[美國] Tijuana的詳細經歷分享

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟系一年前先發現臨近聖地亞哥的Tijuana有野玩,大半年來去過大概十幾次,有好多次都係單兵去,每次都系即日來回而且安全回來.以下系小弟想分享的經驗.
從LA出發有兩條路,分別系5號同15號公路,因為5號早上10點開始會有少少塞車,所以通常都係走15號比較暢順.
開2個半鐘左右來到邊境出口,我通常都系停系出口右邊個停車場,雖然行去關口有點遠,不過離回境個關口就好近.週1至4都係每12小時8蚊美金,週5-日系15蚊每1小時,超一分鐘都要多少12小時的錢,呢個系附近全部停車場的規矩,唔得改變. 順便提一下,TJ系通用美金的,HK裡面通常都係收美金.不過小弟通常都係過關前換定$20-$30美金的peso用來搭uber同買街邊小食.
停好車行10分鐘可以去到關口,如果要去廁所,可以入M記裡面,最好自備25 cent. 扎完水馬上過關,最初幾次我都係直接行過去, 吾使填表同查護照.  最近我發現過關都要排隊填表同系護照蓋章.
過完關直接行出馬路,對面有個士多前停左好多taxi,通常去HK 10分鐘的路程都係$5, 多一分錢都吊9距,而且系墨西哥,如果你係遊客,當地人一定當你系生豬肉甘亂開價,所有開價的都要還價.
去過幾次,覺得墨西哥下下坐taxi都係好浪費錢,跟住我發現有Uber,價錢系taxi的1/3,好抵坐而且最重要系安全. Uber去HK先系29peso, $2美金都吾使.
無論日頭還是夜晚,HK都有女,日頭d女就麻麻地,不過夜晚d女多好多而且都靚好多,但夜晚客人都多. 一入到HK,第一時間換$1散錢用來俾tips,因為抽女女水都要俾$1 tips. 入到去HK就會有條waiter吊住你尾叫你買野飲同介紹女俾你坐檯,通常啤酒都係$4-5一支, 每次叫waiter買野飲都要俾$1 tips, 買野俾條女飲系$9+$1 tips,每買一杯野俾條女距就會陪你坐10分鐘左右,期間你可以對距做任何野,除左吊距. 有d女就會同你慢慢調情,撩你上房卜野, 有d女就一坐低就叫你去卜野,一d情趣都無,我就系最憎呢種女.
因為每次叫條waiter幫你買野飲都要俾$1 tips, 我通常都係自己去bar台自己買,吾使俾tips. 另外小弟建議唔好浪費錢買leg dance,因為$20蚊都系10分鐘左右,吾值,但如果真系想玩leg dance,你可以預先去HK個網站print張leg dance 50% off coupon出來. 網站還有其他coupon可以print.
除左穩女坐檯,你還可以周圍行撩女調情同抽水,不過撩完記得俾$1 tips. 撩女你可以揸波揸patpat, 有d女都玩得幾開放,俾你允奶都得, 每條女的目的都係希望撩你開心等你帶距地上房卜野. 而家HK卜野公價系$80 1Q+$18房錢, 臨出門前要俾$1 tips門口條龜公, 墨西哥真係度度都要俾tips.
HK出門口左邊轉角位有攤taco檔,都幾好食,18 peso一個taco好大個,食2個夠曬飽. 如果taco檔唔開檔,同一位置會有間室內taco舖頭,建議師兄們千萬唔好幫襯呢間黑店,點解?因為有次我系呢間黑店買一個taco,距價錢牌寫明18 peso一個,我就俾做一張50 peso條仆街收銀, 點知距找番20 peso我, 我問點解, 距up左d墨西哥話我聽吾明,我問身邊另一個客人點解,條友就話我唔係本地人,一個taco收30 peso. 我吊距老味,不過系人地個地頭, 只有算9數.
HK後門成條街都有好多企街,d質數比HK差好多,不過週末都有幾條正野. $25 1Q+$6 房費. 雖然周圍都有企街,但小弟吾建議行太遠, HK後門一條街就好啦,入黑後相對其他地方安全, 因為HK呢條街應該有強大勢力罩住, d警察同蠱惑仔一般都吾敢系呢條街搞事.
小弟睇過其他報告話 如果一條友系墨西哥紅燈區行d警察會捉你屈錢, 有個白人兄弟就試過俾警察塞左包粉系個袋度然後拉去差館屈錢, 不過俾完錢就無事, 但係試過都嚇餐死啦. 我去過甘多次而且通常單兵去未試過, 不過系紅燈區入黑都係唔好一個人行街. 不過有條uber司機教我,系墨西哥有個遊客熱線,個號碼忘記了,google下可以穩到. 如果萬一俾d警察抽住, 你可以馬上打個遊客熱線話俾警察知你打緊電話俾你律師, 熱線系講英文的, 律師墨西哥話系同avocado同音. 如果怕危險小弟都係建議玩完HK出門口直接上taxi或者uber直接去酒店或關口.
如果大家想試下當地美食,可以打開yelp查找, 好多都好便宜. 我通常就去一間叫Mr. Pampas的巴西All you can eat BBQ,一個人埋單加tips都係$20左右食物都唔錯,系美國食餐巴西BBQ起碼要$50-60蚊.  
小弟去TJ都係即日來回,未試過酒店, 希望以上資料可以幫助想去TJ的朋友.
回復 woshidalangyou ##1 的帖子

When you go next time. pm me if time is available.
Good report.
回覆 讚好 不讚 使用道具

資料詳細,多謝多謝。

多謝師兄詳細報告!

多謝師兄詳細分享
不過想請教一下 有沒有毒龍啊?要加錢嗎?還是加錢也不願意?
還有裡面的女孩有健康檢查嗎?要是沒有的話 那還不如找外面站街的不是嗎?
Chicago還有其他俱樂部的女孩 跟HK相較之下如何呢?
恭祝師兄好運昌隆

need to contact you next time when planning to go

回復 mathebumbler ##5 的帖子

未聽過墨妹毒龍的,不過都係視乎個人啦,如果你冧得條女掂,可能距會制,HK同企街顏值差好遠,除左HK, 其他club你可以唔使去,全部都係大媽

回復 woshidalangyou ##7 的帖子

师兄威!!

詳細、好正,多謝分享!

墨妹加錢都可以談。主要是看每個墨妹不一樣

Thanks for sharing!

師兄、可否下次去、帶我去參觀🙏

資料詳細,多謝多謝。

多谢師兄詳细資料,以前LA住了幾年都吾知Tijuana有野玩. 以后有機會要去玩玩.

thinking about going there again, any bro wanna go together?

ching真係大膽, 我去過兩次tj, 兩次都係同幾個墨仔朋友一齊去,因為我細膽。。。。

HK既囡囡有d都幾串,個人比較中意去adelitas,雖然個場舊d但系都ok好玩

多謝師兄詳細資料

超級有用分享

多謝師兄報告!