[泰北/清邁/清萊] 清邁 + 曼谷 5 日 4 夜 (10 月尾 到 11 月初) - Day 2

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

唔好意思!終於有時間可以寫 Day 2 啦!因為返香港第二日就返公司不停開會同開會,好彩今個星期老闆放 A.L. 要下星期先返公司!

Day 2 :

Day 1 果晚嘔清,嘔淨 食咗藥瞓咗覺好,今早起床特别 肚餓 ! 同 S 一齊沖咗個靚涼就去酒店 Coffee Shop 食個靚早餐醫肚先! 竟一早响 Coffee Shop 有驚喜 (因為撞見個 美女 廚師,大約 20 歲多啲!如果唔係 同 S 一齊就已經抄咗佢牌, 皮膚非常靚,個笑容殺死人) , 食完個靚早餐 , S 就開佢架 私家車,一齊出去不同地方行吓,食吓嘢贏,買咗啲手信同啲健康食品送比佢 Grandma,到晚飯原本出去食,但最後去咗超買 餸 返咗佢屋企,佢 Grandma 煮飯 比我地兩個食,(題外話,佢屋企係 House 自己一間两層獨立屋,有花園,有泳池!都係葉HK$ 2百萬就買到!响香港買 劏房 都唔夠! 重有泰國啲油價都好平 S 佢 揸果架車係 Toyota Hybrid car, 打爆油箱都係HK$ 240 , 香港乜 Q 都貴! )
食完住家晚飯 S 就揸車一齊返酒店 收拾行李 準備 聽日坐內陸機 飛 曼谷!重有更係做愛想做果啲嘢啦!

Day 2 係我响呢個 trip 感受最輕鬆!因為我同 S 一齊, 佢令我整個人都好放鬆 !
正.....最緊要玩得開心
回覆 讚好 不讚 使用道具

玩得開心

有 C.Hing 叫我 upload 相, Sorry ! 我唔會 upload S 啲相, I need protect her, 另外權限原因唔可以 upload 相 !

U enjoy happy trip la

酒店相呢?

回復 hangten #6 的帖子

因權限問題 Upload 唔到酒店相!
响清邁 我住响 Kantary Hills Chiang Mai, Chiang Mai
呢間係 Services  Apartment , 冇過路費!

回復 siraneepiggy #1 的帖子

Kantary Hills Chiang Mai, Chiang Mai 呢間 Service Apartment 我响年頭都住過!
房干淨,非常大,環境清靜!服務 Very Good, 唔收過路費!
都有影咗幾張酒店相,酒店付近有好多等色餐廳,重有係距離 清邁機場非常近!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

回復 ckwairay #8 的帖子

補充一下呢間酒店價位係 中上 價位!因為 小弟 鍾意空間感大啲!

兩百萬港紙係泰國已經唔係細數目喎!

回復 arachnidan ##10 的帖子

C.Hing, 响泰國係好 極端 有錢 同 清貧家庭 會係差佢好大!

間酒店好唔錯喎,我都打算一月中過去玩幾日。

回復 mlomlo ##13 的帖子

C.Hing, 呢間酒店真係 very good.

siraneepiggy 發表於 2017-11-16 20:44
唔好意思!終於有時間可以寫 Day 2 啦!因為返香港第二日就返公司不停開會同開會,好彩今個星期老闆放 A.L. ...

C 兄,都係果句,用香港作為標準,去都邊都會覺得生活上的物價都係好抵!BTW,玩得開心最重要。