[新聞時事] FCC 特權

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

而家做妓者已有特權,一句身聞自由一句言論自由 小你老無都得,仲要係 羊人妓者,小完你老無、住埋你屋企、叫你交埋租都得!

轉錄以下:
一個已經非常明顯是宣揚反政府、現在更是宣揚顛覆國家訊息的基地,以「低租金、沒招標」租用的政府物業,指「作為納稅人,如果仍然事不關己不表態;作為政府話事人,如果仍然溫溫吞吞表『遺憾』,閘口一開,『獨』水若決堤,不再是members only,而是在各區各處遍地開花。」
55萬叫低租金,咁粉嶺高爾夫球場租金叫高定低?

唔認同你講法但尊重你表達意見的權利。

以主公今日威權,
趕盡滅絶洋記者易如反掌,
非不能,投鼠忌器也。
失掉新聞自由,
香港就不再是「自由港」,
不能再為內地「有需要的人」走資出國提供方便,
閣下義憤填膺,出謀献策,
奈何主公卻畏首畏尾 。 。 。

肥妈格言, "唔鐘意咪唔好係度囉."
jj99 發表於 2018-8-8 06:26
而家做妓者已有特權,一句身聞自由一句言論自由 小你老無都得,仲要係 羊人妓者,小完你老無、住埋你屋企 ...

以今時今日, 解決方法太多
只係領導唔想

要佢地消失, 用返CWB果招, 入大陸洗頭
再唔係就話佢撞死人, 返內地投案, 三五十年後先起訴
一個個上吊自殺又得
太多方法, 講都講唔曬
但係
北京都唔理, 你理黎做咩呀
op1b 發表於 2018-8-8 10:04
以今時今日, 解決方法太多
只係領導唔想

你想講皇帝唔急太監急?
kinsoncc 發表於 2018-8-8 10:35
你想講皇帝唔急太監急?

我怕佢捉錯用神, 得罪人都未知呀

特首由開始至今, 都係由北京內定
人家係北京在港正正式式代表黎
插佢, 咪即係插某國家領導...

落錯注就唔好啦...
op1b 發表於 2018-8-8 10:44
我怕佢捉錯用神, 得罪人都未知呀

特首由開始至今, 都係由北京內定

港獨之父炒熱港獨係為舖自己升官之路,坊間一班儍仔人叫佢又叫。
jj99 發表於 2018-8-8 06:26
而家做妓者已有特權,一句身聞自由一句言論自由 小你老無都得,仲要係 羊人妓者,小完你老無、住埋你屋企 ...

FCC 做得好,肯捍衛某些人的言論自由。睇唔過眼你可以去 FCC 門口抗議。
港毒來來去去咪又係由 689、文匪報、太公報做炒作。班垃圾唔炒作,跟本就沒有存在價值。
iambig9 發表於 2018-8-8 23:10
FCC 做得好,肯捍衛某些人的言論自由。睇唔過眼你可以去 FCC 門口抗議。
港毒來來去去咪又係由 689、文匪報、太公報做炒作。班垃圾唔炒作,跟本就沒有存在價值。

放心, 相信不出三幾日班愛乜愛物就會有工開.
kinsoncc 發表於 2018-8-9 10:18
放心, 相信不出三幾日班愛乜愛物就會有工開.

有錢咪開工,無錢睬你有味,愛字頭好現實。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-5-10 14:47