[初哥問路] 首爾夜生活

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟從未到過韓國,在下半年終於有機會遊一回首爾。不過韓文不懂之餘英文也是麻麻地,食韓妹是否會有點難道呢?另一方面想問下各位,首爾究竟有冇D好似大阪飛田新地咁類型嘅花街?
師兄幾時去韓國?我都未去過。
睇報告好似有几條花街,不過得番永登浦一個地方比較興旺。
Tokaj 發表於 2018-4-3 07:45
小弟從未到過韓國,在下半年終於有機會遊一回首爾。不過韓文不懂之餘英文也是麻麻地,食韓妹是否會有點難道呢?另一方面想問下各位,首爾究竟有冇D好似大阪飛田新地咁類型嘅花街?

永登浦岩岩去過確定重營業中,
不過價錢係十萬韓圜起跳, 好少少會開你十二萬,
一般得十五分鐘, 睇住個鐘做咪超時.

係韓國最有用只有韓文, 唔識就只有手語,
你英文唔好佢地英文亦唔見得好得去邊,
所以其實識英文都未必有用, 特別係夜場.

如果唔想今趕頭趕命可以去桑拿, 消費廿幾萬左右,
FISH同小弟岩岩出果帖入面介紹既DONUT都唔錯.

去之前記得去睇下STREETSCAN大大發過既以下三篇文,
小弟從中獲益良多:

韓國夜游入門之一

韓國夜游入門之二

韓國夜游入門之三
花旗威蟲 發表於 2018-4-3 11:21
永登浦岩岩去過確定重營業中,
不過價錢係十萬韓圜起跳, 好少少會開你十二萬,
一般得十五分鐘, 睇住個鐘做 ...

我都係睇完師兄即報告準備第一次去韓國去Fish + Donut玩下
回復 花旗威蟲 ##3 的帖子

多謝你的回覆,小弟會細閱研究。
try fish anma and kiss bang
去玩kissroom  都ok, 價錢平d
唔識韓文就只能齋鋤野咯!尼樣野零交流都得!FISH,DONUT都無問題,么鬼BAR之類的夜場就免了。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 23:50