[新兵問路] Tuk Tuk 冷知識一問

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

師兄們好,

小弟今天在看視頻中得知在曼谷如果坐Tuk Tuk 車去夜總會是免費的,是真的?影片中說夜總會給250送客到他們的車。

好奇問一下,也提供給喜歡到夜總會的朋友!!
羊毛出在羊身上。而且去夜總會一般不坐tuk tuk, 他們有車接送的。
跟tuk tuk去
你預左俾貴價食豬扒
坐tuktuk去夜總會! 咁豪嘅!
除非你真係住間酒店係夜總會附近, 否則坐TUK TUK 去做乜呢?

再加上真係好難同TUK TUK師傅溝通, 所以近既我又寧願行過去算
坐tuk tuk 去夜总会?太天马行空了
坐Tuk Tuk或電單車丶的士去任何埸玩,大部分埸都會有佣金比司機的,
其實這些佣金,已不知不覺加在你身上,坐什麼車也好,
我建議不要在正門落車,自己多走幾步
bangkok 發表於 2018-4-25 19:32
坐Tuk Tuk或電單車丶的士去任何埸玩,大部分埸都會有佣金比司機的,
其實這些佣金,已不知不覺加在你身上,坐什麼車也好,
我建議不要在正門落車,自己多走幾步

不過我真係冇乜聽人講話坐tuktuk去夜總會囉!食飽麈至到!唔知Barr師兄同張國榮師兄試過未?

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-25 10:10