[無恥政府] 終有一日!會有香港人因為講廣東話而被判顛覆國家~藏人履行米田共憲法賦予嘅權利~提倡西藏母語教育卻被控煽動分裂國家判囚5年!

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

在西藏提倡藏語教育的扎西文色(Tashi Wangchuk),今日被青海玉樹州法院裁定煽動分裂國家罪成,判有期徒刑5年。其律師透露,扎西文色在判決之前已經表達,對任何有罪判決均會上訴。

扎西文色的律師梁小軍在twitter透露法院判刑的消息。現年32歲的扎西文色,2016年1月被青海省玉樹州拘留,隨後控以煽動分裂國家罪,案件延至今年1月開審,扎西文色在庭上拒絕認罪,並表示推動藏語教育是自己個人行為,不是煽動反對中國統治。

扎西文色2015年底曾接受《紐約時報》訪問,當時他談及西藏文化消亡和藏語不被重視的問題,希望促使中國政府重視藏語,他是想推動學校進行適當藏語教育、政府部門使用藏語,他強調自己不支持西藏獨立,也不支持分裂。

為咗貫徹共匪一國一制嘅偉大思想,柒柒柒一定義不容辭咁打殘廣東話!
回覆 讚好 不讚 使用道具

鬍鬚曾舊年民調得分高過淫賤月娥幾十個馬位,但係共匪欽點呢個西環妹仔做皇帝,叫佢含撚報答習帝昺都無問題!

iamboyboy 發表於 2018-5-23 13:33
鬍鬚曾舊年民調得分高過淫賤月娥幾十個馬位,但係共匪欽點呢個西環妹仔做皇帝,叫佢含撚報答習帝昺都無問題!

鬍鬚曾咪就係輸左民調囉, 民望越高勝出機會越低, 呢樣同暴龍哥鍾意行鮮菜煮牛hi一樣, 係定劣!

kinsoncc 發表於 2018-5-23 13:51
鬍鬚曾咪就係輸左民調囉, 民望越高勝出機會越低, 呢樣同暴龍哥鍾意行鮮菜煮牛hi一樣, 係定劣!

可能輸在呢啲民調唔係米田共製造的~

未來香港!

講東話包括客家話圍頭話講周話學老話潮周話仲有好多, 邊1隻會奶野先?

娃對康趕越來越心淡了

271lee 發表於 2018-5-23 19:36
娃對康趕越來越心淡了

心淡變心寒。。

西環妹仔為兩餐出賣佢既性器好过做G, 可憐香港人[五毛太监工贼除外], 被條老西壳出賣做埋G, 折堕.

I won't be surprise if this happen

artlo 發表於 2018-5-23 20:40
西環妹仔為兩餐出賣佢既性器好过做G, 可憐香港人[五毛太监工贼除外], 被條老西壳出賣做埋G, 折堕.

佢真係做雞嘅話,企落深水埗石硤尾一舊水都無人屌佢個閪~

回復 無賴階級專政 ##12 的帖子

佢出手俾乞兒婆都五百, 不见天日既黑房, 重要黑布懞头, 唔话你知佢係乜水, 插完醒你一千, 如何 ?

iamboyboy 發表於 2018-5-23 11:25
在西藏提倡藏語教育的扎西文色(Tashi Wangchuk),今日被青海玉樹州法院裁定煽動分裂國家罪成,判有期 ...

後箸是莫須有.

廣東被統治70年,都冇人因為講廣東話唱廣東歌被判顛覆國家。

marcowoowoo 發表於 2018-5-24 19:09
廣東被統治70年,都冇人因為講廣東話唱廣東歌被判顛覆國家。

因為不嬲都有廣東人抵制米田共嘅推普廢粵政策羅~你又無睇新聞?

西藏人唔係中華人民共和國嘅公民咩?唔關你事?你搞藏獨?

溫水煮蛙,今日西藏,明天廣東省,未來香港特區。

dingpong 發表於 2018-5-24 14:31
後箸是莫須有.

對~新疆而家都係。