轉載 : 荃灣IKEA朝聖

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

登錄/註冊後可看大圖

終於去咗 荃灣 Ikea 朝聖喇!雖然都已經過咗成個月不過都一樣好多人!但之前聽人講要等成粒鐘先買到野食!衣加好少少,排隊揀野到俾錢大概20分鐘左右啦,反而搵位先係大問題,所以最後我都係等企位就算!
🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️🚶🏻‍♀️
野食款式都幾多吓!不過美食站同餐廳喺唔同樓層,都幾奸㗎,想去餐廳嘅話就要一層層咁上,上到頂層7樓先去到!而美食站呢?就要落返去嗰時去到3樓先去到!即係想食嘅話你點都要喺入面行一次囉~
🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️🏃🏻‍♀️
餐廳啲野食都算抵嘅,必食嘅一定係 #肉丸 啦!$10蚊有5粒->$30蚊有15粒~其實都係$2蚊粒!不過最開心係啲紅果子醬可以任加!
🍒🍒🍒🍒🍒
#三文魚 要$49蚊,魚柳好嫩滑幾好食,不過底下啲小來抓飯就麻麻喇,個味同口感都唔係我杯茶,所以下次唔會叫lu~
🐟🐟🐟🐟🐟
#家庭拼盤 好抵食,$39蚊有4樣野~
蜜糖雞腿x4。不過無乜蜜糖味、
芝士豬肉腸x2 。好食過廚師腸、
哈哈笑薯餅x6 。小朋友應該最鍾意、
牛油粟米粒。牛油味唔重但都算幾甜
🍗🌽🍗🌽🍗
#藍莓芝士餅 $16 #蘋果批 $14 ,兩款都好抵食,前者芝士味都算幾濃,後者就會濕咗少少。不過以依個價錢,食得過!
🍰🍰🍰🍰🍰
如果唔飽,最抵最抵應該係食 #牛油餐包 !$2蚊雞一個咋!味道唔差,不過牛油要另外買㗎吓~擦紅果子醬咪免費囉!
不過個芝士批同龍蝦湯我就覺得麻麻喇,個湯稀咗啲啦,不過都香嘅~大家自行決定要唔要啦!
🥐🍒🥐🍒🥐🍒
丫!佢仲有個燒全雞!$89蚊見到人地食真係成大盤好大隻!不過味道就唔知好唔好喇,如果你地食過就話我知啦~
🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥🐥
價錢:💖💖💖💖 味道:💖💖💖
賣相:💖💖💖 環境:💖💖💖
(5💖最高)
Models 發表於 2017-11-22 19:12
終於去咗 荃灣 Ikea 朝聖喇!雖然都已經過咗成個月不過都一樣好多人!但之前聽人講要等成粒鐘先買到野食 ...

你去宜家買傢俬,然後順便係宜家傢俬嘅餐廳食埋野!
回覆 讚好 不讚 使用道具

cegong 發表於 2017-11-22 21:18
你去宜家買傢俬,然後順便係宜家傢俬嘅餐廳食埋野!

係好方便,又抵食,不過要同人逼排長龍

香港地算價合適

吃一下,逛一下。。正啊

Models 發表於 2017-11-22 21:24
係好方便,又抵食,不過要同人逼排長龍

如果啲食物好食又平,排得過!

要求唔高都擺得入口既 將貨就價~