[曼谷] 4月頭7日6夜雜食之旅 - 前言& Day 1 - 毛記飲奶

正女
回覆 讚好 不讚 使用道具

期待CHING 之後報告!

期待Ching之後報告, 我前排都試左C小姐, 不過冇波

似jessica c

bbqjoe 發表於 2018-4-11 01:43
正阿,期待CHING 之後報告!
咁岩我又係4月頭去左,咁岩我又係7日6夜,咁岩我又係廊曼機場,仲要咁岩我都諗住出個報告.不過我有去埋芭提雅.哈哈,以免搞亂.我都係星期六先出.

等師兄出 REPORT !!

回復 wongcwaw ##1 的帖子

大隊長師兄,關於你喺機場嘅遭遇,我知點解!因為泰國入境表出咗新版本,我今日等"能"到我想係就機場爆粗口,我見所有國內同胞都要攪幾分鐘先一個(先聲明我唔係歧視國内人),中東俄烏果D就九成!我只見入境櫃位果位哥哥比張卡佢哋睇,跟住比支筆佢地填翻D嘢!排到我,連影相我估用咗半分鐘啦!激"能"死我!

dellwtko 發表於 2018-4-11 16:36

大隊長師兄,關於你喺機場嘅遭遇,我知點解!因為泰國入境表出咗新版本,我今日 ...

啤酒兄,在下想知多些少!

咁係飛機上空中服務員會發放新入境表嘛?

上一個月都仲會發放!!

麻煩分享多些許Information丫,謝謝!

bangkok 發表於 2018-4-11 13:42
胸奴兄咁早做定功課,居然一個都食唔到

P Bangkok

咁只可以話大隊長平時無乜讓坐比有需要人仕!哈哈哈

講笑!

bbqjoe 發表於 2018-4-11 01:43
正阿,期待CHING 之後報告!
咁岩我又係4月頭去左,咁岩我又係7日6夜,咁岩我又係廊曼機場,仲要咁岩我都諗住出個報告.不過我有去埋芭提雅.哈哈,以免搞亂.我都係星期六先出.

師兄你快手出報告吧 我想睇下呢段時間我有無錯過左D乜野......(九月應該會有trip去芭提雅 我要取經~)

marin 發表於 2018-4-11 03:56
有出入喎,之前d師兄話要服務就skip milk

我有睇過 當時戈位師兄話牛奶全程好似未訓醒咁 只能夠講句: 睇運

P.S. 牛奶通常4點之後先返工 weekend多數放假 我懷疑上次師兄應該撞正佢前一晚飲大左 Anyway, 囡囡狀態呢家野真係要睇運 君不見連W小姐都有報告話佢服務一般 老司機應該清楚佢正常狀態既水準

ilovetoplay 發表於 2018-4-11 07:09
師兄,好文彩。有晒高潮起伏。

多謝分享Momo Milk報告。等閣下其他精彩報告。

講到出報告既文彩我邊可能比得上Play兄你 等我試下好似你咁加返兩首主題曲壓壓場先

dellwtko 發表於 2018-4-11 15:36

大隊長師兄,關於你喺機場嘅遭遇,我知點解!因為泰國入境表出咗新版本,我今日 ...

啤酒兄响馬交, 揾夠水腳黎泰國

ilovetoplay 發表於 2018-4-11 16:04
P Bangkok

咁只可以話大隊長平時無乜讓坐比有需要人仕!哈哈哈

又唔好咁講

bangkok 發表於 2018-4-11 13:42
胸奴兄咁早做定功課,居然一個都食唔到

唉....講起就傷心啦Bangkok兄..........不過成程都無踩到地雷 算係不幸中之大幸

kelnwong 發表於 2018-4-11 15:42
期待Ching之後報告, 我前排都試左C小姐, 不過冇波

師兄指貓女嗎? 因為佢係英文文盲 最後都無選擇到佢 不過佢日日都有返工 幾勤力

wongcwaw 發表於 2018-4-11 17:10
講到出報告既文彩我邊可能比得上Play兄你 等我試下好似你咁加返兩首主題曲壓壓場先

大隊長,乜閣下咁講呀!呢度比在下精彩的比比皆是!

dellwtko 發表於 2018-4-11 16:36

我操 原來係咁 我見戈班中東佬係咁拎住一疊A4紙係Counter同個officer傾 擺到明係旅行團Feel 我諗諗下都覺得係Visa出事 我見D鬼佬同我地特區護照都好順

BTW, 啤酒兄又出發去左芭提雅?

P Bangkok

在下都只係講笑姐!

ilovetoplay 發表於 2018-4-11 16:56
啤酒兄,在下想知多些少!

咁係飛機上空中服務員會發放新入境表嘛?

空姐係派新版但冇人敎佢哋點填,新舊版用字有小小分別,佢哋可能唔明就唔填,格式又唔一樣,我見個個都係咁!

其實新舊版都可以用,我自己有幾張,填好先去機場,上次我見唔同樣我問空姐,一樣照過關!

wongcwaw 發表於 2018-4-11 16:14
唉....講起就傷心啦Bangkok兄..........不過成程都無踩到地雷 算係不幸中之大幸

無踩地雷都算好,我有時黑起上黎,全部想熟囡囡同一日放假都試過