其實係咪應該搵個細自己幾年ge女1仔?

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

我而家24歲fresh grad 做左一年野
( q9 ^. f! ~$ O/ R6 i女朋友細我一年 - j" l1 c' A7 B; a& D/ L7 a
但我預計30歲先會有錢買樓結婚 都唔知佢等唔等到
揾個富婆最理想
可以直接同你女友講依個問題4 w9 H: S" l: q

7 Z" j7 u* F: [9 x) f5 O話唔定你女友想35歲先結婚
不理由比年齡限死自己嘅
回復 exam19 ##1 的帖子
, \7 C) h7 N3 j6 f% r- Q$ C' X9 X- P# w' t
如果係真愛,幾多歲都會同你結
- J2 P& w4 V: K0 `) \
' F% ~+ d( I, r- w" _$ i! n" y不過香港地講唔埋架啦4 p9 K% k2 C/ B+ N7 J8 o" y
1 z" q8 A5 w( d
除非你有錢有樓啦
如果溝通上, 我覺得男仔大5-6年以上, 會好D
呢d嘢真係好難講到好實喎
回復 exam19 ##1 的帖子2 ?7 l9 w' k# Y; Q4 K

; I+ H  E& ]) D24歲有氣有力,搵過40歲富婆最好啦
& k' G( l3 K* N( C* Y% L; g
搵個有錢老
just ask her or trust yourself
大家拍拖如果穩定,應該找個機會大家傾傾對結婚既睇法~
  L$ [, K& `5 G4 p' q1 q7 h4 ~係唔係要搵個細自己既女仔~就因人而異~無一定架
我剛畢業時的情況跟你差不多,從英國回香港,工作也頗順利,拍了四年,凖備結婚,但未到婚禮前,分手了,可能二十九歲的我,太投入拍攝拖,反而令她對末來沒有安全感,之後,努力工作反而遇到現在的老婆,十年前,為了孩子將來,搬到了美國;老實說,年紀不是指表,財富比年紀,外表,身形重要多了,祝好運。
我剛畢業時的情況跟你差不多,從英國回香港,工作也頗順利,拍了四年,凖備結婚,但未到婚禮前,分手了,可能二十九歲的我,太投入拍攝拖,反而令她對末來沒有安全感,之後,努力工作反而遇到現在的老婆,十年前,為了孩子將來,搬到了美國;老實說,年紀不是指表,財富比年紀,外表,身形重要多了,祝好運。
叫佢自己諗下等唔等啦,港女多數唔等
大家拍拖如果穩定,應該找個機會大家傾傾對結婚既睇法~

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-27 11:22