[搵囡心得] 新加坡之旅 – 28 June – 2 July 2018 – Top 5/BRIX & More… - Part II (Day 1)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

經過5月一役後, 對新加坡的夜生活著迷。於是, 決定短期內再去多次, 而且今次係去旅行唔係工作, 同自已講, 一定要玩盡佢!!

Day 1 (28 June):
今次搭SQ, 所以係T3落機。雖然冇T4咁正 (T4 簡直像藝術品!!), 但都好正, 所有佈置燈光陳設一流, 無論你入境, 拿行李, 等的士, 一d都冇好push好急促感覺 – 小弟心目中全球 (以去過既有限地方) 最佳機場。

立刻飛的去酒店, 25分鐘就到, 今次刻意選擇住Orchard Road既中間點, 所以book咗Concorde Hotel (地址: 100 Orchard Road) – 目的係作 “東/西” 橫向exposure可以慳番d時間 – “一路向西” 既話, 只用20鐘已到Brix/Tang Plaza一帶, 至於向東行, 經過Plaza Singapura商場後, 便到達 “藝術/校園” 地帶, 也只需10-15分鐘左右, 例如NATA, SMU Campus etc, 千祈唔好少覷呢個area, 呢度有好多好hot既學生妹望, 且冇乜遊客洗禮, 非常relaxed!! 平時day time溜澾呢d地方的確唔錯, 放鬆個人, 留力夜晚去蒲點大戰!!

食完飯後, 第1站, Orchard Tower既Top 5。10點鐘去到, 好靜, 冇女冇客, 入場費SGD15, 叫咗支Tiger, 睇吓d鬼妹跳柱dance, 跟住輪到賓妹唱歌……小弟其實對live band已冇感覺及興趣, 諗住走之際, 咦, 遠望有條囡著得好casual一條友坐喎, 望落好似印尼妹, 雖然生得高大, 但樣子好標緻!! 同佢幾吓eye contact, 之後條女自已走埋黎, 原來條女from Kazakhstan!! Holy shit, 哈薩克女!! 小弟幾年前係北京Maggie’s識到件 哈薩克 freelance女, 回味無窮, 估唔到今晚重遇呢個民族!! 呢條女個樣仲靚, 五官標緻度, 真係有選乜乜物物小姐既級數, 不過就冇高挑model身型, 高大得黎身型線條比較平板……問佢叫乜名, 佢話叫Mira, 言談間充滿笑容及好好態度, 心郁郁想入 “正題” 之際, 突然佢個姐妹走埋黎 (已唔9記得佢叫乜名), 小肥妹黎, 又係哈薩克女, 心諗, 屌, 阻住哂, 之後, 酒吧d staff又走黎sell佢地d垃圾針筒cocktail, 仆街, 請佢地飲兩支垃圾成SGD35!! 屌你老母, 之後個小肥妹又話不如叫支紅酒一齊飲, 越攪越冇癮, 最後搵藉口話約咗人有第2場聽晚再見……二話不說, 立即飛樸去BRIX!!

步行10分鐘到BRIX後, 題外話: 發覺今晚少咗架仔客, 有黎果d, 個個坐係睇波區粒聲唔出, 原來果時打緊 日本 對 塞內加爾!! 完場後, 知道日本出線16強, 佢地超開心, 我都上前恭喜佢地 – 愛國情義, 高過砌囡!!

入正題, 果晚囡囡國藉分佈, 大約6成越南, 2成鬼妹 (當然, 黑白都有), 多咗其他國家選擇, 佔兩成, 埋去傾時, 已有幾個柬埔寨, 另外一個泰國, 之後有一件baby fat蒙古女, 尾段入黎仲有烏茲別克及哈薩克各一件, 不過中亞細亞果兩條女樣比較中少少, 我估30出頭, 身材普通, 唔係小弟口味, 其中有條好後生既柬埔寨妹, 20頭左右, 細粒, 白淨, cup手波, sexy豐厚嘴唇, 叫Hendi, 少少cool cool地, 同我講 “many cheap customers tonight”, 講野咁坦白咁直, 但比我感覺好串, 原來佢開價成SGD700 for 1 hours 1 Q, 嘩, 食水太深, 妳估自已大明星呀? 條女係正, 唔係好pro型 (小弟鐘意呢d), 但太貴了, 且感覺返到房實擺態度, 所以最後冇去馬…...另外, 同意有d師兄講, BRIX表面上d囡好似只鐘意鬼佬及日本客 (因為架仔夠主動及比得起錢), 但如果肯花多d心機, 其實都有幾多囡肯普通傾偈及唔chur, 你問佢攞contact佢會比你, 唔會果晚唔選佢就踩你有味果隻, 當然, 有d可能係唔休做, 但都要人地肯show你至得, 眼神交流, 談吐, 笑容, 呢d係令佢地對你印象加分既條件, 返到房個態度及埋牙時感覺都唔同……

到凌晨兩點, 始終擇唔到啱心水既 – 因為今次短時間再黎新加坡, 係想食到高質 柬埔寨/Laos/馬來/印尼妹, 但好似冇乜著落 – 最後放鬆心情返酒店, 留力Day 2~~

(待嬻)
正呀師兄, 留名等Day 2
不過話時話, USD700咁Q貴, 真係加價加得太勁喎, 好似唔太值...留港消費食俄妹都只係講緊千鬆D...
回覆 讚好 不讚 使用道具

Brix D女越來越貴,真係食唔起

回復 davidmills ##1 的帖子

再接再厲,期待下集。

多謝師兄留言, 條柬埔寨女開價係坡紙, 唔係美金, 但當然都貴....

我當時冇問哂所有囡囡價錢, 但以Asian例, 我估正常時間, 一般先開價SGD500 2 hrs 1Q, 至於講價既野真係要睇當時情況......至於鬼妹, 肯定仲貴, 但你要問問呢度其他師兄了, 因小弟對鬼妹冇興趣...

tarochan 發表於 2018-7-8 08:14
Brix D女越來越貴,真係食唔起

我都係4-5日裡面食一兩劑咋, 晚晚都搞, 冇咁多錢...

Fedora339 發表於 2018-7-8 08:43
回復 davidmills ##1 的帖子

再接再厲,期待下集。

謝師兄支持, Day 2-5 report 會今星期內完成~~

davidmills 發表於 2018-7-8 11:24
我都係4-5日裡面食一兩劑咋, 晚晚都搞, 冇咁多錢...

今年都未有計畫再去,記得有一次2個蒙古妹1米高開價雙飛8舊,我都想試不過自己忍手

請問c hing 隨左brix 仲有咩地方介紹? 有無massage好野介紹?

師兄同我去新加坡日期相近
我係28 JUN - 3 JUL, 我去多你一日
不過我今次冇落BRIX, 但又有食BRIX 女...
而家都打緊包膠陣間會出

davidmills 發表於 2018-7-8 11:23
多謝師兄留言, 條柬埔寨女開價係坡紙, 唔係美金, 但當然都貴....

我當時冇問哂所有囡囡價錢, 但以Asian ...

上年有個NY 鬼妹開我700 1Q...
整體唔錯, 但我抽佢水時摸佢大脾內側, 大脾好多毛毛唔夠滑, 即時SAY NO...

handsome_tak 發表於 2018-7-9 12:31
請問c hing 隨左brix 仲有咩地方介紹? 有無massage好野介紹?

我唔玩massage, 所以唔知......

我暫時只去過BRIX & Orchard Tower入面酒吧, 其他地方未去過, 我相信其他師兄係呢度寫既文章, 你會得到更多資料

shmmm 發表於 2018-7-9 16:40
師兄同我去新加坡日期相近
我係28 JUN - 3 JUL, 我去多你一日
不過我今次冇落BRIX, 但又有食BRIX 女...

哈, 大家原來刷身而過

期待你既新report

shmmm 發表於 2018-7-9 16:56
上年有個NY 鬼妹開我700 1Q...
整體唔錯, 但我抽佢水時摸佢大脾內側, 大脾好多毛毛唔夠滑, 即時SAY NO...

davidmills 發表於 2018-7-9 18:08
哈, 大家原來刷身而過

期待你既新report

包膠已出, 歡迎指教

終於有D高質報告,支持!

utopians 發表於 2018-7-10 00:36
終於有D高質報告,支持!

哈哈, 謝師兄支持......

支持真報告, 上次我去BRIX 時感覺啲鬼妹有點串串地, 同個黑妹傾計佢話自己黎自Kenya, 我都想試下高質既柬埔寨/Laos/馬來/印尼妹, 但小弟唔係好主動搭訕個隻, 最後都係食咗個越南妹過夜.

Bim 發表於 2018-7-10 21:19
支持真報告, 上次我去BRIX 時感覺啲鬼妹有點串串地, 同個黑妹傾計佢話自己黎自Kenya, 我都想試下高質既柬埔 ...

師兄, 至緊要食得好開心啦......

多謝師兄分享