[新兵問路] 有冇ching 知pattaya 大火之後咩環境

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

早兩日pattaya walker street 大火, 有冇ching 呢兩日係果邊, 知道咩情況?
应该和正常一样吧 估计会有消防检查 不过都是老板需要操心的事情
喺Soi 16,對我哋一般師兄影響唔大!

小弟當晚剛好在事發地點對出二路泊好車,正想行入步行街,
突然聽到一大爆炸聲,見人群奔走出來, 天空冒出磨姑雲,
第一感覺吾會系恐襲呀!火光虹虹
附近一帶酒店鋪頭停電,四周人群聚集睇熱鬧,
朋友即打電話問步行街酒吧情況,無停電一切正常....
好多消防隊到場處理好, 之後消息跟網上報導一樣
師兄去walking street 仲揸車

其實芭提雅自駕遊, 去步行街可揸埋車去,
泊車地點有幾個:
二路往中天果邊可泊街,
二路往中天方向右轉入步行街方向有酒店停車位,THB60-100
南路可泊廟,THB20
JohnLarry 發表於 2018-3-14 23:57
其實芭提雅自駕遊, 去步行街可揸埋車去,
泊車地點有幾個:
二路往中天果邊可泊街,

我通常泊柄嫂後面,之後行過去
唔係自己好熟既地方,泊街好似唔知點咁...
dav_0122 發表於 2018-3-15 00:21
我通常泊柄嫂後面,之後行過去
唔係自己好熟既地方,泊街好似唔知點咁...

泊柄嫂後面;即系泊入廟內, 其實好抵泊, THB20
再經步行街後面橫街入
會唔會熄燈

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 11:47