[新聞時事] 米田共禁止土葬都係為老百姓著想!佢哋唔想佢哋祖先變咗街市黑心肉~村民從堆填區中挖走私凍肉再出售!唔該肥叔叔搵搵美帝有冇呢啲福佳嘢!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

只要夠黑心,堆填區都可以變成「金礦」。在雲南金平縣,當地政府經常檢獲從越南走私來的凍肉,每次查封後,當局會將凍肉埋到三家村的垃圾堆填區。這些定期「送上門」的凍肉,在村民眼中成為寶藏。

片段顯示,過百位村民眾志成城地在坑中將凍肉挖出。這些被埋已經四日的凍肉,有部分發臭、腐爛,並長滿蛆蟲。

有知情人士透露,當地村民主要收入靠種植香蕉,但香蕉的市價最多只達三、四元一斤,而走私凍肉可賣到五元一斤,而且無本生利,所以每次政府填埋走私凍肉,幾乎都吸引全村出動。

堆填區中挖肉,村內人盡皆知,所以這些凍肉大多售到省內的其他城市,如昆明和蒙自市,再加工出售。

事件曝光後,當局成立專案工作組調查,目前已拘捕七名嫌犯,他們涉嫌生產和出售不符合安全標準的食品。當局亦會考慮購買粉碎機,將查封的物品先粉碎,再填埋,避免市民再「盜挖」。
don't dare to eat any more meat in mainland
回覆 讚好 不讚 使用道具

kinsoncc 發表於 2018-5-18 08:18
成日叫人上去做大灣豬,咁上到去食乜野?

唔係食乜嘢,係俾老百姓食用。

All you can eat, 肉丸, 小红肠, 午餐肉.

出口人肉?!咁都俾共匪揾到一條出路!

可能之前已經食唔少

artlo 發表於 2018-5-18 11:11
All you can eat, 肉丸, 小红肠, 午餐肉.

但係都唔擔保呢啲產品唔係用堆填區嘅發臭肉~

車呀文 發表於 2018-5-18 11:57
可能之前已經食唔少

真係話唔埋的~

太壯觀啦,有百幾人去挖凍肉做黑心食物害自己同胞,攞健力士大全,米田共功不可沒

kinsoncc 發表於 2018-5-18 08:18
成日叫人上去做大灣豬,咁上到去食乜野?

689個女未食到颠咗走去打魯無

hamsuplow 發表於 2018-5-18 11:55
出口人肉?!咁都俾共匪揾到一條出路!

犯買死囚器官都係米田共窮到哭街時主要收入

乜野都可以變成一條產業鍊😆

回復 iamboyboy ##1 的帖子

弄到全國人民從上到下,從老到少,從軍到民利益熏心,騙人沒商量⋯⋯

kaiwkam 發表於 2018-5-21 01:14
回復 iamboyboy ##1 的帖子

弄到全國人民從上到下,從老到少,從軍到民利益熏心,騙人沒商量⋯⋯

永遠健康的林彪副主席都講過,不說假話成不了大事。

F1D1S1 發表於 2018-5-18 20:12
乜野都可以變成一條產業鍊😆

當活摘器官都可以成為產業鏈,呢啲嘢濕濕碎了。

carhin 發表於 2018-5-18 16:04
犯買死囚器官都係米田共窮到哭街時主要收入

按照郭文貴嘅口供,死囚器官幾時都係比米田共嘅高官送禮自用的佳品,唔係江澤民個寶貝仔點會可以換到三次腎?

看完,無語!   唉。沒良心的一堆臭虫。

大陸人的心態是別人的孩子死不完。

公開秘密
至今中國大陸一直強調進步,又邁向高科技大國 ,「當然說夢話。」

去中國大陸吃東西,真的要很小心 ,即使一級大城市,
路邊攤和不知名不確定食物,別亂吃 。

快 快 快 ,全銷售到北京了,為讓習朝皇犬吃腐肉的 ,你看每一隻皇犬不都長得頭好壯壯嗎 。

沈陽海哥 發表於 2018-5-21 20:07
看完,無語!   唉。沒良心的一堆臭虫。

大陸人的心態是別人的孩子死不完。

黨國領導人及退休領導人,他們所有飲食都係有特供的,而富起來的一小堆人,他們食的飲的穿的都是洋貨。

死的都是老百姓,呢啲就係習近平所講的三個自信,的第四個自信,呢個當然唔會同老百姓講啦~