[菲律賓] 天使城同芭堤亞簡單比較

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟剛剛去完天使城玩,係第一次,我亦去過芭堤亞大約三十幾次,兩個地方有D相似,當然亦有不同嘅地方:

天使城嚟玩嘅基本上都係我哋呢D滾友,唔多見普通遊客,芭堤亞滾友同普通遊客都有,比例就好難估計(因為有時有好多國內團),天使城基本上就係玩酒吧,當然佢亦有小量KTV,按摩等,但同芭堤亞可以玩gogo,beer bar,冲涼,BJ,Disco等,數量同質素都冇得比,可能菲律賓係天主教國家,天使城D吧你只會見到乒乓波!係唔會見到囡囡D波波!有D吧,囡囡只會企喺台上係咁兒郁下,等人揀,有D會有我哋以前歡樂今宵果D舞蹈表演,芭堤亞D吧當然有D係唔會除衫,但除清嘅亦大把,shower show,女同Show亦可以睇到!所以去開芭堤亞玩嘅可能會覺得悶!囡囡質素平均嚟講我會話芭堤亞好D,最後講講酒店,唔知點解菲律賓酒店價,不論係四星或五星都貴過泰國好多,我住天使城ABC,呢間已經係天使城最好洒店果幾間其中之一,但比盡佢都係四星,而且好舊,最平要140美金加稅一晚,呢個價已經可以住芭堤亞五星Hilton executive floor! 所以我應該只會到此一遊,揾女我都係會返芭堤亞!
原來賓國亦有窿路
回覆 讚好 不讚 使用道具

曾有人 hard sale 天使城幾好幾好,但上網睇過,環境真系麻麻,聽你的分析,特別系酒店方面,pty 真系勝過 A city.不過女價方面又點呢?

D環境真係麻麻!果條walking street D路爛嘅,我第一晚唔為意,差D仆街!女價平過囇曼谷,芭堤亞,馬尼拉,多數3k比索,之後比幾百貼士就得!

用手機回應 dellwtko #4 的帖子

我住得遠,一次去山長水遠,貴少少無問題。最主要食,住,女都ok 就得。多謝分享。

回復 dellwtko #1 的帖子

都係泰國好玩得多。

Fedora339 發表於 2017-10-31 08:25

都係泰國好玩得多。

同意!我相信我唔會返嚟玩! 揾女我都係會返曼谷/芭堤亞!

現時天使城真是每況愈下了,唯一可取的是用英语和囡囡溝通,自從韓國佬入侵後,囡囡都視他們為首選,其他國類的人真是無泹可食,首先是從机场到天使城没有笆堤亞那麽方便,食和住都差一皮,而囡囡價天使城平少少,多數可以過夜,泰国囡囡波大的多假波,天使城附近的穌碧湾也有吧,囡囡則數差很多,再遠少許,有些 local 吧厂,囡囡跳到全婐,身牀一流,過夜也只不過3到4千菲幤。而芭提雅遠離walking street,有條酒吧街,不是soi 6 ,師兄們可以去試下。

kakak 發表於 2017-10-31 12:59

現時天使城真是每況愈下了,唯一可取的是用英语和囡囡溝通,自從韓國佬入侵後, ...

天使城有幾間吧有韓國人經理,華人經理我只見一個,喺果個門口好似隻船咁様嘅吧做(唔記得個名),同佢吹咗幾句水,應該喺馬來西亞華人!

Thanks for sharing... if you want bars/disco/action - stay in Manila/Makita area  - AC is not as good... I will be in Makita next week for a month - PM if you are still around.

aloharicnsa 發表於 2017-11-1 10:28
Thanks for sharing... if you want bars/disco/action - stay in Manila/Makita area  - AC is not as goo ...

我嚟過Manila/Makati玩四次囉,唔知係唔係唔夠雞運,唔係幾好玩,反正我去過泰國曼谷同芭堤亞幾十次,玩開果邊好玩好多,我相信我唔會再翻嚟玩囉!

包夜的話天使城便宜許多,也比較不會被晃點。
基本上「同一個女生,時間愈長,天使城和PTY比起來愈顯便宜」
我朋友有過帶妹子去中菲玩三四天,只給了約三四千銖而已
(事先議定的價格)
感覺起來,泰妹是以「生財」為主,而菲妹較愛玩。

ilovejapangirl 發表於 2017-11-3 20:31
包夜的話天使城便宜許多,也比較不會被晃點。
基本上「同一個女生,時間愈長,天使城和PTY比起來愈顯便宜」 ...

平,天使城的確係平,但係去滾,價錢未必係主要因素,只係個人意見,我嚟過三日,見識過就夠!

分析中肯
如果要說好玩方便的話
首選pattaya

泰囡都吾少吾識英文,對住講吾到都幾大獲。菲律賓女好熱情。

dangerousbaby 發表於 2017-11-8 03:11
泰囡都吾少吾識英文,對住講吾到都幾大獲。菲律賓女好熱情。

英文係菲律賓最大優勢!無論係搵女,或日常坐的士,買嘢食嘢,用英文溝通都冇問題,個人意見其實泰妹都好熱情,一來泰國呢十幾年整體嚟講富裕咗,二來太多中港台日韓師兄玩爛囇泰國個市,泰國D囡囡搵錢太容易,所以服務大不如前!

I also think pattaya is better~~~

回復 kakak ##8 的帖子

芭堤雅除Soi6還有酒吧街係邊度?去過pty好幾次都唔知,請指教

hkbackuper 發表於 2017-12-12 16:38
回復 kakak ##8 的帖子

芭堤雅除Soi6還有酒吧街係邊度?去過pty好幾次都唔知,請指教

我估果位師兄係講drinking street,係2nd road, Siam Siam酒店/Central Marina行過D,有好多beer bar,好唔好玩就見人見智,我去過覺得一段!

去女遊都要飲飲食食, 賓賓國D野食真係冇乜吸引力
日頭又冇地方去...
住我就好求其