[普吉/喀比/合艾] 丹諾遊:教學文

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

感覺無咩人討論丹諾呢個地方,我前幾日去過,所以趁仲有記憶先出個post

地理位置: 泰國/馬來西亞邊界, 你google一下Sadao就會知道大概地點

消費人口: 90%都是馬來西亞華人,所以那邊用馬幣會比泰幣便宜,尤其是用在女生身上。

消費水平: 感覺比曼谷或者芭堤雅便宜,KTV平台 100馬幣/200港幣,過夜500馬幣/1000港幣。感覺有點去了幾年前的東莞一樣。KTV消費180馬幣一打大啤酒。
還有一種地方似以前東莞d髮廊,下午挑女,陪你到第二日早上8-10點。
消費大概400-500馬幣。

女生人口:唔多泰國妹,比較多緬甸,寮國。很多唔識英文,但係好多識普通話。
多謝ching提供資訊。
感覺上泰南治安好似麻麻地,可唔可以講下呢方面呢?
回復 CPKELVIN ##2 的帖子

果區我感覺還好,夜晚一點一個人行黎行去都無咩野。
樓主可否講多D交通點去紅燈區?如果香港去係邊度落機較方便?
唔知樓主有無去mclub飲酒咧?
槟城落机, 然后包车去kayu hitam 关口过了关口走路就到了,广东话普通话沟通完全没问题,丹诺是三不管的地方只要不搞事或者就算出事用钱就搞得掂了,其实各位不用太担心那里只是马来西亚男人的温柔乡罢了。
回復 rundog ##1 的帖子

only visit HATYAI in south Thai, similar like Malaysia, you can use RM there also  
有機會都去見識吓
如果香港去可以飛曼谷,然後轉內陸機去合艾,到左合艾再轉VAN去丹諾,車程都要個半鐘。人多可以去KTV,單兵去"農場"。雞頭好多都識廣東話,因為丹諾係泰國同馬來西亞既邊境地方。消費4000THB包女到早上,不過好多女都鐘意去搖頭。
始終唔係遊客區。應該會便宜很多。
回復 landslors ##5 的帖子

去左,果度d PR幾正,但係無問價,應該帶唔走
回復 rundog ##1 的帖子

有機會都去見識吓
多谢分享,好似好遠

請問農場位置,費用如何?
遠咗啲,但價錢平,有機會會去睇吓。
回復 roadpeople ##14 的帖子

4000THB,你上網search丹諾已經有好多教學文。

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-3-29 04:50