[新兵問路] 潑水節玩水同玩女簡單分析

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我唔係問路但唔知應該放呢個主題喺邊,版主兄,我放呢度得唔得呢?

我而家仲玩緊潑水節,我今次玩囇布吉

曼谷

聽日去芭堤亞

由個零月前開始,呢度就不斷有關於潑水節嘅問題,有D問係邊日,有D問D場開唔開,有D問係唔係小咗女等等問題,簡單分析吓:

潑水節係邊幾日?我見有師兄問就有師兄求其答四月十三到四月十五!但呢個只係曼谷潑水節日期,泰國其他地方係唔同日子嘅,例如清邁係最早嘅其中一個地方,十一號就玩!我早幾日喺布吉,十二號就開始玩但只玩兩日!我見有幾位師兄可能上網度睇到呢個答案,又話會少咗女,咁佢哋諗過幾日四月十九咪冇事囉!咁就大鑊! 因為佢哋係去芭堤亞!芭堤亞玩一個星期,唔係今年一個星期而係年年一個星期,十九號果日我估係全泰國玩水玩得最癫嘅其中一個地方,所以唔係全泰國都十三到十五號!

至於少咗女呢個問題,我可能少去布吉,潑水節前一晚,我完全唔覺少咗女,同我幾年前嚟果次冇乜分別,曼谷就真係少咗,我因為分開住兩間酒店,一間近蛇美,一間近Patpong,可能我好又一餐唔好又一餐,蛇美冇問題喎!食得落喎!不過我好耐未見過蛇美九點鐘咁少師兄同囡囡!十點鐘同平時一樣咁旺,不過Patpong就唔得,因為果度係夜市,裏面唔比玩水,人流自然少,有幾間吧都冇開門𠻹!揀唔落手所以空手而回,上次我喺芭堤亞玩潑水節,女係少咗D,但我亦搵到女,如果你要求唔高,冇話搵唔到嘅!但你晚晚要攬住件至索嘅先瞓得着就唔好呢個時間嚟喇!

咁你或者會問究竟潑水節嚟玩水又玩女,好唔好玩呀?咁呢個見人見智,我已經係中坑一名,但仲有少少童心,頭果兩日真係好鬼過㽼!但日日出街都濕身,行去街口買兩罐啤酒都好似跌咗落泳池咁就唔係咁過㽼!我如果出年再嚟潑水節玩水玩女,都只係會去一個地方,喺潑水節前幾日或最後果一兩日到,玩一兩日水已經夠!

以上只係個人意見,不喜勿插!歡迎師兄們提供寶貴意見!

多謝寶貴意見
回覆 讚好 不讚 使用道具

謝啤酒兄很有用提示,我18号到芭堤雅,最多看二日人家玩水就夠,聽友人說有concert, 希望18号還有啦,女就可能去Pier 附近的disco 斉看吧,Hollywood 哪些砍遊客地方可能都不去了,有缘見

多謝生o啤兄嘅超有用分享資訊。

玩得之人見解得分

AaronLeeA 發表於 2018-4-16 05:41
謝啤酒兄很有用提示,我18号到芭堤雅,最多看二日人家玩水就夠, 聽友人說有concert, 希望18号還有啦,女 ...

師兄話耳唔入得水,如果唔介意用耳塞,十九號可以去Beach Road HardRock Hotel門口睇睇,佢哋年年都請一班靚模(希望今年都係),喺台上一路跳舞一路射水,咁當然台下又會射番佢哋啦,勁Hi㗎!有緣見!

回復 dellwtko ##1 的帖子

玩兩日真係夠晒皮 但如果拎住D行李都中招的話就有D頭痕

有见地

又學到嘢喇..多謝

dellwtko 發表於 2018-4-16 03:02
我唔係問路但唔知應該放呢個主題喺邊,版主兄,我放呢度得唔得呢?

啤酒兄出品必定佳品!

多謝分享寶貴經驗報名!

今日見好些許嘛?

詳細潑水節有用資料,多謝c兄提供

感謝樓主用心分享

放新手問路都好,一年之後實有人又會問

bangkok 發表於 2018-4-16 10:54
放新手問路都好,一年之後實有人又會問

P Bangkok

咁呢一篇就係"年經問題"啦!哈哈

Thanks for your valuable information.

ilovetoplay 發表於 2018-4-16 09:55
P Bangkok

咁呢一篇就係"年經問題"啦!哈哈

跟住又佛誕乜乜乜.....年經問題

多謝寶貴意見

多謝超有用分享資訊

dellwtko 發表於 2018-4-16 03:02

睇咗啤酒兄幾個 posts ,氣氛直係好正,以前成日驚潑水節,啲女番哂鄉下冇嘢食,但呢幾日曼谷啲女都有sent啲相比我,況且依家手上都有幾個飯盒同一啲女,唔怕冇嘢食了,下年一定要去玩番轉潑水節喇

睇黎 師兄 過大海成功佐窩 咁19號到步 穩你玩下水先