[賽後報告] 勞動節假去北越南定海邊啪啪啪(一)

回覆 讚好 不讚 使用道具

chickeninsects 發表於 2018-5-28 13:07
沒啦,都係普通通七一假期,星期五至星期二咁
到時睇下圖山點,太多人,就轉場去南定

圖山家陣性價比低又人滿之患!
建議直接去南定好過!

豬皮在癢 發表於 2018-5-28 13:18
便宜的行程...不錯不錯不錯

係呀,車費平架,先二百幾加一百九十蚊!如果紅假坐飛機單程預要一千尾好鬼貴!
車費平肉金又平係勁抵屌之旅!

tai-r 發表於 2018-5-28 13:19
可以留意經大陸直飛越南,機票都好抵下,始終經南寧過河內真係好辛苦,同埋過陸路關,你唔比小費既話,佢會掉埋你本護照一邊,會有排你等 !

我有留意香港飛同大陸直飛河內機票,要平日先平,假期貴到不得了!
我都過左四次友誼關,未試過問我羅小費,有同車內地人話,海關只收中國護照的內地人,台港護照的不會收的!

wilsonman 發表於 2018-5-28 15:59
20萬盾一發好抵吊

係呀!好抵屌!
圖山都要25萬盾一發,過夜仲貴!要80-100萬!
趁仲咁抵屌要多啲去屌爆多啲正越幼了!

skcat 發表於 2018-5-28 20:03
我有留意香港飛同大陸直飛河內機票,要平日先平,假期貴到不得了!
我都過左四次友誼關,未試過問我羅小費,有同車內地人話,海關只收中國護照的內地人,台港護照的不會收的!

甘你真係好彩, 越南關d 友, 唔識分hk特衰護照 &強國護照,見到大家都係5星就當強國護照,唔知你有無留意,強國人好鍾意涉人仔係護照度過關!所以根本唔洗開聲 

請問巴士去到QT海灘,係唔係都是炮房賓館,同塗山一樣,可以叫女來送到賓館?
炮區響邊條街?

tai-r 發表於 2018-5-29 00:08
甘你真係好彩, 越南關d 友, 唔識分hk特衰護照 &強國護照,見到大家都係5星就當強國護照,唔知你有無留意,強國人好鍾意涉人仔係護照度過關!所以根本唔洗開聲 

點會唔識分呀!你當啲越南海關傻架?香港(藍色皮),澳門(深綠色皮),台灣(淺綠色皮)護照唔收你小費,純收大陸護照(鮮紅色皮)小費!因為大陸同越南係南海群島主權有爭駁!明未?!

roadpeople 發表於 2018-5-29 00:32
請問巴士去到QT海灘,係唔係都是炮房賓館,同塗山一樣,可以叫女來送到賓館?
炮區響邊條街?

係呀,當然可以!炮區就係海灘邊一條長街!有靚啲既賓館都可以叫女無分邊啲賓館唔比帶!

身材真的是贊~

真架!越南妹件件都波大腰細蘿大S身型皮膚白滑魔鬼身材!唔狂屌爆佢為國光爭光點得?

skcat 發表於 2018-5-29 00:33
點會唔識分呀!你當啲越南海關傻架?香港(藍色皮),澳門(深綠色皮),台灣(淺綠色皮)護照唔收你小費,純收大陸護照(鮮紅色皮)小費!因為大陸同越南係南海群島主權有爭駁!明未?!

呢d 我夠知啦, 越南仔鬼同你細分咩, 見本passport 有五星大頭就想拿小費, 你仲以為而家香港同澳門人唔同d, 係佢地眼中已經被同化左做大陸人, 以前去越南, 講中文即係華語 廣東話, 而家中文就即係國語, 見到我地華人面孔就當左你係支那人先,然後黑口黑面對你 !
本身歷史因由,南北越打仗開始, 實際心裡面好憎支那, 唔信你求其搵個越南人問下就知 !

tai-r 發表於 2018-5-30 00:01
呢d 我夠知啦, 越南仔鬼同你細分咩, 見本passport 有五星大頭就想拿小費, 你仲以為而家香港同澳門人唔同d ...

我去越南沒有感覺到你呢說的,我覺得越南人很友善很樂於幫助人。
我同乜哥由南定big c坐豪巴去河內市,落車問了一個越南老爺爺,他主動幫我們問坐什麼巴士到還劍湖,還和司機講叫到甲八公交站叫我們不要落,等下到還劍湖附近叫我們下車,真的感覺不到你說什麼越南人對我們的怨恨!

chauchow 發表於 2018-5-30 01:14
76你收嗲
老作乜能嘢
係屋企濕鸠

青山走犯癲佬一個大話西游發白夢游敦倫?發夢無咁早呀!哈哈哈!