[食家報告] Ipanema 世界盃球迷奇遇記 Part 1/3

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

已成年幾冇去新加坡, 上星期又有機會出差, 又睇下今次有咩玩
結果今次十分滿意, 出個REPORT 紀錄下, 日記形式, 分三部曲, 文長, 當甜故睇又得. 不喜勿插, 請按上一頁離開
TLDR, 可睇最底總結

今次適逢世界盃分組賽, 咁梗係出去睇波啦順便睇"波"啦(其實我主要真係睇世界盃)

第一晚(30/6)
今日係星期六, 喺公司做完野已經夜晚九點幾, 就搭MRT 去到ORCHARD ROAD, 由於未食飯, 喺ION ORCHARD 食埋嘢先, 食完都差唔多十點半了
當晚場波係好精彩嘅法國對阿根廷, 原本係諗住去BRIX 嘅, 但行到去BRIX 門口, 諗諗下都係決定去IPANEMA, 心諗睇波氣氛好似會好D(??)
唔知點解會有咁嘅諗法, ANYWAY, 我就行左去IPANEMA(BRIX 都去過六七次, D 女雖然係高質, 但有D 開價都幾狼死, 而且來越來越貴)
去到俾$15 買支喜力就入場, 雖然我主要係睇波, 但我循例都行過圈睇下仲有咩其他波波睇啦
由於係星期六又有波睇, 今晚都幾多人, 行咗個圈, 都見到有幾個唔錯, 但場波係精彩, 所以都係諗住睇哂場波先算

我企左喺廁所出面個電視前面睇波, 到下半場中段時, 喺我十點鐘方法突然見到有條女我心裡DING 左一聲,
因為條女(TARGET)幾啱我心水, 我覺得身型好好, 越南妹黎講算高, 睇落又有波(唔似假)有腰, 個樣仲有D 怕羞
嗱, 我都明其實嗰度做嘅女係唔應該有"怕羞"哩回事, 只係我主觀地咁覺得囉
當時佢其實係俾個FRIEND 拉埋個鬼佬度話要介紹俾佢識, 所以就算我有興趣都冇理由走埋去啦
我都係繼續睇波, 但間唔少都會偷望下咁囉, 我又覺得條女係見到我望佢, 又有望番我...

場波就來踢完之際, 突然收到EMAIL 同電話, 話有URGENT 野要我番公司睇, 我心入便真係屌哂咀,
但冇計,  始終我係出差過黎做野, 唯有落去搭的士, 排哂長龍, 唯有俾貴D 叫GRAB

番公司搞一輪, 都差唔多兩點, 其實本應收皮算, 但我又想番去IPANEMA 睇下搵唔搵得番個TARGET, 於是又的左番去,
剛好趕得切睇另一場大戰烏拉圭對葡葡牙, 去到行個圈, 好失望, 因為TARGET 已唔見左, 可能已去左接客, 唯有繼續睇下波
中途有條女都幾OK, 走來撩我, 佢來自寮國(老撾), 開我$500 LONG STAY 無限Q, 但我都係仲諗之前個TARGET, 於是同佢講話未想走住, 想睇埋場波先
睇到三點幾, 電話又響, 又係公司野(冇計, 美國係晏晝), 於是我諗住行出去聽啦, 哩個時候見到我TARGET 喺門口嗰邊正走行出去
我就行快兩步, 出左門口, 見到佢同佢兩個FRIEND 搭左扶手已上左一層, 突然我見到條女回望左一下, 感覺佢係望到我, 有一剎那驚奇嘅表情
真係揼哂春, 心諗點解又會MISS 咗. 我唔知佢係走人定只係上樓上食野, 我就決定番IPANEMA 睇埋場波再等下, 希望TARGET 會番來

睇完波再坐到四點幾, 都係唔見人, 心諗自己今次真係ON99, 明明睇啱但又掛住睇波, 之後再出現自己又MISS 多次,
又唔知痴左邊條根, 仲要喺度諗住等條女番轉頭, 其他女又睇唔啱
我諗係因為, 得唔到嘅同幻想先係最正, 哩晚有個TARGET 但連價都問唔到, 搞到我心癢癢

無無聊聊, 留意下周圍D 女, 有個女仔好特別, 因為... 佢係細細粒, 密密實, 又冇波, 著條短褲, 個樣唔係靚, 但都係順眼CUTE 嗰隻
我行過時佢HI 左我一下, 我就HI 番佢, 吹吹水囉
發現佢英文都還好, 大致上都可以溝通到. 我地真係傾計, 而唔係一般囡囡嗰幾條STANDARD 問題/對答

IPANEMA 一般搵食囡囡都係得幾句野講, 三四句就入正題, 如果唔去就同你BYE BYE 搵下個客
- What's your name?
- Where are you from?
- Where do you stay? Where's your hotel?
- Do you want to take me with you?

而佢就冇問過我相關嘅野喎, 純係咩都傾下, 聽唔明就Google translate, 都傾得幾開心
傾落都覺我佢係一個好Nice嘅女仔, 我相信佢Service 應該唔錯, 但我真係冇性趣帶佢番去(著得密實又冇波, 真係唔係我口味)
BY THE WAY, 我都好直接同佢講話今晚唔會帶女走, 但我都有問佢幾錢, 佢話$200
之後仲係繼續傾計, 傾到酒吧開燈, 原來已經係朝早五點九, 最後都係決定自己走人

DAY1 總結: 掛住睇波ON99, 飲恨坐足成晚食白果...

哩個谷主要都係廣告, 等我推下我D 舊REPORT, 都起碼有意義過廣告

帶你走訪信心保証@1654A + 好評泰妹@2036 + 高鐘囡囡@BRIX (2015)
http://141hongkong.com/forum.php?mod=viewthread&tid=1496069

BRIX/IPANEMA 遊記 (2017)
http://141hongkong.com/thread-1753539-1-1.html

回復 shmmm ##1 的帖子

哎呀, 原來Ipanema有Laos囡? 我成日以為果度9成越南1成賓妹, 早知5月果次勤力d埋去同多d囡傾偈啦....
回覆 讚好 不讚 使用道具

有少量LAOS 同中國, 賓妹就算有都唔多, OT 入便其他BAR 先多賓妹, IPANEMA 唔多
當晚仲見到個應該係東歐嘅囡囡, 但真係好少有
夜D 仲有D BRIX 過來搵食嘅... 非洲黑妹

回復 shmmm ##3 的帖子

"......得唔到嘅同幻想先係最正......"

師兄呢句講得好啱呀!! 我係酒吧選囡時都試過咁既情形......

有波睇都唔錯啦。

Fedora339 發表於 2018-7-10 01:31

有波睇都唔錯啦。

係, 起碼有波睇
睇唔啱無謂勉強, 寧願自己返歸

正呀CHING又有新REPORT出, 又有得做下功課喇~

CHING咁你鐘意去BRIX定IPANEMA多D?

utopians 發表於 2018-7-26 16:22
CHING咁你鐘意去BRIX定IPANEMA多D?

其實我每次去新加坡係兩邊都會去, 今次係因為有個TARGET 所以先SKIP 左BRIX, KEEP 住去IPANEMA
BRIX 平均質素真係好好多, 中伏機會低少少, 當然價錢都相對地高

Thank you for sharing, nice report!!!

感謝分享~

回復 davidmills ##2 的帖子

我都試過成日都諗住果個女仔會反黎,但最後都係冇,所以話唔好錯過個機會,起碼問左價錯同個名先

謝謝分享

Dragontong 發表於 2018-9-12 16:28
回復 davidmills ##2 的帖子

我都試過成日都諗住果個女仔會反黎,但最後都係冇,所以話唔好錯過個機會,起碼問左價錯同個名先

冇錯, 正所謂恨錯難返... 有時過左就冇
不過我哩次其實係反高潮

多謝師兄分享

謝謝分享

謝謝師兄分享

thanks for this good report like it very much

多谢师兄分享

感觉很有意思