[新兵問路] 新手上路,求Ching解答

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

話說上兩個星期去左大阪玩完,今次想去轉泰國玩同幾個老友
大概係2月26-3月2號左右,由於係新年期間之後,唔知泰國
呢邊有冇咩影響,同埋想知道曼谷同芭堤雅邊度好玩的
囡囡質素邊度好的,有望過下其他Ching得知agogo 同埋埋蛇美呢兩個地方
什麼抓龍根同泰國浴又有咩好介紹呢?價錢方面大概幾錢左右,
如搵囡囡過夜係咪大概5000左右?同埋有的咩要注意,
四人行冇一位係有經驗,希望ching可以比的意見,曼谷芭堤雅各2day還是
曼谷4day,而酒店又邊度會方便,酒店每晚我諗500$左右當然貴多的的都無問題

回復 himpklog #1 的帖子

大概係2月26-3月2號左右,由於係新年期間之後

Not much different. But you should expecting lots of China tourists.

同埋想知道曼谷同芭堤雅邊度好玩的

Depends on your expectation.

囡囡質素邊度好的

BKK

什麼抓龍根同泰國浴又有咩好介紹呢?

can't recommend 抓龍根, never try before.
泰國浴 can try Emmanuelle, La Belle

價錢方面大概幾錢左右

2x00 ~ 10,000 depend on girl quality / model / sideline

[quote如搵囡囡過夜係咪大概5000左右?[/quote]
Depends lor ...

同埋有的咩要注意

Wallet (money, credit cards), computer, phone need to be careful especially you getting the girl from we chat and not from Gogobar.

曼谷芭堤雅各2day還是曼谷4day

BKK 4 days will be better. You need 4 ~ 5 hours to travel between BKK & PTT (to & back). Time wasted.

酒店又邊度會方便

Sukuhmvit (nana, asok, Phrom phong area)
回復 hmmmmmm #2 的帖子

感謝Ching,資料詳盡!🙏🏻🙏🏻
其實曼谷同芭堤亞都係平有平玩,貴有貴玩,咁當然如果你玩D agent囡,曼谷可以好......貴!

另外建議你睇多D師兄嘅包膠!睇吓鐘意玩邊度,如果兩度都想玩亦可以,我唔會話嘥時間,包車由曼谷去芭堤亞,個零鐘就到,坐巴士都係兩個零鐘,瞓陣就到,我估你都唔會天光起身吊西吊到晚掛!
回復 dellwtko #4 的帖子

Bro, you never factor in traffic jam.

I already factor in traffic jam. I took Bell bus to/from Pattaya and Bangkok all the time! For example, I took Bell bus from Hilton Pattaya to Hilton Sukhumvit a few weeks ago. 1pm bus, I arrived in Hilton Sukhumvit at around 3:45pm. 2 hours 45 minutes! After checked in, I still had time to enjoy the afternoon tea oftered by the hotel. If I take a private taxi, they will get there at soon as they can and use the highway, no more than 2 hours everytime!
回復 dellwtko #6 的帖子

back and forth will need 2 x 2 (4 to 5 hours)
hmmmmmm 發表於 2017-11-15 23:43
回復 dellwtko #6 的帖子

back and forth will need 2 x 2 (4 to 5 hours)

Yes, but like I said, no one fuck from the time he wake up till late at night! Take the trip in the afternoon and take a nap! What is the problem?
回復 dellwtko #4 的帖子

🙏🏻🙏🏻感謝Ching比嘅意見,我同班fd傾過,都係係返曼谷算了,廢事走黎走去
同埋我都會開始睇多的ching包膠,如有不明白再請教你,Thanks
回復 himpklog #1 的帖子

泰浴真的想要高颜值的话,我推荐你们去the lord,那里的女女都是高素质的,只不过回比较贵,大概10000THB那样吧,不过你去了就知道了,那样的颜值值得那样的价钱
假設樓主係話玩四日三夜而又未有過經驗,玩四日曼谷已經夠玩了,又泰國浴又蛇美又狗狗吧應該也軟了…
得4日..緊係剩曼谷啦..
太趕!如果2日芭提2日曼谷

樓主係玩5日4夜(2月26-3月2號),所以我話如果佢鐘意兩度都玩唔成問題,我五月泰國彿誕先玩咗一次曼谷/芭堤亞各兩晚!

佢哋4條友,唔介意比多DD,坐得舒服D就包架7人的士2000零銖,一人五百零六百銖,早上食完個早餐check out,假設十一點出發,唔駛一點到芭堤亞!

回復 arachnidan #11 的帖子

ching,蛇美同狗狗吧其實係咪都係同一樣野黎??
仲有個比較驚架野係..點分別到人妖同唔係人妖,睇其他CHING POST話叫條女扲id睇,係咪就得呢個方法呢?
小弟行年27,5日4DAY 應該都好精力旺盛下掛,,不過可能都會軟哂~,~未去過,同埋唔知我到時架經歷好不好
BKK 同 Pattaya 係二種旅遊風味, 睇下你們想玩咩風味? 城巿既咪 BKK, 想玩下少少海島風味咪 Pattaya, 因為近沙灘嘛, 同埋都少 d 高樓大廈.

至於玩咩先合心水, 睇多 d 其他師兄報告就知.

未玩過, 就二個地方都可以好好玩. 所以我會以旅遊口味作為選擇先. 好似 dellwtko 師兄講, BKK 機場落 Pattaya 好方便. 新過下既 highway, 包車直衝落 Pattaya, 我試過 2 個鐘唔駛就到, 好方便.
hkkaze 發表於 2017-11-16 19:58
BKK 同 Pattaya 係二種旅遊風味, 睇下你們想玩咩風味? 城巿既咪 BKK, 想玩下少少海島風味咪 Pattaya, 因為 ...

非常同意呀!香港人以前星期五六放工,去東莞叫雞都成百公哩路啦!又要上車落車排隊過關,唔見果陣D師兄話趕!嚟泰國玩,唔駛過關,坐兩粒鐘車可以玩兩個唔同feel嘅地方,可樂而不為!

曼谷同芭堤亞各有各玩法,質素都唔同
最好兩邊都試下玩😏🙈
回復 dellwtko #16 的帖子

不過 himpklog 師兄得 4日3夜, 2 個地方就趕左d. 揀一個地方去比較好.

又或者 5日4夜, 咁就可以去二個地方玩.
回復 hkkaze #18 的帖子

點解個個ching都睇到4日3夜,,26去2號返...5日4夜  
不過我都要問問班fd先,我一個人唔可以話哂事
不過ching我想問下,,係咪除左 睇ID之外,冇其他方法知道係咪TS OR LB 我反而驚呢樣
回復 himpklog #19 的帖子

浴室唔會有 TS or LB.
AGOGO 可以直接問經理.
V7 or 去玩就要自己留意了.

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-20 03:12