[西南地區] 有冇師兄可以帶小弟去河口見識下?

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

如題,時間可就你!
除非你完全吾識普通話,否則河口好易去,地方也好安全,好文明,有餐廳有電影院,自己去好方便。抓左文知道價就OK.用百度地圖,內置有didi打車,有人幣支付寶就更好。google translate中越文在雲南可以用到,google其他功能吾得。就算吾識講,我都係四圍去,現在大部分地方都好安全,不過我吾會一在其他地方,國家,吾係河口。個人去唱K.聽得最多就係在K場比人屈錢。
同上
长期有师兄去。个个月都有,你去到再搵都搵到,爬多啲文再去,基本上爬完河口相关的帖,一个人去都冇有怕。
回復 dangerousbaby ##2 的帖子

Thx 師兄
回復 khnilfn ##4 的帖子

Thx 師兄

河口滴滴都可以叫到車了?

搭單問 河口算唔算越南 洗唔洗搞簽證
點樣去方便 唔搭飛機搭高鐵得唔得
回復 稀稀稀 ##8 的帖子

河口係雲南省的一個鎮,紅河係佢正名稱呼
gn01794315 發表於 2018-4-15 00:48
回復 稀稀稀 ##8 的帖子

河口係雲南省的一個鎮,紅河係佢正名稱呼

我上高鐵網睇左路線 深圳去昆明 昆明轉火車去河口 請問係咪最方便係呢條線?
buick888 發表於 2018-4-14 16:29
河口滴滴都可以叫到車了?

在昆明用didi.在河口重簡單,所有地方都係十元,的士,去火車站就十元一位。兩位就廿元。其他地方就幾人上車都係比十元,佢話十五就同佢講十元,,一定得,係公價。
稀稀稀 發表於 2018-4-15 11:16
我上高鐵網睇左路線 深圳去昆明 昆明轉火車去河口 請問係咪最方便係呢條線?

我覺得係,但如你比多d錢包車可能更方便。
兩點提示,近來不斷有師兄話有ko查房,感覺極不安全。
另外就係吾好以為買臥鋪睡著打六小時機就到。全程只有在車站停車時間上到網,即幾分鐘,幾分鐘咁。你預左瞓足全程啦。
有假期都想去見識下
有時間都想去~

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 04:12