[其他] 愛港之聲分裂,高達斌被指賬目不清

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

記者招待會
>>
>> 主題:
>> 愛港之聲發生閙雙胞
>>
>> 日期時間:
>> 2017年10月21日
>> (星期六)下午二時

>> 主題:大問題大解剖愛港之聲前創會主席 高達斌
>> (一)愛聲賬目不清及議員選舉財政不交代。
>> (二)誣陷政府及一干不被蒙騙的愛國人士。
>> (三)私下串謀其他愛聲前執委到商業登記署開了一間私有化公司「愛港之聲有限公司」的真正目的是什麼?
>> (四)雙胞敗露,不法地宣布解散新一屆第三任主席及其所有成員及會員,意圖瓦解原有的「愛港之聲社團」居心叵測?
>> (五)為私利,無情無義誹謗 仲傷中聯辦及不被唆擺的愛國人士。
>> (六)誠信破產
>> (七)顛倒黑白,生安白造,虛張聲勢,拋浪頭大話連篇 靠嚇。
>> (八)利用網上打手造謠打擊所有不從或提出反對意見者打成為台獨及法輪功的分化愛國份子的無良行為。
>> (九)時間設陷阱害成員,搞不和至愛聲成員紛紛意興闌珊離開。
>> (十)要求高達斌交代清楚一切。
>> (十一)本社團亦保留追究責任權利。
>>
>> 主辦單位:愛港之聲社團
>> 發起人:郭美芳主席及朱偉彬副主席與常務執行委員通過。
乜都唔好講最緊要班傻仔肯捐錢.
回覆 讚好 不讚 使用道具

棍依家嘢呢, 都係以香港依期最多

真係橋唔怕舊, 最緊要有人受.....

嘩, 一拉起愛國支旗....  又係一條大水喉

佢, 我都唔知將佢歸類神棍好... 定政棍好... 又或者其他

個L個喉住d維穩費,粒餅仔係咁大,唔夠分咪踢減d人出去囉,正常商業糾紛

維穩費 ? 愛港愛国喎, 唔係漢奸, 走狗, 洋奴.

一班垃圾内訌!

即係一斑垃圾分贓不均
但其中有少少疑問:
>> (六)誠信破產
根本從開始就已經冇誠信, 有就吳會入衣個組織

>> (七)顛倒黑白,生安白造,虛張聲勢,拋浪頭大話連篇 靠嚇。
衣個應該系愛港之聲黨訓, 高達斌只系貫徹宗旨

借愛國之名,行……之實

F1D1S1 發表於 2017-10-22 08:31
借愛國之名,行……之實

果班腦殘!以為愛國就係愛米田共!

Boss of the 50 cents gangsters revealed.

辛苦博命被人食挾棍!

gary67 發表於 2017-10-22 18:35
辛苦博命被人食挾棍!

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

親中社團「愛港之聲」內訌!新一屆執委批評創會主席、已卸任的高達斌,早於註冊後兩個月,即2013年8月私下成立同名的「愛港之聲有限公司」並申請商業登記,又自作主張決定解散社團,質疑高達斌藉此謀取私利,要求他交代事件。現屆主席郭美芳指,愛港之聲的資金和物資仍握在高達斌手中,目前未能評估社團的損失。

郭美芳稱,愛港之聲其他成員從未聽聞該同名公司,直至郭在今年中向警署申請更改社團幹事名單失敗,才知「雙胞」。郭稱,曾多次聯絡高達斌不果,至七月底終召開會員大會,高卻在會上突然宣佈已申請解散社團。郭其後與社團註冊處交涉,表明高的申請未經會員大會通過,終在8月29日成功保留社團,並更改幹事名單。
郭美芳力數高達斌擔任社團主席期間,社團賬目不清,未能拿出銀行月結單。其二,誹謗及中傷不支持他的會員。其三,至今沒有交代以愛港之聲身份參選立法會的相關籌款及開支。在記者會上播出的會員大會錄影片段中,有愛港之聲成員怒斥高達斌無情無義,「賣所有會員豬仔」。
《蘋果》致電高達斌,他形容事件純屬利益爭拗,反指郭美芳得知愛港之聲蝕錢十多萬元,即變得計較,「做呢啲(組織)梗係蝕錢,唔通賺錢?我哋自己出錢出力,無阿爺畀錢(?)( 無賴階級專政:呢啲咪叫做此地無銀三百兩囉!)。

無賴階級專政 發表於 2017-10-22 20:26
親中社團「愛港之聲」內訌!新一屆執委批評創會主席、已卸任的高達斌,早於註冊後兩個月,即2013年8月 ...

呢條儍西,689同小明都收晒皮,而家777有第二套玩法,你班儍西仲有鬼工開咩?上手cap左幾年水就梗係收檔冚旗啦。

Pilikia 發表於 2017-10-21 21:24
即係一斑垃圾分贓不均
但其中有少少疑問:
>> (六)誠信破產

唔係分同贓不均,而係分都冇得分,689同小明都收左皮,關左水喉,上手cap左幾年水冚旗都冇所謂,制左水先交揪大鎖匙比下手,下手以為仲有水出,仲儍下儍下死攬住個招牌托咩?

班低能共狗終於狗咬狗骨

kinsoncc 發表於 2017-10-23 13:18
呢條儍西,689同小明都收晒皮,而家777有第二套玩法,你班儍西仲有鬼工開咩?上手cap左幾年水就梗係收檔冚旗啦。

高達斌爭在冇老千兩個字鑿響額頭,條儍西要怨就怨佢自己唔帶眼識人。

無賴階級專政 發表於 2017-10-23 22:07
高達斌爭在冇老千兩個字鑿響額頭,條儍西要怨就怨佢自己唔帶眼識人。

條傻西以為揸到揪大鎖匙就輪到自己有水食, 點知原來個水庫乾晒塘, 早就比條老千吸乾吸淨至走.

回復 kinsoncc #18 的帖子

唔係嗎, 師兄, 五毛最團结, 佢地爱国係冇條件, 唔会收受利益, 好似67年左仔暴動, 都係爱国而爆發, 唔见有講什麽维稳, 五毛係好清高既動物尼.