[相機 / 配件推介] Canon EOS M50 C記第一部4K 拍片無反

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

http://www.dcfever.com/news/readnews.php?id=21650&page=1

【機身 HK$5,080、4 月賣街】Canon EOS M50 搶先試!

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

咁嘅價錢又幾吸引喎
回覆 讚好 不讚 使用道具

自殺式售價

价格够吸引啊

好精致,片感唔錯

平平地抵用

boy2006 發表於 2018-2-27 18:36
佢賣咁既價錢連自己M5,M6 都打死埋!!

佢目標係想爭中價女性市場

Wow! I am interested! Good for travel. When would Nikon, if ever, release something similar?

回復 boy2006 ##1 的帖子

4K video imposes a significant 1.6x crop and Dual Pixel isn't available for 4K video
Are you still interest in M50 with the above limitations?

BECKHAM2 發表於 2018-3-2 15:32
回復 boy2006 ##1 的帖子

4K video imposes a significant 1.6x crop and Dual Pixel isn't available for ...

我係拍風景多, 其實corp唔corp對我拍片唔大影響, 除非係要黎自拍!!

同埋我多數手動對焦, 所以咩Dual Pixel 對我無乜用!! 最重要係睇畫質!!

boy2006 發表於 2018-3-4 18:35
我係拍風景多, 其實corp唔corp對我拍片唔大影響, 除非係要黎自拍!!

同埋我多數手動對焦, 所以咩Dual Pixel 對我無乜用!! 最重要係睇畫質!!

哦, 1.6X會影響到鏡頭選擇,尤其廣角端. 點解對拍風景冇乜影響?
至於dual pixel, 對於專業用家, 的確唔太重要

BECKHAM2 發表於 2018-3-7 12:26
哦, 1.6X會影響到鏡頭選擇,尤其廣角端. 點解對拍風景冇乜影響?
至於dual pixel, 對於專業用家, 的確唔太重要

咁係迷要用FF機, M4/3拍片又如何! 總之一句! 睇餸食飯啦!!