[芭提雅] 芭提雅5日4夜喪吊&沉船遊記 DAY 1

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

小弟見啲日記形式嘅報告咁受師兄們嘅歡迎,為左娛樂各為師兄,為左小弟嘅積分,同為左可以睇多啲唔同師兄嘅報告,小弟決定都出反一份日記形式嘅報告,寫得唔好嘅話,由請見諒。

咁話說小弟同朋友們去芭提雅,而經係3月中嘅事,4個人去,其中3個包括小弟在內係已經去過芭提雅嘅,淨低個個未去過。而小弟們今次係4個人3間房嘅(3間房呢個數字好重要,點解咁重要?小弟遲下話比師兄們知 )。

講下酒店啦,小弟同啲朋友今次係住左係Soi 3 嘅A-One beach resoet到嘅。整體感覺係唔錯嘅,房間乾淨,房入面有個浴缸(雖然係一人side,但細有細玩啦 ),價錢又唔太貴。而美中不足嘅係,呢間酒店個泳池真心細,仲要對住條街,同小弟有一個fd比人收左一晚join fee,呢到係不足嘅地方。而最主要選擇呢間酒店嘅原因,除左佢個海景同suppose應該無join fee之外,就係因為出左酒店行去honey2只係1分鐘路程,基本上每逢小弟們離開酒店,而同時honey 2係開左嘅,小弟們都會去行一行,望一望。

Day1
咁入正題啦,日頭小弟們去左邊就唔講啦,以免比人暴打。咁由於小弟有一個朋友(以下稱為朋友A )係未去過芭提雅嘅,所以第一晚以帶佢周圍見識下為主。咁帶佢行完啲beach road呀,soi6,7呀之後呢,就緊係同佢去walking street(唔係小弟們黎芭提雅做咩 )。由於佢係第一次黎嘅關係,所以我地將頭炮呢個重任交左比佢,但係小弟們同朋友A行左3-4間agogo,佢竟然一條囡都無叫過落黎玩,小弟就心諗
有無咁高要求呀?咁好啦,走去問下佢啦。哈,唔問由自可,一問就把幾火,朋友A竟然同小弟講佢唔係睇唔啱,而係唔知點叫囡同怕醜。小弟心諗,頭先明明就用左成餐飯嘅時間同你講點玩,同呀朋友A呀,你係香港玩得狼過我啦,你同小弟講你怕醜,莫非今問要食白果?!好死唔死,呢個答案比令外兩個朋友聽到,之後佢地就同小弟講左一句"咁呀,咁你同我搞掂佢啦,我地兩個去搵女啦,緊火呀!“ 小弟心裏即時講左千萬句粗口,得你兩條仆街緊火呀!

咁好啦,咁小弟無理由拋棄朋友A架(雖然小弟認,小弟係想咁做嘅 ),咁唯有小弟同朋友A自己行啦,行多左2間,朋友A都簡唔啱,而令外兩名仆街又打過黎同小弟講話佢兩個搵到囡,就反酒店(我屌
咁小弟唯有問朋友A:“仆街,你夠竟緊唔緊火架?"
朋友A:“緊呀”
小弟:“咁你又唔簡囡?”
朋友A:“簡唔到呀嘛!”
小弟:“。。。”
小弟:“啦,而家個兩條仆街呢,就就帶囡反酒店,咁我同你今晚都無得帶囡反酒店架啦(因為得3間房 )。咁我而家呢就同你走多轉Honey2,去到你有兩個選擇1.你簡條囡黎屌,2.你反酒店房比我屌。你自己簡。”
朋友A:“。。。”
咁好明顯,朋友A就唔會簡比小弟屌啦,所以去到Honey2之後,係經理嘅淫威同小弟不停係佢隔離同佢講,再簡唔到囡就去買KY架啦,嘅雙重壓迫之下,朋友A係簡左個3000phat嘅唔知M牌定V牌。(但小弟已經唔記得佢簡個個係咩樣
而致於小弟點?咁小弟緊係唔會比自己食白果啦,但今次並唔係小弟簡囡,而係比囡簡小弟,點解咁講呢,係因為如果小弟無記錯,小弟食左個條囡應該係98號,呢條囡由小弟行入honey2開始就同我對望左好耐,而佢亦都係小弟非常鐘意嘅類型,大波(應該係非常大先啱 ),有小小肉地,可愛樣,但小弟本住比朋友A簡左先嘅諗法,同避免佢真係簡唔到囡,小弟並無向經理留起左先。因為招呼小弟個個經理係有留意到98同小弟對望左好耐,所以隔左一陣之後,佢有同小弟講係要就快,因為令一邊有一個客都想mark。咁小弟就向經理示意,有人要就比佢啦,小弟唔會阻囡囡做生意。咁好啦,再過多5分鐘,朋友A終於簡到囡啦(唔好講笑,好感動 ),咁98又無坐係到,咁小弟就以為佢已經上左房,唯有簡過個,點知就係呢個時候,個經理自己走黎同小弟講,98無接到個客,只係入左房化妝等我。咁小弟梗係二話不說要左佢啦,仲諗呀。
呢條囡係好好溝通嘅,但並唔係因為小弟識講泰文(小弟啲泰文係大限公司,尚在學習中 ),係因為佢竟然同小弟講普通話。。。但,是旦啦,好玩就得啦。咁小弟同98入到房,本身都諗住調下情先再慢慢沖涼,慢慢玩,但係除左衫之後,呢個諗法就無左,因為98對波真係太大,基本上全程除左轉狗仔式個時之外,無論做緊咩都好,小弟對手都無咩點離開過佢對波,因為真係太大(應該有G級 )同太好揸手,真係無辦法。其中一個小弟鐘意係芭提雅玩泰國浴嘅原因,係因為芭提雅嘅泰國浴仲有lulu玩。再加上98幅身材幫我做lulu同幫我夾腸,小弟係玩緊lulu嘅時候已經比佢夾爆左。因為有玩過嘅師兄都知,泰國浴好多都係1q,咁所以爆左個下小弟心諗,咁浪費?我未屌喎?!
咁但是關小弟落機無耐,前個排開工又攰,所以無主動問佢加幾錢黎多Q。咁好啦,出又出左次,又無咁快夠鐘,咁唯有抹乾身,坐係到,洗下面,同比條囡按下啦。呀,按得唔夠兩分鐘,佢就問小弟要唔要多次,咁條囡問得自己,咁無理由唔理人咁無禮貌架嘛,咁小弟就佢,加幾錢黎多Q。佢個回答就出色囉。佢望住我,笑左一笑,咩都無講,就含左落黎。。。個一刻,小弟其實係有懷疑過佢會唔會屈小弟一筆,但係,佢都幫小弟吹緊囉,唔通叫佢停咩?!唔理啦,幾大呀幾大,燒賣呀燒賣啦。如是者,係又吹,又大車,又唔知轉左幾多個post之後,小弟係泰國嘅第二Q就比埋佢啦。咁抖左一抖,又吹左陣。。。水,就著衫啦,都夠鐘囉,小弟係離開房之前,就再問多條囡一次,第二Q要比幾錢佢?佢竟然同小弟講,不用,小弟當堂嚇一跳,原來呢個世界仲有咁好嘅事架咩?小弟最後就比左500phat貼士佢就算,其實小弟以為佢會嫌少,但小弟諗佢應該無,因為收完之後,佢就好開心咁趴左咪小弟到,比左個good bye kiss小弟。
咁去到大堂,等埋一臉滿足,但好麻煩,同好想比小弟屌嘅朋友A,去食埋個m記宵夜(順便一提,泰國m記啲魚柳包好好食,香港個啲完全係垃圾,但如果唔係好肚餓,就唔好加大,因為佢個到啲加大係美國嘅加大,唔係香港個啲加左好似無加嘅加大 ),做下賽後檢討,就反酒店訓。就係咁,小弟同班fd嘅芭提雅之旅第一日就,咁樣完左啦。
如果師兄們鐘意睇,就加個分或者留個言支持下小弟啦
(小弟會盡快出day2-4)
G級咁大?有冇後期加工先
回覆 讚好 不讚 使用道具

期待師兄第二日包膠^^

師兄有雞運 大波仲要有2Q
BTW咩叫玩lulu?

成篇文都未講點解要4個人3間房留你比你同朋友a hehe?
浴室有真大波妹就好玩,玩左幾多錢??而家honey2好煩, 問唔同經理可以唔同錢 經理a可以話3000 經理b可以話2600 你話大陸黎會收貴 香港會平d

補充內容 (2018-5-12 20:47):
快d出part2啦

第一,你都個friend真係抵屌。
第二、,咩叫lulu

樓主話:
(3間房呢個數字好重要,點解咁重要?小弟遲下話比師兄們知 )

會唔會係特登租少間房玩群P

我見到成篇文既重點: 下次去泰國小弟會記得買個魚柳包食下

(吊 你條seven頭明顯錯哂重點啦)

多謝分享~

回復 organiser2 ##1 的帖子

芭堤亞有4間A-One酒店,A-One Pattaya Beach Resort收joiner㗎!只收你一個fd一晚! 你賺咗喇!

呢間酒店收joiner fee! 群P會好重皮喎!

dellwtko 發表於 2018-5-12 22:28
回復 organiser2 ##1 的帖子

芭堤亞有4間A-One酒店,A-One Pattaya Beach Resort收joiner㗎!只收你一個fd ...

A -one 係咪即係成架大船咁果間,次次去都見到一車車強國團住,不了

dellwtko 發表於 2018-5-12 21:50
呢間酒店收joiner fee! 群P會好重皮喎!

等樓主下回分解先知真正原因

comeonjames 發表於 2018-5-12 22:53
A -one 係咪即係成架大船咁果間,次次去都見到一車車強國團住,不了

你講呢間係四間其中一間!叫A-One Royal Cruise,唔係樓主住果間,不過就真係好多國內團!

大唔難,加工要幾大有幾大.最緊要係咪真野先?

精彩报告。

買咗罐魚皮花生等住睇師兄嘅續集⋯⋯

辛苦打咁多字報告。加油!

回復 bangkok ##2 的帖子

就係因為純天然,無防腐劑先咁愛不釋手

回復 wongcwaw ##9 的帖子

唔係呀師兄,其實個魚柳包先係重點