[新聞時事] 議規大戰:立會修改《議事規則》議案獲通過

唔做唔錯,5毛天生弱視,睇到反對派開會拍枱,但就睇唔到呢班夢中人開會瞓覺照出糧
回覆 讚好 不讚 使用道具

漢奸走狗黃屍到來反對,亂港,實在太「叠馬」,人數之「多」,可謂「震撼」香港及北京兩地政府。

Sichuanman 發表於 2017-12-17 08:57
開會喇,重睇!

放心啦....  基本上以後都好難再見
因為, 《議事規則》議案獲通過,
曲線鼓勵以後政黨兩方每三個人可以有兩個人休息
如果只係不足三份一人去開會,
都有垃圾依然不停睇手機玩平板,
基本上係垃圾都不如

其實由689年代開始, 中央已經係香港搞嘢黨戰,
非黑即白, 水火一定唔可以相容, 政治立埸要鮮明
官方其本上係全數反飯文
行正谷都係, 全數反飯文
就連垃圾谷都係以反飯文為大多數
基本上已經係全線管控香港行正垃圾

今次修改目標, 又唔係休養生息
呀師兄係你係不足24小時之前,
不是支持各政黨休養生息嗎?   不是恭喜恭喜 ?
何解又咁睇唔開 ?
師兄唔係支持以後開會, 各政黨每三人派一人出席合理化嫁咩 ?
師兄24小時前, 唔係支持政黨每一個人工作, 可以有三人取用公帑嫁咩 ?

可能以後議員之間最常見對話係

我今個月開咗會啦....  之後兩個月都去旅行
開會? 輪都輪到你啦...

回復 Sichuanman ##22 的帖子

你唔係香港人 ? 大劣豬 ? 爬牆狗 ? 何謂漢奸, 走狗, 黃屍 ? 香港浪费幾多真金白银去搅大白象工程 ? 每年每月浪费幾多真金白银去養呢班垃圾議員 ? 你雙親買咗庵位末 ? 有冇諗过你死後執你條咸鱼付费若干 ? 香港及北京兩地政府俾你 ? 低端人.

artlo 發表於 2017-12-17 13:50
回復 Sichuanman ##22 的帖子

你唔係香港人 ? 大劣豬 ? 爬牆狗 ? 何謂漢奸, 走狗, 黃屍 ? 香港浪费幾多真 ...

當時建新機場又嘈!
建西鐵又嘈!
開多條地鐵又嘈!
為反而反,醒下喇!
香港及北京兩地政府俾你 ? 低端人.

大頭的Qoo 發表於 2017-12-17 13:32
放心啦....  基本上以後都好難再見
因為, 《議事規則》議案獲通過,
曲線鼓勵以後政黨兩方每三個人可以有 ...

C兄你見有兩方每三人開會嗎?你是否眼花!

Sichuanman 發表於 2017-12-17 14:30

師兄唔係贊成修改《議事規則》嫁咩 ????
每70人只要20人出席, 20人計上連三份一人都不到
計一計
師兄明顯係曲線支持每三個人可以有兩個人唔去開會...  唔係咩 ???

補充內容 (2017-12-17 14:42):
我支持你嫁~~~~  論點見三樓

Sichuanman 發表於 2017-12-17 14:30

納税人個個月出足70個議員的糧,而家集體改制改到20人開會都得,即係三份一人數都唔夠,攞正牌蛇王缺席,如果拍哂手掌話咁樣係市民勝利,真係要驗下個腦囉!

Sichuanman 發表於 2017-12-17 14:26
當時建新機場又嘈!
建西鐵又嘈!
開多條地鐵又嘈!

你今年貴庚?知唔知當年反對建新機場,嘈得最大聲係邊d人?

大頭的Qoo 發表於 2017-12-17 13:41
可能以後議員之間最常見對話係

我今個月開咗會啦....  之後兩個月都去旅行

功能組別班老細,入下馬場去下打golf,好過返去開會,反正以後唔駛奉命返去湊夠數。

kinsoncc 發表於 2017-12-17 16:24
功能組別班老細,入下馬場去下打golf,好過返去開會,反正以後唔駛奉命返去湊夠數。

唔喜歡跑馬打golf
都可以好多選擇.....
例如...

去首爾視察完, 再過日本

係明正言順去WET....
《議事規則》改到合曬佢地...
說不定可以公費出

補充內容 (2017-12-17 17:31):
每個月有50席可以空出黎去玩.... 去幾遠都夠時間啦...

犯民勾結英畜美狗亂港,
我最想知幾時立23條,禁絕香港成為間諜天堂。

由比我做吓先知....

《議事規則》修改之後, 個個一定扮嘢, 坐定定...
風聲無咁緊果時
幾個月之後,
一定盡閃

閃得就閃.... 咪話我話啦....

iambig9 發表於 2017-12-16 21:56
保皇狗已經夠人數,還要無恥地改《議事規則》,又想要人工又唔想開會,無賴下賤。

無賴下賤呢.... 預咗嫁啦...

希望係今次修改出席人數去到20人之後
依20人唔該比番少少戲... 出席果時扮吓專業
唔好再低頭玩手機, 玩平板, 又或者同人WE查睇片吹水
出席一個月, 有兩個月時間, 夠佢地訓嫁啦..
唔好再用開會時間....  訓啦..

唔係就真係豬狗都不如...

邊面夠票 , 邊面都一樣惡 , 否決政改果時 犯民有計傾嗎 ?
民主不就是這樣嗎 ? 小數服從多數 , 你又吾夠人多 , 自作孽。
吾係應該服從咩 ?
有本事既, 下屆你夠人既 , 可以改返轉頭架 !
搞埋D 輸打嬴要既 , 講咩民主 ??

kinsoncc 發表於 2017-12-17 16:10
納税人個個月出足70個議員的糧,而家集體改制改到20人開會都得,即係三份一人數都唔夠,攞正牌蛇王缺席,如果拍哂手掌話咁樣係市民勝利,真係要驗下個腦囉!

可以少過三份一人數開會都讚,5 毛多數是無恥兼弱智。

大頭的Qoo 發表於 2017-12-17 17:55
無賴下賤呢.... 預咗嫁啦...

希望係今次修改出席人數去到20人之後

班無賴下賤保皇狗,我覺得連戲都廢事做。

若要同建制派抗爭到底,娶老婆就唔好請建制派啦
又要貪一千幾百蚊人情 ,莫非無美金收!