[賽後報告] 炒菜日記 - 難得糊塗胡志明 (100%)

Very good report!
Good job ching
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 tai-r ##20 的帖子

唔好以為本地人玩就平D,無呢會事。如果五郡D女做開 250/350 D女又點會肯做 100/200。以我所知本地客好少去我地玩開D場,有去都系帶客去玩。相反 一郡幾間薄沙場主要都系本地客,你去到就知,成條巷及門口大堆電單車,papasan 只識越文,又點似五郡D mami 九成都識中文。 我呢幾年都住在它左近,晚晚見出入都系本地人為主。

其實一,五之外仲有大把場。早年我常同D本地人去玩,但有樣唔好就系女無乜家教,成日放飛機,又亂倒酒 mami 系唔點管D女,加上唔識越文,去到都好難溝通。D本地人場飲大左就好易出事。啤酒系平過一,五郡得 25000  (年頭有朋友去過報價), 發系等 45000, 1127 等好似 75000 (可能又升在左)

呢層當然啦! 點可能肉金差甘遠囡囡都肯制, 越南妹貪錢程度比得上大陸妹, 不過我就聽過本地人去薄紗ktv 就唔洗等d 囡 12點後收工都出得街 , 但另一方面 有d 場 例如: catwalk , 韓k 等只收外客,本地人就唔歡迎幫襯,可能學越王話齋怕飲大生事 !

精彩行程,精彩报告。

多謝師兄分享

多謝師兄分享

tai-r 發表於 2018-7-11 00:01
呢層當然啦! 點可能肉金差甘遠囡囡都肯制, 越南妹貪錢程度比得上大陸妹, 不過我就聽過本地人去薄紗ktv 就 ...

薄紗系唔系本地人可以十二點前帶走下次去問下D女八下先得。韓K唔收本地人都有可能,做開韓國佬,日本仔唔彩本地人都有可能。五年前韓國店全盛時真系唔收本地人,有幾家店見我講越文都唔收我。

講開又講,二年前住在pham ngu lao 當時單兵,隊友都己回家,見近近地想入間韓K玩,點知條友話個場系家庭式的 ?? 唔知幾人時轉左家庭式,可能當時講越文,唔想收我。

回復 moonterm ##1 的帖子

多謝師兄報告

謝謝師兄分享!

謝謝師兄分享!

tai-r replied at 2018-7-10 22:54
HCM 無論Q1 Q5 KTV BEER OM 玩囡囡ST/LT 已經無咩分本地人/遊客價 , 原因係囡囡可以自由選擇出唔出街, 個客 ...

海洋三年前去過, 確實係好食. 今次係大約黃昏五點多去的. 沒有以前那麼好, 但因為在5郡, 比較方便, 所以選擇了它. r兄介紹那兩間都在3郡, 有點距離. 另外, 其他人話4郡很多平價海鮮吃.

1200K/2000K 是朋友在當地長駐人仕提供的消息. 可能是別的KTV, 還未確定. 不過這個價錢才付合本地人收入. 當然我地都發覺胡志明有過億元月薪的工作 (外資公司) .

多謝師兄報告!

寫得很好
給了太多小費了

精彩。

thanks for wonderful and detail report

感谢师兄详尽报告,获益良多!

謝謝師兄報告分享資訊!小費唔好俾多做壞市!其實KTV玩完算啦,搵乜LT呀,反正好多囡都想LT,無謂勉強啦!

師兄的文筆真好,看了覺得很生動,哈哈,謝謝師兄分享。

師兄行程真精彩,都叫到食到好野啦

LEO KTV 在哪的? 妹子超讚啊