有20萬現金 點投資好?

HSBC, 慢慢升,8X走
投資落我度
投資一定要分散風險
買D 收息股收下息
買0003 10手
看得順眼就買
the stock market is too volatile now.  Wait until it settles down a bit.  For the moment, perhaps, just keep your cash in bank or in short-term bond mutual funds.
買領展啦
買人仔收息同金條...
回復 waman1984 ##1 的帖子

有20萬可以博下d細價國企股
長期定期投資
跟港股共存忙,可買騰信。
一半定期, 一半股票   
買匯豐唄
有無推介?我都想知!
领展可靠D
一半匯豐 一半騰訊
我認為, 樓主要先諗清楚承受到既風險, D 錢係可以放幾耐

我投資一係買金, 一係買股票.. 炒樓唔到我...

投資其實都係想抗通漲, 我信一個道理, 如果而家可以買黎緊50年既米, 你會等有特價一次過買,
問題係你唔可以儲咁多米, 所以先要投資

金從來係抗通漲既一個方法, 假如一個人正常收入可以買3舊金, 冇理由10年後一個人月收入會買到30舊金. 關於金既投資你可以上網睇下, 我係買實金

股票係睇公司未來發展, 簡單講間公司仆街, 股價就仆街, 以前好多人會買HSBC, 問題係HSBC 發展唔落去, 股票米咁..

股票你可以留意下 345, 維他奶, 隨住租金人工食才加, 佢又加返落賣價, 而香港人又一定會飲

700 我都好鐘意, 以前抄ICQ, ICQ都死左10年, 佢發展WECHAT, WECHAT PAY, 手遊, 又係一個發展能力好高既公司

不過投資真係要小心, 上FORUM 拎個NUMBER我一開始都試過, 基本上肯定輸既收場

要了解點解升, 點解跌. 唔好拎個NUMBER就去, 如果完全唔識買金好過

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 18:30