[無恥政府] 南生圍縱火案 市民發現機油膠筒

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

元朗南生圍上周連續兩日發生山火,民主黨立法會議員鄺俊宇表示,昨日收到市民舉報,表示於南生圍發現一個載着疑似機油的塑膠筒,擔心與早前發生的火警有關。

鄺俊宇稱,該名市民已經報警,據悉警方已向他錄取口供。

警方回應指,已接獲市民報案,表示於南生圍發現載有液體的塑膠容器,已檢取證物作化驗。

南生圍上周接連發生火警,消防經初步調查,相信起火原因有可疑。警方列作縱火案處理,暫未有人被捕。

說白了, 燒山只不過是政府政策推行一部份
你支持唔支持都好, 都係會燒
唔係, 何來棕地作私人商業用途

補充內容 (2018-3-19 11:44):

登錄/註冊後可看大圖
四叔傑作
回覆 讚好 不讚 使用道具

西環妹仔冇野講

回復 artlo ##3 的帖子

都唔係第一次
要講, 會講.... 唔會等今日啦

機油都關事??唔係電油。。火水。。。
遲下搵到個花心油。。。或者白花油都話有關係

丁有康 發表於 2018-3-19 10:39
機油都關事??唔係電油。。火水。。。
遲下搵到個花心油。。。或者白花油都話有關係

疑似機油的塑膠筒

補充內容 (2018-3-19 11:00):
警方回應指,已接獲市民報案,表示於南生圍發現載有液體的塑膠容器,已檢取證物作化驗。

補充內容 (2018-3-19 12:59):
已新增圖片

補充內容 (2018-3-19 13:01):
汽車機油一般是透明少黃, 更換出來機油一般黑色, 火水一般透明少紅, 汽油一般帶有紅色

補充內容 (2018-3-19 14:10):
花生油同機油賣相無分別, 分別在有機同貴.  白花油就完全透明, 沒加入顏色