[神州美食指南] 深圳樂凱撤比薩

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

話說星期五小弟早收, 就一人上國貿附近按摩。按完肚餓去醫肚, 在金光華行了一圈, 在地鐵A出口同層, 找了間樂凱撒比薩坐下。

入到去看了餐牌, 比價性還可以。不過這間食市賣點是榴槤比薩, 什麼貓山王比薩之類 ....

小弟其實也很好榴槤, 不過還是不打算去試。

這兒比薩款式也多, 有金枕榴槤, 果肉榴槤, 貓山王, 黑松露野菌, 風情夏威夷, 香芒醉雞, 蒲燒鰻魚, 美式精選,  咖哩蝦蟹, 麻辣牛肉 ......

小弟最終挑選了最普通的美式精選 (辣肉腸) 12吋, 哈哈~ 無錯係12吋 , 因為才RMB$68.0, 香港怎可能這個價錢, 當然其實有9吋的, 平少少

而飲品選了一杯芒果沙冰, RMB$22.0 ---- 是總數一百有找 !

大概等了十五分鐘, 熱騰騰的比薩到了, 賣相吸引, 絕對引起食慾~ 由於小弟很餓, 而且本人比較偏愛吃麵包餅食之類的食物

我只用了十多分鐘, 大口大口就消滅了整個比薩~ 而且回味無窮 ! 我覺得比起PIZZA HUT更好吃, 這兒餅底是八十年代PIZZA HUT 的餅底, 絕不花巧又好味 !

這兒埋單也比香港先進, 侍應會先打單放到客人枱面, 客人自己拿手機用微信掃單上的Q code付款, 之後侍應會自動再打一張收據給客人確認已收款項 !

正體評分八分以上, 沒有投訴可言 !

美式精選

美式精選
抵食,係未同條女先
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 markstyle666 #1 的帖子

好似唔錯,搵日我要試試

回復 音樂演奏 #2 的帖子

大哥很久沒見, 自己一個咋~

試完師兄介紹,有相但要上傳網址太麻煩,所以唔放相啦。 我試左個十二吋半芒果醉雞,半榴連,一份魚塊小食,一杯牛油果沙冰,一杯羊奶沙冰套餐,買外賣慢慢食, 優惠價159人仔。醉雞無雞味,榴連。。。算吧啦, 小食好味,牛油果正, 羊奶唔掂。 總括來講唔值159。

回復 bingowu #5 的帖子

多謝報告 ~ 敬佩你的冒險精神 !

牛油果沙冰 ..... 勁 ! 我不會試 ~

反而我想試鰻魚 PIZZA .... 美式是真的好味 !

markstyle666 發表於 2017-10-30 12:42
回復 bingowu #5 的帖子

多謝報告 ~ 敬佩你的冒險精神 !

我都覺得佢美式傳統會好食果我選果d士多啤梨蘋果橙。。。

回復 bingowu #7 的帖子

咖哩蝦蟹, 麻辣牛肉 .... 值得博 ~

下次我試 ~

回復 markstyle666 #8 的帖子

我覺得餅好似餅乾咁薄同脆會好食果傳統餅底。

回復 bingowu #9 的帖子

我喜歡飽肚感 ~哈哈

回復 markstyle666 #1 的帖子

終於升級中級會員,補貼試食圖片。

補貼試食圖片

補貼試食圖片

實夠飽啦咁大份

我在大陸食比薩都係叫美團外賣,好多間都吾錯,呢間衰在冇我嘅至愛:超級豪華口味比薩,類似超級至尊嘅口味所以我多數叫尊宝同樂滿門,質量都好ok,有樣好認同師兄,就係好食過香港P沙乞好撚多

回復 markstyle666 ##1 的帖子

师兄如果喜欢吃pizza,可以试下深圳的马车道,意式,好过乐凯撒好多

果日行過見好多人食

一個人隊一個批,正