[曼谷] 2018年9月人生如戲Day 1之性情中人

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

各位師兄好呀!

簡單分享下近況!

公司失驚無神被收購左, Ching Mate做左十幾年照樣Resign!

高級管理層大部份計數離場!

人事變動到有些許接受唔到,自己Team都有高手自動離場!

話唔喜歡新制度喎,話走就走!

豬隊友依然是”關雲長”,在下依然是” 小人”!

日日都做到好似” Eva初號機暴走” 咁樣!

嘩嘩嘩

Day 1

以上影片乃youtube提供,與本站無關; 若無法觀看,可查看原網址

天氣不似預期   但要走總要飛

道別不可再等你 不管有沒有機

給我體貼入微   但你手   如明日便要遠離

願你可以   留下共我曾愉快的憶記

晤知係黑仔定乜原因呢?定個天都晤鐘意在下?

竟然,Delay! 晤係天氣,又唔係空中管制!

係經濟倉有位客人通知話個位有晤知乜電路板定電線外露?

機師,經理全部去晒睇!

睇完就到地勤工程人員及飛機維修公司工程人員都上晒來處理!

辛苦晒各位工程人員!

到左還有20分鐘Landing, 又有Drama發生!

前面晤知因為乜事,

約略聽到係有關Leg Room,

腳比較長同埋各不相讓!

搞到靚靚空中服務員都爆頭!

最大件事係話調位去多Leg Room位又死都晤調囉!

太多負能量,去曼谷應該開心快樂架嘛?

輕鬆D啦地球人們!

終於到曼谷機場,落飛機!

龜速行去吸煙室食口煙,洗手間洗個面!

懶洋洋咁拖住個行李漫步!

師兄們可能會話,仲唔跑P X?

排到出Samsung個牌啦?

係呀,真係排到出出面!

不過呢,在下行特快通道,無人排隊!

一陣就已經Check 完Passport!

慢慢行出外面,

電話響,

忙到不知幾點 你共我為何遇見

各有終點 去到終點 何曾活好今天

和每天講再見 每夜也為理想去睡眠 睡到想工作 想貢獻

可能會有師兄問,點解唔係來自星星的姐姐架?

姐姐唔得閒呀! !

接電話!

Gift: P X Gift坐Air Port Link就到,Sorry等Gift一陣Ka!

P X: Gift,P X都要去Air Port Link果層換錢Krap!

Gift: Gift在Air Port Link樓層同P X碰面好嘛Ka?

P X: 好,一陣見Na Krap!

Level B 求其找一間換住些許先,明天先去Vasu再換!

排排下隊,點解條後頸有人吹氣架?

蝦Gift丫,大庭廣眾晤好咁!(吹留番返酒店,哈哈哈)

大家Hug下,在下大大力吸下Gift頭髮陣味!

大佬呀,日日單人打戰鬥機搞到精神失常!

正所謂,充軍三年,猪扒當貂蟬!

在下無三年!

何況Gift絕不猪扒呢,在下個人認為!

換完錢,問Gift肚餓嘛?

Gift話未食飯,咁就同Gift近近地找間餐廳食飯!

機場求其食碟飯都220THB!
1535883487598.jpg 1535883490347.jpg
是但啦,唔通要Gift餓到返Asok先食咩?

男人不可無品!

食完,準備拖Gift去坐的士!

Gift話坐Air Port Link啦P X ?

一來節省錢,二來晤會塞車浪費時間!

咁好啦,買飛坐Air Port Link.

Air Port Link車箱內,

Gift話想瞓一陣!

在下就聽下歌!

如果早一分鐘擁抱

與我最愛時光中飛舞

認識多一秒都好

如果早一分鐘找到

與我最愛時光中傾訴

大家心中有分數

就似站過站與他起舞

就似站過站與他傾訴

就似地鐵內約好早知道

就到Makkasan站轉車, Gift真係瞓著左!

唉, 6AM收工!

坐成個鐘MRT返屋企,跟手唔夠幾個鐘又來機場!

心都痛!

睇下有乜可以為女子做番先?

拍一拍Gift去轉車,拖住手慢慢行!

轉MRT去T21, 岀站慢慢行去酒店!

全程Gift都係靜靜咁一齊行!(無投訴話熱同遠呀!)

行左都有十幾分鐘!

Check In 上房,沖涼洗頭!

中途Gift都Join埋一齊沖涼!

咁當然手多多加口多多啦!

Can't keep my hands to myself

No matter how hard I'm trying to

I want you all to myself

Your metaphorical gin and juice

So come on, give me a taste

Of what it's like to be next to you

Won't let one drop go to waste

Your metaphorical gin and juice

沖完一齊抹身,上床!

過程都係果D啦!

完事!

Gift話P X今日好進取!

係咪餓左好耐?在下話係呀!

除左日日單人打戰鬥機外,乜都無做!

跟手一齊沖身,快快抹身著衫!

Gift幫手Unpack行李!掛衫入衣櫃!

轉個頭Gift想補睡一陣,咁在下無無聊聊就上下Momo Massage網站八下!

依,搞乜呀?全部學生裝扮?

師兄們睇相就去官網啦!

忽然想起一個MV!又係一班女子著校服!

今期齊人 全城終極流行

一群潮人 好興奮越跳越近

Keep 住流行 流行椎名林檎

今期流行 你識野嘅我哋結盟

Gift醒左,點煙!

Gift : P X Gift想食”鬆擔 “, 在下只識去Soi19 7仔樓上果間!
叫埋”公車Nam霸,”同其他嘢食!
IMG_20180902_184852.jpg IMG_20180902_184705.jpg
埋單555THB,食飽拖手返酒店食煙!

吹下水!

跟住Gift話要返屋企!

咁就送去NaNa BTS度坐電單車!

送完慢慢行返酒店,食下煙!

轉頭去按下腳,按完回酒店飲啤酒!

又同女子們Video Call下吹下水!

Day 1 完!

你不要好得過份 撩動另一種好感

我不缺情人 而唯獨缺少好知音

只因跟你談得開懷 對你也投入得應份

有你這個絕色好友 至交戀人懶得分

還未變做戀人 總算好人 一談情惹傷心

難道你動了心 便一心講信心 講責任

別再研究愛情 純講心情 生命值得活得高興

多小心決定也都輸給即興 情慾情義說不清

其實大概注定 男女友情 隨時隨地愛出反應

一失足也就豁出真心本性

還自欺得當你知己 真任性

女人愛多總變笨 男士愈吻愈害人

你既知我是哪類人 理應愛得更安心

來日要是不幸 戀到不能 找誰還我知音

誰沒有冒過險 莫非只得女人 可抱憾

一失足也就豁出真心本性

來日那樣長 別那麼冷靜

有哪雙恩愛的愛得清醒

現在乍喜哪怕乍驚 有過也都心領

一失足也就豁出真心本性

其實未有決定 便已確認 對你有感應

補充內容 (2018-9-6 01:02):
Next http://141hongkong.com/forum.php ... =2060537&extra=
插二香   
回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 ilovetoplay ##1 的帖子

我9號先到 又撞唔啱去飲啤酒

PLAY兄今次會係BANGKOK幾多日?我一見到你個POST我都有小小想念泰國

Ocutt 發表於 2018-9-4 21:45

我9號先到 又撞唔啱去飲啤酒

師兄,總有機會的!

dav_0122 發表於 2018-9-4 21:47
PLAY兄今次會係BANGKOK幾多日?我一見到你個POST我都有小小想念泰國

師兄,留一星期!

我都話世事難料啦!Play師兄早幾個月好似講到呢世都冇乜機會嚟泰國咁,呢三個月都兩次囉!

咁快又去啦...等睇DAY 2

又有得睇,正,有無囡囡資信吾再重要,當睇連載小說

ilovetoplay 發表於 2018-9-4 21:33
各位師兄好呀!

簡單分享下近況!

今次住邊間酒店?royal president?

dellwtko 發表於 2018-9-4 22:02
我都話世事難料啦!Play師兄早幾個月好似講到呢世都冇乜機會嚟泰國咁,呢三個月都兩次囉!

啤酒兄,收購咁高深事!
在下凡人一名,識條Metal咩!

ccbpukimaknn 發表於 2018-9-4 22:21
今次住邊間酒店?royal president?

正確
內部大執左,水壓大左,冷氣好左! wifi依然慢

sexslacker 發表於 2018-9-4 22:12
又有得睇,正,有無囡囡資信吾再重要,當睇連載小說

師兄咁都追看?多謝晒

ilovetoplay 發表於 2018-9-4 22:32
師兄咁都追看?多謝晒

有歌有故仔,仲可以代入,全部場景都有共鳴

多謝分享 睇到好亂啊😂😂

回復 ilovetoplay ##5 的帖子

諗住睇完都係第二位回覆

回復 ilovetoplay ##14 的帖子

呢間酒店好多香港團住.我怕見到熟人.所以晤考慮

hungyiu 發表於 2018-9-4 22:48
回復 ilovetoplay ##14 的帖子

呢間酒店好多香港團住.我怕見到熟人.所以晤考慮

在下早餐時段又晤多見香港人!
非州,外國的,日本,韓國就好多!

又有一星期連續劇可以追,正