[唱K-GF] 大班

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

出這貼源於在小弟另一貼文中有ching問何謂好大班,睇完這問題後一時小弟不知怎樣回答,思前想後小弟發覺應開這貼大家探討一下.....

大班重要性

- 每個埸基本都歡迎生客(私人會所除外),基本你入去都會招呼,問題是生客一般都要食扒,高質唔到你,豬扒硬食幾件,今時今日扒多人少,你係生客唔食扒唔通比熟客?

- 一般高質女返工無定時,大班有貨一定先call 熟客或預留比熟客,生客坐到靚女機會很少,我不能說完全沒機會,但你要咁啱撞到有女無客條女又唔介意,可想而知幾高難度?

- 今時今日所有中小埸一般平日到週末都很爆,如果不事先通知大班,基本是有女無房或有房無女或有扒有房,所以有熟大班就不會浪費太多時間!

- 收多錢是夜埸習慣性,我不能説有熟大班你百份百沒比多,但肯定不過份,就算今次收多小小下次送返啤酒比你都係返到!

- 有熟大班跟開一般知你個人要求,喜歡飲洒?唱歌?吹水還是有其他要求?一般跟開都會知道怎安排,避免好多不必要誤會,例如我喜歡飲洒揾個唔飲既,我要出街你搵個金魚,到時大家無隱浪費時間!

如何與大班互動

- 今時今日,有一點質素既nc都大把生意,唔好諗住駛三兩千大晒,由其中小埸一般都無貼士比大班,據我所知他們也是月薪制沒什麼bounce,所以大班點解睇你,主要看你人品,平常怎跟他溝通,是否麻煩友,當然過年利是大家開心啦!

- 唔好諗住有熟大班每次一定要坐好嘢,有時大班都要向公司交待,例如有D新扒或某些女未發市,你遇到都要幫手硬食一兩part, 都係嗰句,你識做人識做,永遠無可能一邊著數晒嘅!

-一個配合你既大班係要花點時間,唔好同我講同一個埸去三兩次人哋就當你熟客,止終大家要磨合一下,有時你要睇跟開既大班本身係公司有無實力,班底質數如何?如果他本身都無貨賣,就算跟你關係再好都無用,大不了簽打洒比你,好嘢唔到你,當然有實力大班本身也𢵧客,究竟你洒品人品係唔係太差,出席率怎樣,講真你幾個月先黎一次人哋都唔記得你,都係嗰句,依家好場小客多,要玩得開心必須有個好大班,好大班係要花錢花時間經營,大家自求多福!
完全同意,大班做到野係可以慳時間金錢,所以初初玩時,真係乜場刀試下,如果有d冇能力既或者老點你既大班,就可以自動淘汰岀嚟

好大班會識幫你慳鐘錢,有新女或者好野會call你上去,幫你留定女,有d場我直頭可以留定某個鐘數上去先計,條女等坐我途中就可能淨坐散鐘試枱,到我去到先計而唔洗預早落鐘,果度隨時慳左我幾舊水落鐘錢

完全同意,大班做到野係可以慳時間金錢!
講真果句,我呢D有時輪更制,第二朝又唔係放假,又唔係轉更,明知第二朝無精神都仲要上黎
有時有好女女,大班call我無意思
回復 bbben ##1 的帖子

完全同意
不過好大班可遇不可求呢
ching出來玩都好專業下喔,俾幾千蚊食扒不如去扒房啦使乜去老夜先,使錢買難受,何苦啊?
上面師兄所講嘅都好同意。問題係消費者出嚟玩尋開心,搞到食扒係指定動作。所以真係無法支持本地生意。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 23:11