spa位置離香格里拉不遠,但有啲隱蔽,係間舊舊地類似酒店嘅物體2/F。上樓去到其中一間房係接待處,比完錢就見到技師出嚟。呢間嘢有兩個技師提供抓龍服務,但其中一個老啲嘅師傅就經常不在,所以今次搵咗個後生嘅,叫Dutchie嘅技師。

Dutchie大波走肥,樣子都標緻,佢帶我去咗其中一間客房嘅物體。客房唔大但尚算乾淨企理,除衫沖涼(抓龍筋要自己沖,如果選B2B massage就一齊沖)就上床開始。

先訓低做背,首先做個似係鐵掃把嘅嘢拍我全身(但其實無咩感覺)然後開始按穴位(很準很舒服)及推油+熱石。大部分時間重點都係籮柚、會陰、春袋同小Go,之後佢就叫我狗仔式咁,然後開始按摩前列腺(2-3分鐘左右)。跟住轉身做前面,同背大同小異,但會加埋按肚,我覺得都幾舒服。

然後,佢繼續游走係我春袋同小Go之間,按袋時有啲啲唔舒服,但佢另一隻手又會chok下小Go等我舒服,佢梅花間竹咁來來回回,不適嘅感覺慢慢就轉變成期待佢每一下動作。

按到咁上下,技師就問要唔要HJ(500)或BJ(1000),呢個時候,正所謂條嘢又硬硼硼,而且又係佢手上,我無理由拒絕佢㗎。揀咗HJ佢就開始加速,最後順利升空。明明尋晚先做完一次,今次都比平時多,唔知關唔關按完摩事。事後佢再按咗小Go幾嘢,再流出咗2 pat仔好杰嘅,然後佢指住果2 pat嘢講咗堆泰文。不過,我完全唔知佢up咩~

最後,按咗陣頭肩就夠鐘。沖涼換衫走人。
埋單1600+500,共100分鐘(足鐘)

總結:
1)整體來說,個人覺得好舒服好relax

2)原來熱石春袋係好很舒服嘅......

3)入房前後,見到2個其他客嘅技師,好似唔錯
BM價錢應該如下:
a) 普通BM 100mins 1400-1600包HJ
b) Quick BM 45mins 1000

4)呢間嘢啲鬼佬評語好壞參半,但個人今次係滿意嘅。請自行參考。

5) )最後,小弟未試過抓龍筋,唔知係咪咁,或者有無師兄試過好的又正宗嘅可以介紹下,曼谷都OK。先行謝過。

志在分享多啲清邁資訊,全部個人經驗。喜歡的請支持一下,謝謝!
睇完都好想試
回覆 讚好 不讚 使用道具

睇完都好想試+1
可惜係清邁

正喎,睇完你報告真心想衝過去試吓

學到嘢, 多謝分享

有報告都係好,謝謝呀

回復 青春Amigo #1 的帖子

Seems like worth to try but the only concern is the location in Ching Mai.  There are not many places to play when compare to Bangkok.  

謝謝分享,有機會都想試下

多謝分享少有清邁資訊

話說找龍筋唔係固精之類咩?即刻出野會唔會反而傷身呢?

點解冇開大?

多謝師兄龍根包膠

Ching, Good Report 有機會都想試下

我都想一試...我都搵緊資料邊度有正宗保健式抓下...搵黎搵去都係邪野多過正宗保健式

C兄,想問吓係香格里拉行路過去要幾耐?🙏

回復 710v #18 的帖子

根據Google map,11分鐘~

曼谷試過, 在T21 隔離, 有CHING 好似介紹過
2500 THB 90MINS ,
過程差不多, 不是很痛, 我接受到....抓完之後我FEEL 到係好似有D 料到, 好難形容....

谢谢分享,好有用资讯。🙏🏻

感謝師兄分享