[西北地區] 21/10-26/10河口失敗驚喜驚險之旅

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

老相好

老相好
21/10終於出發去河口,搭早機由香港飛昆明,自己懶老定結果上唔到機😫,隊友c君唯有自己一個先行。自己就想辦法搭其他航班,最終買左深圳飛昆明下午6點機前往。
早到的c君一早去到越南城揾女過夜,越南城2、3樓層的房都關曬門,以為空多吉少,好彩有個扯皮條幫手揾到一個500人仔可以過夜的大波幼幼。而我要到第二日早上才到。
22/10 c君過夜瞓唔知醒,我等唔切,先去7天酒店租房,然後直接去舊越南城睇下,舊越南城入面全部都係d越南人做生意。正規洗頭店加左價30蚊,門口有幾個幼幼問你洗唔洗頭。我緊係洗一次先啦⋯⋯手洗都唔錯。接著上一層去睇,全部鋪面都關左門,有個馬夫招手話有女,我緊係想去馬,因為我事前食左粒啪啪聲,一入去得兩幼幼,樣子是我可以接受的款,我即時選左個入房做,現場非常簡陋只有一張床毯同一塊布簾,可能藥效發作儲左幾日的彈藥射唔出,即時同條女話加多100換另外一條女再做過,結果做左成30分鐘先出到。c君中午十二時才醒,住濱江國際酒店。等佢退房時,佢話琴日有人跳樓死左,表示唔好住濱江。之後c君同我租住同一間酒店,一同前往目標越南城。從二樓開始掃,經過木人巷,當時等十戶左右開左門,但是都被人扯左入房,閉門式逼人選女,我又先選一女砌,搞左廿分鐘出唔到所以放棄,出門未行出樓梯口就被一幼女抓住扯入房,條女好主動幾乎全程坐下來銀下銀下,好快就出左,我很喜歡條女,所以問佢攞fb 同微信,但條女拒絕左,條女係真白虎同pink連。c君接受唔到現場嘅環境,非常堅決地要求俾150蚊返貨酒店房做,但唔係條條女肯去,結果佢日頭冇食過快餐。到左夜晚食過簡餐,又去越南城揾女包夜。上到三樓,又係開得6、7檔。未行得遠已被抓進其中一間房,此時就被一個樣子比較淫的幼幼小弟弟,本人即硬,即刻想包女,即時問價,條女叫價500,其中200訂金,我反問400過夜100訂金肯唔肯,結果佢又肯。c君表示前晚出左三發很累所以唔包女過夜。
23/10 我同c君一齊約左12點退房,今晚轉租藍梅酒店。原來藍梅酒店同濱江是同一幢大廈,只是唔同樓層,而濱江有泳池,藍梅則沒有,兩者之間分別不大。擺低野即出去食早餐,去揾馳名小卷來吃,一碟10蚊有5條,在河口這道菜算最好食。接著去越南城,上到去見媽媽桑招手睇囡,見到幾乎開曬,我們好開心去睇,剛睇左一檔,準備睇下一檔時,囡囡都未出曬來,第一個囡囡登大對眼望住我們,那時我仲笑笑口以為佢望住c君,原來我後面仲有個穿軍裝的男人,此時才發現有警察,個心幾乎跳出來,c君臨危不亂,話俾媽媽桑扯入去唔知睇咩!軍裝友係邊防人員,佢都知道我們剛剛才到,叫我們出示證件同問我地此行目的,於是警戒我們此地治安不好建議我們唔好去,要去就去隔離間商場。問完就放我地走,直到夜晚十點我們才敢再去越南城,今晚又揾女包夜,c君回復精力決定包夜,於是我介紹左我很喜歡的幼幼俾佢,c君睇到很喜歡,但冇先試快餐,而是直接問佢攞微信,居然條囡又俾佢,果然靚仔得食d,我教佢企硬400過夜,結果到11點幾才答應過夜,c君即時微信支付100俾條女。而我受唔受誘惑又包同一條女過夜。
24/10 c君學我玩打真軍居然中出左兩次,而我才一次,唔係中出,1Q過夜,一個字「蝕」。到下午一點才退房,去租漢京酒店,由於囡囡極力推薦漢京,話漢京最安全,未試過俾人查房,所以讓我們一起住下,也因為我們兩人都決定唔包夜,住一間雙床房。之前一日做過越南簽證,今日本想去沙巴行下,入到境内才發現現實同所想嘅係兩回事,翻譯不能,溝通不能,結果入境唔夠5小時就出境回河口了。夜晚去了小越南街,那裡大部分過左廿歲的中女,80齊做加20包吹,我揾左個做,摸黑的情況下條女同我深喉,做左廿分鐘都出唔到放棄。問過媽媽桑,話可以300包夜,時間同越南城一樣。咁就真係好抵!
25/10 買左17點火車票回昆明,臨走揾老相好來多q,買手信坐火車,夜晚10點幾到達昆明,本想住在地鐵站附近然後再去揾野食,結果揾左好多間酒店賓館,居然以沒有大陸身分證為理由,唔俾我們入住,揾到1點幾,打電話問左好多間,才找到一間叫「頤華國際商務酒店」才能入住,c君話住咁多晚酒店,最好尼間!
26/10 飛中午1210,c君為左食早餐,遲退房,冇預多時間等車,搭地鐵,去機場,結果遲了4分鐘,唔俾check in ,最後要買另外一張機票飛往珠海再轉的士再轉船番香港。又差少少在九州港碼頭上唔到船要經澳門番香港!點解?又係為左食囉⋯⋯
下次去旅行無論多有經驗,都要預早1.5小時到達。行路要瞻前顧後。否則金錢損失可能會有幾倍。
囡囡相後補。
C君對不起!講你壞話!我都有好有壞問題⋯⋯

真白虎

真白虎
河口真抵屌 4,5百過夜真係好少有
回覆 讚好 不讚 使用道具

好在吾糸同行,
成日miss車,飛機,船
煩死
下次你包机去就吾会出事。

師兄事前就是食 玻璃徫哥? 🤣🤣

回復 MAP1031 #4 的帖子

事前食掛,臨走先睇到

回復 gn01794315 #1 的帖子

attractive report, very nice, thanks...... eager to follow you....

C兄請問小越南街即系邊到

真係好低玩。

回復 狼狽不堪 #7 的帖子

鑫滙酒店旁的一條巷內

睇完好想去

Ching,越南簽證可以係大陸到做?

過夜中出咁平,真係抵玩。

好想去一次興盡而返!

整個旅程洗費幾多,真是好正希望有機會過去玩玩,好想知道玻璃偉哥是咩,介紹下

回復 cchkaga #14 的帖子

去越南城買首信時見到,老師娘見到我地好奇睇,係咁sell我地,250蚊樽,有成5粒,應該唔洗咁貴,有得講價,有冇用都成問題。

回復 gn01794315 #15 的帖子

The cost is really not low...?

整個旅程洗費幾多

回復 rayng881 #17 的帖子

唔買多兩張機票唔去越南的話,5000人仔夠曬

真係抵玩!可惜路途遙遠!

好正,多謝分享!