[賽後報告] *越南大戰之新手上路~越南越愛。P1

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

本身冇打算出post,但小弟係4台越區拜讀左好多唔同C兄大作.又有幸得到好多位熱心C兄既指導.自己係度有所得著,都希望可以盡自己小小力,幫到同樣有興趣去朝聖既師弟們.因为自己享受過程居多,冇特別影女同環境,所以就唔post相了,字多長氣,請勿見怪

今次小弟同行有2位好兄弟戰友陪同
,凌晨乘搭HKA準時到步,即刻衝去排隊做落地簽,人唔多,20分鐘左右就搞掂拎行李走人.因為凌晨機,所以想休息夠第朝搏殺,所以就bk左晚機場附近酒店稍作休息.
第2朝check out,call車直奔濱城市場兌錢.之前都有做小小資料搜查,聽問金鋪兌得唔錯.但自己大意,冇行多陣,一落車見到有2大間珠寶店既物體以為就係大家講既金鋪,見同隔離野飲店個rate差唔多,就兌左
.之後行去另1邊,見到好多人堆係2間真金鋪度,就知道自己7左,果邊兌會好少少(好彩冇1次兌曬),所以第1次黎既C兄們行多陣,格下會好d.兌完錢,隨便食D野就再度call車去今次行程既主要住宿地-4群!!!

因為我地比較鐘意有公共空間可以一齊玩下,吹下水,賭下錢(DLLM,旅行邊個話要賭錢架
).所以就一早鎖定住BNB,而揀左好耐,發現比較靚D既係4群多.雖然有d唔就腳,但大家鐘意冇計,唯有比多d車錢.但都要提醒下住bnb既C兄們可能都要考慮下帶女既問題(我地今次好彩,冇問題).順利check完in,就開始聯絡2位都係岩岩到HCM既C兄,睇下今晚有冇機會一齊玩下,果然大家都係同道中人,一夾即合,約好時間今晚去5群發系beer om唱K.

係bnb hea左陣,各自梳洗完就出發,準時到場.首先黎到既係S兄,S兄就威了,門口都未入就已經有女,原來呢個係佢既相好,一到步已經有相好陪左晚,羨慕死人咩
.仲要咁岩又係呢個場度做,所以幫手安排曬一切,thx so much!而另1位4台C兄就蕩失路,叫我地入房先.入到房,S兄就示意媽咪帶女了,好鬼期待.第1轉一次帶左10幾20條女,花多眼亂.但LT得4個,我地3兄弟目標都好明確,第一晚希望有女攬(尋晚3條仔互攬).而我睇中果件又只肯ST,所以就叫媽咪帶多轉睇睇.第2轉媽咪又帶多左幾個新面孔夾埋頭先既女黎,LT又係好少,得2個?所以就再話睇睇先,橫掂仲有C兄未到.d女走曬我地就開始討論,原來大家都有覺得ok既,但男人就係咁,花心想睇多d.之後2個兄弟就同媽咪講叫番第1轉2個LT既入黎.咁岩媽咪搞錯左,帶左另1個黎.唔知點解,呢刻睇條女都幾順眼,又係咁望住我笑,好就你啦.如是者,我地都揀好曬女,就開始玩下骰仔,猜下枚咁.隔左陣,另1位4台C兄都到步,斯斯文文,內里open應該,呢位係T兄.咁我地就再幫佢call女,T兄同我地一樣,都係想LT,因為佢原來得今晚可以玩女.但可以LT既女女依然唔多.其中一個係我之前睇岩,但只可以ST,但依家轉左LT.唉,一定係我唔夠T兄靚仔,傷心.但T兄最後都係揀唔岩,但就睇岩1個好大波既ST妹.S兄就建議佢岩可以揀定先,等陣叫相好幫手游說一下睇下轉唔轉到LT,最後真係比S兄相好搞掂,係有D計仔.同埋我呢個時候發現多左條女,原來S兄相好個FD,叫黎坐台.呢條女就西利,成晚都係咁電我地又抽我地水,最後仲話比10/20萬帶我地出街(哈哈,我地原來咁賤,賤過女),可惜唔係我地杯茶,如果唔係番到房應該幾好玩.成晚我地都玩得好開心,雖然大家都算好斯文,冇除3啊,就地正法咁,但攬攬錫錫,他鄉遇故知真係一大樂事.埋單出去食野,每人大概6-70萬,抵玩.

之後就由S兄女女帶食海鮮,全程冇用手,殘廢餐,係咁比人塞野食,飽到嘔真係
.埋單每pair人同頭先唱K咁既價錢,呢part其實都幾好,可以同女女再深入d交流,培養下感情,又可以享受下比人服侍,good.之後聽個兄弟講番,原來呢個時候有單趣事,話說T兄原來係冇帶DOM黎,咁我兄弟咁岩有2個係身,咁就好君子咁比T兄,祝佢happy.T兄接過DOM後話:咁大波,2個邊夠洗.之後就衝左去7仔買DOM.哈哈,我地都好好奇,T兄最後用左幾多個,見到留個言話我知.

之後我地就1行6人番到bnb,女女們好似對我地既住宿都覺得好滿意,好興奮咁,果然係靚妹(19-21歲).之後我地係廳到一齊玩左輪,就各自番房做正經野
.我條女女識d中文,溝通冇咩問題,一齊沖涼先發現原來身材都幾靚,波比我想像中大好多(一開始以為係3條女中最細,點知原來最大).全程都算好聽話,而且水源充足.我一共派左3次彩,十分滿足.第2朝就每人比左家用350萬+的士錢就送曬d女女走.之後就例牌到賽後你點睇既環節,大家感覺都唔錯,因為佢地女女溝通唔到,所以互動差d,但每人都交足功課2Q完事,整體大家都好enjoy.
搭車tips:
HCM 用app call車好方便同實惠.
Uber同 Grab價錢周時唔同,我地用果陣普遍時間都係uber平d,call時可以格下先.
但有D時間會有特別收費,例如X 1.5(我有遇到,但唔肯定咩時間/情況),咁呢d時間直接截車可能會抵d(M/V公司字頭車相對可靠).
有C兄話認唔到地址,其實成個入好多時會認唔到,所以就可以慢慢由後開始del,del到有同你輸入既大致一樣,揀番就可以.

期待後續報告
回覆 讚好 不讚 使用道具

多謝師兄分享,另外我想問同越南人溝通,要用甚麼語言?

回復 十二道鋒 ##1 的帖子

谢谢分享

期待下回報告!

多謝分享.

一次派左三次彩?

等你餘下報告。哈哈哈,玩得開心最緊要

sunpeter 發表於 2018-2-3 05:15
多謝師兄分享,另外我想問同越南人溝通,要用甚麼語言?

主要睇女女識咩語言,少量識普通話/英文。都唔得既話唯有用國際語言:Google語

Fedora339 發表於 2018-2-3 09:20

一次派左三次彩?

哈哈,成晚一共派左3次。一次3次係咩玩法,機關槍?

88lovegirl 發表於 2018-2-3 04:09
期待後續報告

多謝88兄熱心指導

多謝越王既指導同貢獻,小弟獲益良多

ncbpochai 發表於 2018-2-3 10:26
等你餘下報告。哈哈哈,玩得開心最緊要

哈哈,冇錯,最緊要盡興,次次去玩既目標都如是。大家唔厭棄既話,得閒會出埋

多謝師兄分享!

十二道鋒 發表於 2018-2-3 10:46
主要睇女女識咩語言,少量識普通話/英文。都唔得既話唯有用國際語言:Google語

感激你講解

回復 十二道鋒 ##11 的帖子

唔使客氣 我都係借花獻佛;越南版最大貢獻應該係Austin Power,如果冇咗佢d報告,我相信會少好多Ching識得去越南搵食. 越南妹真係試咗就返唔到轉頭. ps 如果你仲係西貢,可以去試吓1127同sunflower,雖然女價係貴d,但質素真係超晒班.

回復 sunpeter ##3 的帖子

thank you ching shaing, good luck

Which beer om , address please

有機會真係要去越南見識下~~~~~

多謝師兄分享