[賽後報告] 勞動節假去北越南定海邊啪啪啪(一)

回復 skcat ##40 的帖子

有無病?

可以5P
回覆 讚好 不讚 使用道具

感謝師兄報告,期待下集

感谢报告 期待后续更精彩内容

skcat 發表於 2018-5-26 19:06
感覺上圖山比較熱鬧些但囡沒南定多,圖山多中台日韓師兄組團去,但假期就爆滿很擠靚女很搶手難吃到;而南定就當地人去多,越南假期最好不要去人也多到嚇人的!感覺圖山會較適合港人去玩!

估唔到,多數聽巴打講,都話圖山多囡過南定,但年紀樣子係咪都係差唔多?
南定係咪真係沒圖山咁集中,要行好多間先搵到自己想要既囡囡?

skcat 發表於 2018-5-26 20:15
因為越南領事館放假,我做唔切局住去南寧旅行社做快証,再陸路過關入越南!假期飛河內機票好貴!落地証我趕唔切做approve letter!唯有去南寧搞!

其實唔洗咁,你上cheapvietnamvisa買簽證邀請信,如非假期,最快30分鐘已經俾到你
跟住你係河內做落地簽證,咁樣一定方便同平過你去淘寶加南寧

chickeninsects 發表於 2018-5-26 21:06
估唔到,多數聽巴打講,都話圖山多囡過南定,但年紀樣子係咪都係差唔多?

其實差不多,感覺南定店多啲囡多啲,圖山太多中港日韓臺游客去,價格不斷升,價性比以南定取勝!

chickeninsects 發表於 2018-5-26 21:14
其實唔洗咁,你上cheapvietnamvisa買簽證邀請信,如非假期,最快30分鐘已經俾到你
跟住你係河內做落地簽證,咁樣一定方便同平過你去淘寶加南寧

謝謝資訊,但落地簽要機場先用,我出發日子機票勁貴,所以先考慮淘寶加南寧組合去越北玩!

師兄用心包膠,期待更精彩的第二回

chickeninsects 發表於 2018-5-26 21:06

南定QT炮區夠集中,成條街店多比圖山長; 另一邊炮區女好少唔值得去。
搵唔到自己想要嘅囡囡要睇你個人口味啦,呢啲野好難講!各花入各眼!

回復 skcat ##44 的帖子

真係要組團!

edmondcu 發表於 2018-5-27 01:13

真係要組團!

在北越整天除了打炮也沒事幹,因此和團友
一起聊天交換情報也是很重要的娛樂。
大家 LINE 來 LINE 去小姐相片及號碼,然後分享心得....

回復 ilovejapangirl ##52 的帖子

包遊都可以!

多謝精彩分享,期待下集報告

edmondcu 發表於 2018-5-27 01:13

真係要組團!

你想幾時去呀!六月中香港來回越南機票好平呀!有興趣請報名!

ilovejapangirl 發表於 2018-5-27 01:34
在北越整天除了打炮也沒事幹,因此和團友
一起聊天交換情報也是很重要的娛樂。
大家 LINE 來 LINE 去小姐相片及號碼,然後分享心得....

是呀!最重要大家分享一下玩女心得和經驗!齊齊提防某些衰女以防谷九氣!
所以群組越強大交流越多資訊玩得越開心!

skcat 發表於 2018-5-27 03:09
你想幾時去呀!六月中香港來回越南機票好平呀!有興趣請報名!

我六月中去 ;-)  
不過這次只排了河內/陸龍彎/圖山,沒排南定。
端午假期越南機票好便宜啊,我提早買反而貴了。

ilovejapangirl 發表於 2018-5-27 03:21
我六月中去 ;-)  
不過這次只排了河內/陸龍彎/圖山,沒排南定。
端午假期越南機票好便宜啊,我提早買反而貴了。

河內上次去住大教堂附近小旅館,收50萬一晚位置幾好,去舊城區酒吧街同去啤酒抱玩都好方便。仲去左南邊玩口爆場幾正咁!下龍灣我無去,反而圖山去左次,真係太多中港台日韓游客去,搞到好啲既女要搶!反正南定舒服啲無咁人爭女食!
而家訂六月中機票最抵,我睇ctrip訂香港來回hcm係八百蚊,而來回河內就一千蚊人仔!勁抵玩!

skcat 發表於 2018-5-27 03:25
河內上次去住大教堂附近小旅館,收50萬一晚位置好方便,去舊城區酒吧街同去啤酒抱玩都好方便。仲去左南邊 ...

我不去旅遊是不行的 ....
和家裡的人說要到越南玩,結果回去後手機裡完全沒有
風景的相片...這樣不太好交代。
個人感覺陸龍彎比下龍彎抵玩。 下龍灣海景不如PALAU,
鐘乳石洞不如琉球,優點大概就是便宜輕鬆。  
陸龍彎相對比較有特色一些。(個人主觀看法)

圖山的話,非六日還可以,不算太擠。
這裡日韓遊客算少,還是本地人及中港台居多。
搶人的話其實挺有趣的啦,看到喜歡的妹子就拉.... 拉...
然後妹子半推半就的....
價格也還好,多數店 25 萬,少數 30 萬。

ilovejapangirl 發表於 2018-5-27 03:31
不去旅遊是不行的 ....
和家裡的人說要到越南玩,結果回去後手機裡完全沒有
風景的相片...這樣不太好交 ...

我現在對正經旅游性趣不大,出征主要是暗黑夜游!
陸龍灣真未聽過!有機會去一下,但去旅游自己帶個妹子一些去玩好玩些!
圖山我覺得沒南定好,南定比較少外國游客沒這麼擠,感覺好一點!