[食家報告] 首爾極速兩日KISS/LIP/FULL SALON/ANMA體驗遊(第一日)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

多謝Streetscan大神既報告同埋ilovejapan大大既地圖,
小弟係十一月尾膽粗粗一條友走左去韓國首爾,
開啟左人生第一次食韓妹之旅.

由於小弟係由澳門凌晨機出發, 到韓國就係朝早六點幾,
係機場搞好地鐵卡(呢個一定要, 首爾出門全靠地鐵)同埋電話卡之後,
就順手買左機場大巴出明洞.

值得一提係電話卡, 機場一般賣既係純數據卡,
即係只可以上網無得打電話出去, 但對我地一心諗住去沙沙混既就唔岩用,
因為首爾大部份地方都要先打電話過去問, 講掂數再過去先可以安心玩,
如果唔係一係去到摸門釘, 一係去到無女, 或者直頭唔接待你.

所以買卡時要講清楚要數據加語音, 賣卡姐姐仔都識基本英文,
我去到果日重有個識講國語既係到, 溝通完全無問題.

而且重了解到原來我地可以出發前係KT電訊網上訂好自己需要既電卡話,
去到機場時直接埋櫃檯攞卡就得, 免除因語言不通而引起既麻煩.

而網上訂卡重有一個好處, 因為韓國一般電話卡你離開時係要還既,
但如果係網上訂就可以唔使還直接走人, 慳省D時間同工夫.

其實係機場地鐵同大巴都一樣可以出到去市區,
地鐵重會比大巴平少少, 不過由於第一次去想睇下風景,
同埋諗住坐大巴會舒服D重可以瞓陣, 所以選大巴.

登錄/註冊後可看大圖

車程大約一個鐘就到左明洞,
按網上天書介紹搵到中國領事館, 就係大門附近逐間睇下滙率,
最後搵到間細細間但比其它都高既換左一萬港紙韓圜.

由於當時只係早晨九點, 去到酒店未有房,
於事先放抵行李係酒店前台, 就出左去行下旅遊景點.

值得一提係冬天既首爾真係好七九熋凍,
我內著天蠶衣打底外加羽絨褸, D風吹過黎都重係寒寒地.

中午食完午餐後返到酒店終於可以入住,
間酒店就係明洞側邊, 如果去明洞購物就位置絕對無敵,
不過對去玩既我黎講就住落先發覺唔太方便,
因為無論係去永登蒲, 新林, 宏大, 江南(廳), 全部都唔算近.
睇左下地圖, 下次都係俾多少少住去江南好過.

由於日光日白, 下午就決定先去試下KISS ROOM 同LIP CAFE 既口爆.

由於小弟自己都有做功課, 去到就先搵自己聯絡過既一間KISS ROOM.主要係因為佢地係網上有囡囡相, 雖然無樣睇,
但睇身材都好過任佢亂今帶條女入黎丫?

廣告中既囡囡相

登錄/註冊後可看大圖

呢間就係江南區附近, 由於言語唔通, 佢俾個英文地址又九唔搭八(可能都係用軟件直譯),搵到我傻先卒之搵到.
上到去先SHOW我想要果兩條女, 點知話要晚黑先開工, 今就先俾四萬要三十分鐘,
由於無得簡女, 俾少D入房睇下搵件乜女黎先, 係索既先加錢, 費事浪費彈藥同時間.

俾完錢先帶我去刷牙, 然後入房, 間房有D似KTV房今有幾張沙化椅,

過左一陣, 帶左件阿姨嚟,既刻無晒心機.

明知無用都試下問可唔可以換, 個KEEPER話唔得, 今就唯有夾硬上.

KEEPER出番去之後條女就同我吹水, 好彩而家有GOOGLE即時翻譯, 大致都算溝通到,
係知道我完全唔識韓文後, 條女都好自動自覺, 除晒上半身任我巢, 亦都可以大車.

不過由於唔係我杯茶, 所以都無意思問佢有無其它服務,求其巢下過左三十分鐘, 放抵五千小費走人.

第一場出師不利, 決定暫時放棄KISS ROOM試下口爆場.
於事又試下打去之前有巴打推薦過既兩間LIP CAFE,

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

但居然都無人听, 可能真係我太過黑仔, 又或者係佢地搬左定無開?

無計之下再打去好出名既大店SEVEN,
諗住有ilovejapan大大既地圖唔怕搵唔到.

打到去個經理英文真係幾掂,
不過今次佢就企得好硬話外國遊客一定要加兩萬.

我話我朋友上次黎都唔使俾,
個經理就笑笑話我知你講邊位, 佢係特例, 但而家己經改左, 一定要加多兩萬.

SEVEN所在既巷仔, 就係地鐵出口

登錄/註冊後可看大圖

既然貴左就不如去試下其他地方, 於事就又打左去另外一間我網上搵到既LIP CAFE,

呢間個電話佬英文好差, 不過好鬼有耐心, 我幾次搵唔到佢個地方己經想放棄,
佢又發訊息又打電話, 搞到我都唔好意思唔去.

最後搵左成個幾鐘, 卒之俾我搵到, 原來佢唔係一間臨街店鋪,
而係開係一個住宅公寓入面, 好似香港D一樓一架步今,
所以我點都搵唔到, 因為我一路以為會係間街鋪.

入到去入面個間隔亦同我地差唔多, 先叫我刷牙, 然後我俾上面個廣告佢睇,
佢好似都唔知道有呢個廣告今, 攞住個廣告係到一項項睇,
如果唔係廣告上面個電話岩, 我真係以為去錯地方.

最搞笑係佢可能都無睇清楚個廣告, 又或者無同佢囡囡溝通好,
我原先係用番KISS ROOM個戰略, 先要最平40,000個套餐,
即係囡囡只除上半身同普通口爆, 諗住睇下條女點樣, 如果係靚就再加碼.

但條女入到黎直頭就同我行60,000個套餐. 好搞笑.

講番流程先, 入到去個單位個KEEPER同我溝通完睇完廣告,
就按我要個套餐收左我40,000然後叫我去刷牙,
刷完牙就入房, 俾左件睡袍叫我換.

過左一陣就有條韓妹走入黎, 皮膚黑黑地, 覺得好似係專門去晒太陽燈晒黑果種,
個個樣就幾得, 不過俾我感覺係一定有動過刀,特別係個鼻, 尖到有D似動畫公仔今.

由於我只係要四萬套餐, 條女應該只係除半身,點知佢入黎一下就除晒佢自己光豬,
然後就上黎幫我吹, 吹吹下重自動轉左個鮑魚去我面前.

咦? 今咪變左六萬蚊個 (全光+69+回魂蕭)套餐?

見佢今主動, 我又唔好意思提醒佢話佢做錯套餐,而且就算我講佢都未必知我講乜啦,
今就將錯就錯! 用條脷奶佢我就唔多想,但我真傳自加藤大師既金手指大法就可以派上用場啦.

不過好可惜, 我金手指大法一出, 條女就係到媽媽聲,
應該係話69同M&M一樣, 只(用)係口唔(用)係手,
係唔可以用手既. 今就唯有做蛋家雞見水, 睇得唔奶得啦.

不過好彩, 條女個鮑都好靚, 一條細線今又無乜毛,  睇住都有助我興奮.

條女口技好巴敝, 口舌並用吹到我典床典席,
未到時間就己經爆晒一個星期存貨係佢個口仔到.
條韓妹亦都好專業, 等我爆晒出黎,
再舔多幾野先放番我己經俾佢吸乾左既細佬出黎,
再靜靜雞今吐番我D精華係紙巾到.

完事後亦都好用心今幫我用濕紙巾清潔,
所以我亦都好識做醒左一萬小費俾佢, 睇得出條女幾開心.

不過呢間口爆場應該就唔再去, 一來細女唔荒多, 二來係住宅鬼鬼祟祟今開, 睇怕都要成日搬.

係口爆場出黎五點左右, 時間岩岩好可以去今次首爾之後既終極目標: FULL SALON.

登錄/註冊後可看大圖

去到聯終好既FULL SALON, 唔好問我叫乜名, 我只知道係江南地鐵站附近,
因為個名係全韓文, 個經理亦唔俾我影相.

一入到去先經過佢地個魔鏡房, 就好似上面張相今(上面係網絡圖片),
今真實就當然無今多條女啦, 大約十零個到啦, 而且間FULL SALON應該亦都幾有名下,
不斷有三三兩兩既客人入黎, 亦不時有女做完返黎個魔鏡房.

由於我係新黎, 個經理先帶我上去一間KTV房到, 同我講清楚收費先, 由於我係單兵要數比較貴(預左),
不過好彩我係八點前優惠時段到, 所以只要三十萬, 好似澳門夜總會今,
個價包晒酒水, 果盤, K房, 酒店房同囡囡小費, 我唯一要自己再俾係待應生小費, 一般一萬,
同埋囡囡另外既TIPS(自願,可有可無).

而服務就係入房先吹十分鐘, 之後玩三十分鐘, 最後再吹十分鐘, 然後上酒店房四十分鐘.
全個流程係九十分鐘(個半鐘).

講清楚之後就落去簡女, 基本上都唔難簡, 玻璃屋入面坐D囡好明顯應該都整過,
樣靚波又大(唔好對真波抱太大希望就得), 除左幾件年齡睇落稍大既其它都應該唔難簡.

我就簡左件大波高妹入房, 諗住講唔掂, 淨係玩大波同長腿都可以玩半個鐘啦.

入到房就同以前東莞或常平D高清K差唔多,
不過唔同就係韓妹會全程高清, 身上只有一件好薄既睡衣做下樣今.

夠鐘之後個待應生入黎問要唔要加鐘, 由於小弟唔多飲酒, 所以就直接上房,
同條女大戰半個鐘之後出左今日第二鑊.

總括來講今次FULL SALON之行比我預期重要精彩, 下次如果再黎韓國一定要再番食.

由於好似Streetscan大大所講, 呢種SALON始終係灰色地帶產業,
相片同位址小弟就唔公開啦, 大家多多包涵.

如果係計劃要去既可以問我攞經理既KAOKAOTALK帳號加佢, 同個經理直接溝通.

不過係真係計劃要去既先好, 事關唔想一大堆人加人地, 但又無個去,
到時人地都唔知刪唔刪你地好.

呢位經理係我好辛苦先搵到一位識少少英文又肯接待遊客既,
所以唔想有乜得罪佢搞到下次去無得玩, 希望大家明白同體諒.

第一日既行程就到呢到, 第二日行程會另行再發出黎. 多謝大家支持.
另外由於今次係小弟第一次到韓國, 報告入面如果有乜錯漏同不足之處,
亦希望各位前輩大神不吝指正, 多謝晒先.
Good report, thx sharing
回覆 讚好 不讚 使用道具

很有用 多謝

写的内容很详细,感谢分享,非常有用!再接再厉

多謝師兄分享

下次我都想試試 full salon.

回復 花旗威蟲 ##1 的帖子

Good post my American ching,

Looking forward to read more of your post~

CH

等睇師兄更新

報告詳細精彩,多謝多謝。

楼主聪明威武,比这里很多数人强。

在美华人在亚美间来往很多选择韩国仁川转机,借此转机机会到首尔玩,我稍微那么点拨一下,都能玩得很好,反而141这里很多常去韩国的说这不行那也搞不定,真不能理解。

谢谢分享

謝謝師兄的詳細報告分享

感谢分享,假如有GOOGLE Map的截图就更好了

多謝師兄,好詳細,好有用。

謝謝師兄分享

回复 花旗威蟲 ##1 的帖子

多谢分享详细报告!

恭喜師兄有美好經歷

多謝師兄的分享
明年1月就要來去首爾玩 感覺可以去full salon試試!

It is a very detailed and useftul report.

谢谢分享,期待下一篇报告