[唱K-GF] 香港劈場介紹 分享

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

香港劈場 by 雷虎

有人說香港夜總會行業已式微,有時候洗一千幾千蚊都係淨坐、飲酒。直接上4台揀女、洗樓,洗費少又直接,明買明賣方便快捷。

但對我們上一代玩的,跳舞(不是真的跳舞, 是去夜總會的俗稱)仍有吸引之處,畢竟有一大班朋友,什至兩三個麻甩仔玩、有女一齊飲酒、拍拖feel,也是一種享受。你總不能一班朋友出黎一齊洗樓,行到腳軟。又大家各自做完落茶餐廳高談闊論賽後報告。

可以這樣說叫雞賣的是直接解決生理需要,夜總會賣的就是拍拖溝女,當然你坐完也可以買街鐘出街。同你㩒鐘仔,一開門除褲、完事後離開,去夜總會經過一輪接觸、飲酒後才出去,感覺會完全不同。

我累積多年的跳舞經驗跟大家介紹一下香港不同夜總會的玩法、價錢和心德。如果反應好會繼續寫,今日同大家介紹的是劈場。

劈場的意思就是劈酒場,也不是單純的劈酒。消費一般約500-600一小時左右,在旺角、佐敦一帶很多也是劈場。先講硬件 - 一般來說裝修也偏舊,房間分大細,你多人去就比大房、小人去就坐細房,就係咁簡單,一定有K唱,你也可以睇電視或睇馬仔。至於軟件就要看是什麼場,陀地、陀北、北姑場都有,睇個場做咩客路。玩熟左你一般都知道咩場玩咩女。個世界好現實靚女多數寸(也有例外)、豬扒反而有時主動好玩(如果你接受到),咩類型女都有,靜到洛基兒、謝婷婷我都坐過,40幾50、肥婆的也見過。

程序 - 一上到去,一坐底侍應會問你開邊個大班(即經理或稱媽咪),如果你唔識又或是新頭,你可以話無黎過,俗稱新頭或介枱,夜總會會順序排分介抬比當日上班的大班。但介枱,一般會收你酒錢,如果你識個大班,一般佢會簽曬啤酒比你,開大酒或紅酒先另外收費。
大班入黎,佢會循例問下你要咩女,但是其實鍾房已經輪左牌(排隊比女女坐枱),除非你熟個大班或開名坐(要求指定條女,會即時計大鐘),如果唔係排隊就好多時未必有好野,但有時也有例外。如果你三幾個Friend去,大班都會跟下你意思分佢排左隊幾條女比你地,一入黎就叫做細鐘,一般會20分鐘會問枱,唔啱換到啱,我亦都有d friend 鐘意門口叫住如果自己唔鐘意的叫人唔好入黎,但我自己本身好少咁做,有個熟的大班同我講過,其實佢行得黎門口就算你即刻叫走,鐘房也會計佢票收你錢(即使大班話無),但我唔係因為收錢原因唔叫佢走,因為有時有無feel玩落先知。不過如果你接受唔到你也可以即叫佢走。如果坐啱就係大鐘,除非你埋單,如果唔係條女都係坐你直到你走,果晚佢就係你女朋友。

玩法 - 一般佢就係你新溝的女朋友咁,陪你唱歌、飲酒、猜枚、傾計等。會拖手,你也可以撫佢,好多時玩到咁上下兩杯到肚都可以打下車輪,感覺好似初戀咁。你也可以一入門口就渣佢個波,不過我唔太建議,舞女覺得自已唔係雞,係陪唱,咁諗佢地心里面仲有少少自尊同覺得你仲會尊重佢。好多時大家玩得開心佢地成個主動坐上你大脾大車都經常發生。玩到咁上下你亦可以買街鐘出街,但如果你有少少想,你最好之前叫定大班帶木魚比你,劈場會出街的女大約一半一半。

收費 - 雖然係計時間收,但其實收費好複雜,複雜到好多女自己都唔識計,因為係計票數,計法原於廿幾三十年前。只係每票加左價錢,每間場也有出入,票數亦有偏差。我用其中我玩開的同你地解釋一下,細鐘一小時36票,大鐘一小時48票,晚上9:00前叫茶舞7.X一票,9:00後晚舞9.x一票,另外好多場收15-20%服務費,如果你或你朋友當中有人帶出街,街鐘一般收多你50票。如果你開酒或介枱仲有酒錢。最後埋單一般直接比20阿姊做貼士,找錢就找晒佢,唔好益鐘房(即計鐘出單的部門)。因為鐘房好仆街,一陣再講,咁如果你成班朋友上去玩,因為計法麻煩,大家大細鐘個時間又唔一樣,一般我地當500-550一個鐘就算數。如有朋友買街鐘,可以另外分佢街鐘單。

缺點 - 當然無咁完美,同大家講下當中有咩唔好野。
大班唔識做,有時唔知佢地諗咩,成日話無客,自己招呼唔好,梗係難留客,新頭又唔帶好野。問枱又唔準時,請人揀女又無㨂過。最仆街就係唔叫條女出去就問枱,等你唔好意思話唔啱,自己唔洗帶女,根本自己唔想做。
唔夠女,細場會成日唔夠女,大場又要爭。當中成日有friend會齋坐等,依個無辦法,始終要等,女都唔係成日番工。
鐘房亂計數,因為計法太復雜,全港間間場都係會一樣咁屈,你上去如果9:30,張單最少寫你9:20,如果你9:34入女會計你9:30,如果女9:36條女問枱出去會計你坐到9:40。你叫埋單侍應只會同你叫大班,大班又會施施然咁黎,黎到又慢慢同你出單,你10:00埋,又計到你10:10,不過間間都係咁,依個佢地依行文化,嘈到拆天都無用。

寫左成晚,寫住咁多先,如果反應好下次講另外類型嘅場

回復 gnat0909 ##1 的帖子

白頭宮女話天寶遺事。
回覆 讚好 不讚 使用道具

LM學嘢

未去過夜總會, 多謝樓主詳細講解

多謝CHING介紹。

多謝ching分享, 票數我真係而家先知一個鐘有幾多票, 不過學ching話齋, 鐘房計法條式仲複雜過整原子彈. 所以我都係一般當500一個鐘算數, 期待ching下個po

好詳盡
多謝C兄分享!

咁複雜,新人真係冇乜意慾去玩

回復 maneeho ##8 的帖子

所以當佢500-600就最好計

好有心記的分享。

同意跳舞和叫雞根本係兩回事,我唔會直接比較。
如果大班媽咪做唔到嘢,就只可以單純劈酒了。
喺主場如果冇女,微熟微扒我都會照玩。
中坑單客想坐正少少既女,就要靠關係良好的熟媽咪。
我都唔會喺門口彈女,好醜都坐一PART。我比較鍾意邊傾計邊等下一條女。
玩玩下有得渣波打車輪係好完美的發展,我喺旺角一般冇此運,要入尖沙咀至做到。
我有興趣果啲,問親都話自己係金魚。CHING 不如寫篇 NC 木魚攻略,可以造福淫群。
票數我唔識計,上NC 亦預咗使錢,玩之前我唔會太care。玩完如果我覺得個場貴,最多以後去少啲、又或者唔去。
尖沙咀場係唔駛俾廿蚊阿姐。
有人話nc 式微的原因,就係太多場既大班唔識做、又冇女、又要打怪獸、啲女又冇禮貌。
龍頭大場,如果有熟大班照,質素就有一定保證,所以客人會甘心樂意等。
張單有時會覺得收貴咗,但有時又好似收平咗,感覺上幾浮動。
上次旺角主場,張單埋到清晨六點,但埋完都仲喺度繼續玩,到六點一個半字鐘房先嗌條女走。我覺得幾好。

多謝C兄!我都唔識計, 每次大概當佢600預左要俾 最緊要開心. 好多時都係講感覺 ,渣下波咁未必次次要卜嘢.

多謝師兄分享!

ching 揸完有冇俾貼士牙

留名學野!

LM學嘢
never go to nc in hk as i duno how they work

多謝CHING介紹。

smalljos 發表於 2018-1-27 11:47
多謝CHING介紹。

好詳盡, 道出精要。

回復 gnat0909 ##1 的帖子

多謝! 講解詳細.

多謝分享,好用心嘅文章