[新兵問路] 泰國2018年下半年假期表

回復 dellwtko ##1 的帖子

多謝師兄有用資訊
回覆 讚好 不讚 使用道具

有用既資訊,多謝師兄分享

規劃好下半年泰國行程!出發

回復 dellwtko ##1 的帖子

很有用。多謝師兄分享。

謝謝樓主分享有用資訊

deliromo 發表於 2018-7-27 06:13
呢D假期表都多餘
一黎係COPY人地,二黎仲要扮晒野用英文
正常人出發旅行之前是但Search下泰國假期,日本假期

我講咗話咁啱睇到𨍭貼呢度,

唔係扮晒野嘅,儍嘅!人地鬼佬,唔通用中文咪!

唔係人人都出發前search,呢度起碼有一個冇睇囉!

http://141hongkong.com/thread-2028426-1-5.html

deliromo 發表於 2018-7-27 06:13
呢D假期表都多餘
一黎係COPY人地,二黎仲要扮晒野用英文
正常人出發旅行之前是但Search下泰國假期,日本假期

做咩事最近啲師兄都咁好火…以和為貴😏

Kimchen 發表於 2018-7-27 13:12
做咩事最近啲師兄都咁好火…以和為貴😏

師兄,我衰在心直口快,喺呢度唔覺意得罪過唔少人,點解呢輪有D新會員只係出過幾個帖,但好似D女仕月經失調咁? 你細心諗吓囉!如果你諗唔到,PM我,我費事又得罪人!

dellwtko 發表於 2018-7-27 13:29
師兄,我衰在心直口快,喺呢度唔覺意得罪過唔少人,點解呢輪有D新會員只係出過幾個帖,但好似D女仕月經失調咁? 你細心諗吓囉!如果你諗唔到,PM我,我費事又得罪人!

小弟都係閒事莫理🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Kimchen 發表於 2018-7-27 14:52
小弟都係閒事莫理🙏🏻🙏🏻🙏🏻

咁我估你都估到D!聰明! 唔好理!

dellwtko 發表於 2018-7-4 02:08
版主兄,我唔係問路,只係想幫幫D唔多睇泰國日曆嘅師兄!

昨日又睇到有位師兄無睇到泰國日曆,book咗七月 ...

啤酒師兄你好,呢個網站http://www.boomboomme.com/resources/holidays/thailand/
小弟最近成一個星期也上不到,好像巳無咗.請問仲有無其它類似這網站,可提供gogo bar和按摩店暫停營業日子通知.
因計劃出發前,一定要看看參考.謝謝你呀~

多謝資料

谷幸條能 發表於 2018-7-28 07:28
正常智商訂機票前search一下泰國假期已經睇曬全年假期。(Google有晒中文)
唔明D假期意義可以再search個假期名,上網大把解釋
好心你唔好成日話有其中一個人點點點就無限放大。
包抝頸好威咩?

備份回復

沒完沒了,挑釁會員

thai_9989 發表於 2018-7-27 23:57
啤酒師兄你好,呢個網站http://www.boomboomme.com/resources/holidays/thailand/
小弟最近成一個星期也上 ...

嘩!咁橋嘅!我cap咗佢個表,幾個星期佢關埋個綱,可能有人又話佢個表"多餘","用英文","正常人會search",所以佢費事嘥錢嘥時間,閂咗佢算囉!唉!

我之前去邊都係用呢個:

https://www.officeholidays.com/countries/thailand/index.php

呢個包括全球,咁當然關於泰國嘅只係例出假期,並冇講邊D禁酒,如果果個網開番,或你咁啱見到咁上下嘅,PM我,keep住做參考都好!

bangkok 發表於 2018-7-28 13:36
備份回復

沒完沒了,挑釁會員

版主,你巳經出手執行咗家法喎.

dellwtko 發表於 2018-7-28 15:09
嘩!咁橋嘅!我cap咗佢個表,幾個星期佢關埋個綱,可能有人又話佢個表"多餘","用英文","正常人會search ...

啤酒師兄你好,小弟明哂.謝謝你的回覆幫忙先.
如果個網開番,我見到的話.一定第一時間pm通知你.
至於果d無謂人,無須理會.講得多咪等於教精佢.佢撞板佢自己吃虧.呢度係討論食女心得,無時間同佢一般見識.

thai_9989 發表於 2018-7-28 16:22
啤酒師兄你好,小弟明哂.謝謝你的回覆幫忙先.
如果個網開番,我見到的話.一定第一時間pm通知你.{:2 ...

明解!多謝師兄幫忙先!

"條能"師兄,你同果位師咁捍衛中文嘅精神,真係令人"欽敬"!  咁我又睇吓你出D帖文筆如何啦,點知無意中比我睇到你喺其他版如馬來版洗版式呃分:

http://141hongkong.com/forum-422-1.html

竟然有D用中文:

有D又用英文喎:

果D主題全部中文喎,咁你都好虛偽嗻,講一套做一套!

至於果位師兄去泰國玩冇睇日曆,有冇智商我就唔評論喇,睇呢度師兄留言,有位都唔知十月廿四又係佛敎節日,咁我都叫幫到兩個師兄吖!你呢D廢話,幫到邊個呢?

另外我知你唔鐘意人哋提醒你,但係我都係提一提你,你發PM用粗口問候我唔駛發4個咁多㗎!你嚟嚟去去都係果幾句(其實粗口又有乜變化呢?),PM一個寫囇佢只係用廿蚊141錢,4個要八十蚊,  新會員冇幾多錢,亂駛好快冇,如果就咁喺呢度鬧,仲廿蚊都慳番𠻹!慳D啦!