[新聞時事] 男助理偷同事母乳 被判感化12個月 點解唔返大陸食人奶宴?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

被告在庭上求情時辯稱因為好奇,加上受賭債問題困擾,飽受極大壓力而犯案。(港台圖片)

通訊事務管理局辦公室一名男助理,偷取女同事的母乳,早前承認一項盜竊罪,今早在東區法院被判感化12個月。

被告姚明健、42歲。被控今年7月3日,在灣仔的辦公室偷取女同事兩樽母乳,並飲用部份母乳。

被告因知道女同事把母乳儲存於茶水間的雪櫃,就以300毫升盒裝鮮奶「偷龍轉鳳」,換走女同事約240毫升的母乳。但因鮮奶的分量和顏色與母乳不同,最終被揭發。

他在庭上求情時辯稱因為好奇,加上受賭債問題困擾,飽受極大壓力而犯案。
http://news.rthk.hk/rthk/ch/component/k2/1360311-20171020.htm

點解唔返大陸食人奶宴?

登錄/註冊後可看大圖

什麼時候 「五毛黨」在大陸  或 在香港公海 50海里外  贊助舉行有 大型 "食人奶宴"  ?

大陸女 有派「國母」贊助支持  ( 是姓宋 還是 姓彭 )   ?

回覆 讚好 不讚 使用道具

沈陽海哥 發表於 2017-10-20 15:56
什麼時候 「五毛黨」在大陸  或 在香港公海 50海里外  贊助舉行有 大式 "食人奶宴"  ?

贊助大陸女有國母  ( 是姓宋 還是 姓彭 )   ?

國母  ( 是姓宋  姓彭 ) ,她們的母乳,因為年紀太大,已經變質發臭了,比三聚氰胺的毒性更加強烈,切勿飲用。

咁有無強制性佢去睇醫生呀 !?

一定無....

因為係人都知, 資源都撥曬去條膠鐵....

醫療呢.....  判佢一定要睇醫生咪即係罰醫生ot再ot

都無資源

求情一定要話受佔中影響,咁先有優惠。

判得咁輕執身彩

iamboyboy 發表於 2017-10-20 16:14
國母  ( 是姓宋  姓彭 ) ,她們的母乳,因為年紀太大,已經變質發臭了,比三聚氰胺的毒性更加強烈,切勿飲用。

習棕種意飲姓彭毒奶,愈飲愈磚制毒材

F1D1S1 發表於 2017-10-20 16:56
求情一定要話受佔中影響,咁先有優惠。

哈!師兄!我就係想講呢樣嘢,話唔埋個法官係藍絲,就實會同情佢~

車呀文 發表於 2017-10-20 18:33
判得咁輕執身彩

有刑事案底,話唔埋影響佢個鐵飯碗。

carhin 發表於 2017-10-20 18:56
習棕種意飲姓彭毒奶,愈飲愈磚制毒材

雜種鍾意食人奶撻。

十九大開會,全部狗官齊齊改飲人奶!

班五毛又扮盲, 聾, 啞, 披, 收晒爹, 可惜四台柒王安息了.

回復 iamboyboy #1 的帖子

在偉,光,正領導下仼何事都會發生⋯⋯

好奇?變態就真,好嘔心

when one is under extreme pressure, his behaviour may become strange.

其實真係有d嘔心,不知有何吸引。。。

判佢感化 ?  有諗用咩
你一日唔醫好佢, 佢12個月內唔變態, 第13個月都依然會
今次就去偷同事奶飲, 基本上都好變態嫁啦...
13個月後都唔知又係咩新花神
可能係拍裙底春光, 搞吓細佬女呀, 又或者非禮強姦....