[新聞時事] 【《深宮計》大陸禁播】原因曝光? 傳同胡定欣有關

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

good job! 做得好!
越做多d呢類愛國行為, 越受更多香港人的認同景仰, 繼續做, 唔好停!

大台合拍重頭劇《深宮計》前日在港首播,內地騰訊網卻突然停播,無綫節目及製作副總經理杜之克僅解釋,大陸播香港或外地劇需要的審批時間會長一點,但卻未有解釋是否與劇集內容或其他問題有關。不過,有內地網民卻微博發帖,指《深宮計》停播竟與大台花旦胡定欣有關。

微博帳號「港劇辣評社」前日發帖,寫道「#胡定欣# 支持佔中 被舉報才讓騰訊撤下」,同時附有一張胡定欣instagram相信是在2014年佔領中環運動中,現場拍下的一張舊照的截圖。當日胡定欣在instagram上寫:「團結...這晚我感受到!!我不懂說話,我只希望香港。明天會更好!!」截圖中見有逾1.2萬人讚好。

其實當年胡定欣取得大台視后,內地已有傳媒替胡翻舊帳,用當中她在佔中的截圖,指其支持佔中,又指轉發其他傳媒報道,指其「大牌」、「姣精」等。
都向來唔多睇無線.... 一來無線幾個台信號特別差... 二來係睇咗幾十年,再搵唔到新鮮
回覆 讚好 不讚 使用道具

深宮計之《心胸窄》

大頭的Qoo 發表於 2018-5-23 14:12
都向來唔多睇無線.... 一來無線幾個台信號特別差... 二來係睇咗幾十年,再搵唔到新鮮

如果好似公廁冰果套咁樣的戲服, 我一定會睇, 但睇宣傳廣告片好似唔係.

kinsoncc 發表於 2018-5-23 18:04
如果好似公廁冰果套咁樣的戲服, 我一定會睇, 但睇宣傳廣告片好似唔係.

我一樣唔睇.... 原因, tbb花旦
件件中女不單止, 係以上再上
好命都係婆婆級人馬啦.

68狗玩野

好多香港版黄安狗!