[神州美食指南] 浙江菜連鎖店六千館

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

曾經在這兒認識的師兄同我聊天, 說現在這兒的討論區像死城一樣, 風氣及負面情緒都很差

當然我也覺得。因為這兒實在付出的人太少, 只慬批評別人但又沒有建樹的蝗蟲太多, 只會這樣那樣的大哥 !

不過我既然出得POST, 就預左有人會九唔搭八 ~ 哈哈~

唉 ~ 既然這麼難服侍, 我就介紹連鎖店 ... 一會又話太遠一會又話太近 ! 係囉, 太遠太近關我屁事?

說回正題, 今天介紹的六千館很多地區都有, 不過自己上網找 ~

我平時去開的是茂业奥特莱斯店(和平路3009)近東門- 1234 space 行去不用五分鐘

其實這店也算是小弟飯堂, 基本上有湯有魚有肉有菜 ... 各方面都到位, 當然更重要的是我住慣的酒店也近

此店招牌菜是骨湯, 有三款選擇, 其實如果自己一個人去, 叫這個裡面已有齊湯, 菜, 魚(魚腐), 肉 .... 湯白滑鮮甜, 骨頭多肉口感豐富

至於其他菜, 基本上也在水準中, 只不過我特別喜歡松子魚, 這兒的一來便宜, 二來脆中帶魚味, 超正 !

近期小弟也叫過扇貝及開邊蝦, 其實原來差不多都是蒜蓉蒸, 味道簡值 .... 又忍不住連汁連蒜蓉送了碗飯 ~

價錢一般兩人吃三個菜二百有找, 但一家吃得很飽 ~~

小弟出POST , 係幫助有需要及有興趣看的人, 幫不了你, 你食自己吧 !

三解骨頭湯

三解骨頭湯

松子魚

松子魚

蒜蓉粉絲扇貝

蒜蓉粉絲扇貝

蒸開邊蝦

蒸開邊蝦
Agree!宜家少左人上141,廣告多又假;大陸包膠又少,人仔升值又打風。淨番d膠報告同回覆!
回覆 讚好 不讚 使用道具

師兄使唔使咁好餸呀?!全部都啱我胃口,特別個松子魚,呢條好好多,汁夠多夠濃,要試!

markstyle666 發表於 2018-4-8 17:31
曾經在這兒認識的師兄同我聊天, 說現在這兒的討論區像死城一樣, 風氣及負面情緒都很差

當然我也覺得。因為 ...

Ching 开頭两段,一语中的!

回復 bingowu ##3 的帖子

師兄識貨, 呢條真係汁濃, 刀工合到好處

咪見笑啦~ 小弟一直都好能吃得 ~

Ching嘅開場白講得幾啱,每個人對飲食嘅取態未必相同,我啱食嘅,有人可能覺得只係一般,甚至係見到都嘔。我認為物有所值嘅,有人可能認為係呃錢,所以導致有啲Ching食過某間店舖,都未必想post出嚟!(我自己都唔例外)

多謝有相報告

睇見都想食呀真係想即刻去食啦多謝師兄

回復 無為居士 ##9 的帖子

說真心話, 價錢中規中矩, 但我真的吃了很多次 ~

小弟浙江人,6000味道不錯,但感覺不是太正宗

回復 markstyle666 ##1 的帖子

这一家真的不能称为江浙菜,师兄有机会可以去深南路的老大昌试一下正宗的

回復 毛明 ##13 的帖子

食糞狗, 你同你個名一樣, 知條毛咩 !!