[菲律賓] 天使城同芭堤亞簡單比較

PTY soi Diana, 即Mike shopping mall 對面,Beefeater 附近隊入去,有 Cheap Charlie 酒吧街,多西洋廢老聚集,我都覺得嗰度親切啲。
回覆 讚好 不讚 使用道具

再遠少許,有些 local 吧厂,囡囡跳到全婐.....

Where are they? Address please

多謝師兄分享經驗~本想去菲律賓試下~都係去返泰國

天使城去過六七次,同樣芭堤雅去過30次以上。
天使城不會再去了,那裡除了酒吧還是酒吧,中午想搵家好啲的食肆或者搵家好啲的按摩,仲慘過沙漠搵水源。
啲女雖然係平啲,但好多都唔出街,酒店又貴又唔好,最衰係的乞兒追住你攞錢(其實係找機會偷錢),冇下次了。
剩返的披索當獎金俾埋菲傭算數.....

非常同意!

出咗呢個包膠後,我去咗一次馬尼拉,兩次曼谷同芭堤亞,零次天使城!

dellwtko 發表於 2018-3-17 23:00
非常同意!

出咗呢個包膠後,我去咗一次馬尼拉,兩次曼谷同芭堤亞,零次天使城!

師兄,有緣在芭一敘 :)

回復 dellwtko ##1 的帖子

谢谢大大,我觉得还是芭提雅比较好啊

睇左陣天使城Report,真心覺得堆女質素真係唔係幾掂

roadpeople 發表於 2018-1-17 20:29
去女遊都要飲飲食食, 賓賓國D野食真係冇乜吸引力
日頭又冇地方去...
住我就好求其

菲律賓其實治安才是大問題..
幾年前去過,個的士佬講有D disco場有人開過槍..

我只去過宿霧, 衛生市中心OK, 有大商場, 食市.. 菲律賓一定係食燒烤,串燒, 菲律賓既燒雞非常出名.
睇風景玩水就要出島, 但島上食市同洗手間就比市中心差..

菲律賓可找到好樣妹子(白皮膚都有), 但菲律賓人都係貪錢的多 ,要小心..

別人說長灘島也很好玩同有女女, 但我未去過.

*注: 暫只去過一次宿霧, 馬尼拉 同 天使城都未去過

長智識了

Do you anything about Devera Hotel, only US$25 per night!

joewinlee 發表於 2018-7-6 19:49

Do you anything about Devera Hotel, only US$25 per night!

冇聽過!

Can I bring HKD and get a good exchange rate?

joewinlee 發表於 2018-7-8 22:51

Can I bring HKD and get a good exchange rate?

自從菲律賓人質事件,有乜港客嚟吖!

我記得喺馬尼拉機場找換店用港幣換夠的士錢同第一晚玩嘅錢,第二日去商場找換店再換,果D找換店好簡單咁張牌僨一張紙貼喺牆度,只見美元英鎊等,唔見港幣,我一早知所以我帶咗美金去換!我估就算找換店唔換港幣銀行都換掛,不過牌價唔會點好囉!帶美金定港紙? 你自己諗啦!

PATTAYA去超過10次,AC將近10次

AC過夜最多3500P,而且只要有訣竅其實不難找到肯過夜的
缺點是一個人去真的很無聊

單兵作戰我會去PATTAYA,有朋友同遊則去AC