[其他] 網絡對策求助

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

Our site CREA prohibits access from foreign countries.
Only access from Japan permits our site.
誠に申し訳御座いませんが、当サイトは基本的に日本国内からの利用に限らせて頂いており、海外からのアクセスは禁止させて頂いております。
何卒ご理解・ご了承のほど宜しくお願い致します。
這個網站,我是在20/2/2018身處日本上twitter有網友介紹日本溝女網站=跟某個偷食網站一樣要做會員買點數
我21號回港都冇出現以上狀況
直至昨日2/3/2018,網站說只有日本網絡才能進入
昨晚開始尋找翻牆方法,VPN改谷歌用戶、亦有嘗試更改手機IP,但是改IP就有WIFI冇得上網,等同失敗
請問各位師兄有冇什麼好方法賜教小弟
小弟因工作關係要去旅行只有農曆新年

MANHER 註言 (2018-3-26 22:02):
完成評分

vpn 應該得個喎。不如俾個網址大家,等其他師兄用啊佢哋啲VPN試吓

討論

7樓  發表於 2018-3-8 15:22
回覆 讚好 不讚 使用道具

可以給我網頁,我去看看嗎

討論

7樓  發表於 2018-3-8 15:22

日本人D網站根本上會封咗中國香港,我都係冇辦法,試下飛線再上網,新加坡好似得得地

討論

多謝支持  發表於 2018-3-3 20:25

日本網絡只測你個IP 是日本以外, 就會封了,

只有翻牆, 就可以暪過測試.

日本好多網比如Dmm都封鎖曬日本以外嘅IP
Ching E 個網應該都系咁
用VPN(有日本嘅節點嘅)冇問題

討論

11樓 mdx兄去看一下  發表於 2018-3-11 20:14

唔好意思各位師兄,小弟咁遲回覆大家
網址是=crea-tv.jp/

討論

8樓請看  發表於 2018-3-8 16:13

mr.mark 發表於 2018-3-8 12:57

沒有問題, 小弟用 1010

討論

利害 relena兄  發表於 2018-3-8 16:13
Relena兄,11樓看一下  發表於 2018-3-11 20:13

mr.mark 發表於 2018-3-8 12:57

CSL also ok. same screen as relena兄 (phone)

this site will not work on PC. must use phone to access.

討論

City兄,11樓  發表於 2018-3-11 20:13

回復 tarochan ##4 的帖子

DMM 亦是。

我用緊3
難道要轉台?
還是出多部機好?
師兄是用CSL+VPN登入?
還是我使用錯誤的VPN方法?
有冇限定網絡公司使用VPN進入?
因為我搜尋"香港網頁登入不到日本網站"
內容只是教香港谷歌變成永久谷歌
可否請求師兄指點迷津?

討論

Mark兄,你回覆要按「引用」那一層樓,如果吾系人地吾知你發問的!  發表於 2018-3-11 20:11
請看一下pm, thanks  發表於 2020-7-30 19:42

I am sorry 我唔知點解...

討論

Never mind  發表於 2018-3-12 13:36

relena1997 發表於 2018-3-8 15:46
沒有問題, 小弟用 1010

早晨,師兄,我是mark
我是否用錯vpn方法?
還是我要出多部機去登入?
我昨晚再下載vpn app選用日本vpn
輸入兩次用戶名稱和密碼
最後都是顯示我一樓開版的文字
我已經不用屋企Wi-Fi,用自己數據連線+vpn

MANHER 註言 (2018-3-12 14:36):
Please also see 15,16樓

討論

14樓 please see  發表於 2018-3-12 13:35

mr.mark 發表於 2018-3-12 10:37
早晨,師兄,我是mark
我是否用錯vpn方法?
還是我要出多部機去登入?

剛剛測試了

同事 iPhone X (沒設VPN) + Smartone
小弟 Samsung S8 (沒設VPN) + 1010

以下6個情況也可瀏覽該網
i) iPhone X + Smartone
ii) iPhone X + 1010
iii) iPhone + 公司wifi
iv) S8 + Smartone
v) S8 + 1010
vi) S8 + 公司wifi

暫看問題在於師兄的手機設定 (有時手快按了也不知) 多於網絡供應商, 小弟建議
a) 用自己的Sim, 插在第二部手機看看
b) 借別人的Sim (不是3就好), 插在自己手機
c) 重設手機

先後次序也是 a>b>c

如果a可以, 就是手機問題, 可以做c看看
如果b可以, 就是網絡供應商問題

E度我都比個建議,有D app或者網站會自動識別登陸設備嘅手機供應商,
即系話可能因為系香港卡所以登陸唔到...
(例如話Line這款app,用中國大陸手機卡插住嘅話無論系喺邊到都上唔度Line,但只要將手機卡蚊左就冇問題了。)

所以照relena1997兄講嘅應該系同E種情況類似~~~

版主提供嘅網站我用電腦系冇問題,手提電話冇試過...

討論

18樓請看一下  發表於 2018-3-12 21:14

mr.mark 發表於 2018-3-11 17:27
我用緊3
難道要轉台?
還是出多部機好?

我覺得唔應該係3嘅問題 …(可惜我暫時冇3, 不能測試)
tried HKBN WIFI, CSL, PCCW WIFI - all 3 working (via iPhone) and
relena1997 also tried different WIFI/電訊商都ok.
會唔會 你部機入咗黑名單之類被Block? 你可以跟 relena1997's 14樓 非常詳盡步驟試下!!

cityplus 發表於 2018-3-12 13:52
我覺得唔應該係3嘅問題 …(可惜我暫時冇3, 不能測試)
tried HKBN WIFI, CSL, PCCW WIFI - all 3 working ( ...

我兩部手機都是sony機,手機用3
屋企用網上行
如果被鎖機
咁我看來要照樓上師兄要搵朋友借sony以外的手機嘗試

回復 xhmdx ##15 的帖子

師兄,你好,小弟mark現時有兩部SONY機,一部有香港SIM卡=手機A,手機B係去日本旅行拍照用的手機,只插docomo上網卡
當日登錄該網前是用酒店WIFI
之後21/2回港,晚上在家用WIFI登入該網的是手機B,早上開工期間上網是用手機A登入
當2/3我以為如常晚上用手機B登入該網就彈出一樓開帖的字句
然後再用手機A去登入都是彈同一畫面就心急如焚
上網搜尋"香港網絡登入不到日本網絡"
而家我的谷歌雖然固定為日本谷歌
但是都上不到就唯有去141開帖找師兄們指點迷津(我都失蹤一段日子冇上141,因為打PS4仁王)
昨晚直接用VPN登入,在LOGIN IN畫面輸入用戶名稱+密碼都有LOAD一陣
之後又要輸入第二次,最後又係彈句
ご利用頂くことか''て''きません, 一度お調へ''いたしますのて''こちらよりお問い合わせ下さい

mr.mark 發表於 2018-3-12 19:45
回復 xhmdx ##15 的帖子

師兄,你好,小弟mark現時有兩部SONY機,一部有香港SIM卡=手機A,手機B係去日本旅 ...

打 PS 4仁王,mark兄甘有間要在「遊戲機情報版」,開個主题分享一下心得!

MANHER 發表於 2018-3-12 21:13
打 PS 4仁王,mark兄甘有間要在「遊戲機情報版」,開個主题分享一下心得!

其實我打仁王進度唔算好快,我好多朋友已經放左隻GAME轉去屠龍
而家三月幾,係時候要趕工搞掂綠色信封和政府份商業問卷
費事又要申請三次延期報稅