樓主: skcat

[曼谷] 曼谷的士司機認真好抵讚!

grab bike平令正又快唔怕塞車一定要試!男人美容店冇咩玩冇西屌,未玩過玩一次算吧,還不如去口爆街或QB。
曼谷就系有blt,mtr交通方便,加上港人免簽証,機票酒店又平,所以勁多人去,去日式馬殺鷄,最好食飯時間,lunch or dinner去人少d,最好book好時間先去,紅牌技師多數full booking!
95% taxi drivers in Bangkok is holy shit. I am not agree . you just got super lucky. that why we always take skytrain .
jo630 發表於 2018-9-24 03:17
95% taxi drivers in Bangkok is holy shit. I am not agree . you just got super lucky. that why we alw ...

So I am so lucky to visit good taxi driver at the 5% group? This i am super lucky can get back my mobile phone~~~ Thanks for your info.!
樓主你快D買六合彩啦!

泰國的士佬係我見過最仆街的, 10個有9.5個都係仆街, 所以我去親都坐GRAB, 唔會俾的士佬賺我一個仙
denial 發表於 2018-9-24 12:06
樓主你快D買六合彩啦!

泰國的士佬係我見過最仆街的, 10個有9.5個都係仆街, 所以我去親都坐GRAB, 唔會俾的士佬賺我一個仙

真架?咁我一陣就去買六合彩先!
真係第一次去泰國,第一次去曼谷,第一次去蛇美揀囡返酒店ST就遇著好心的士司機!
手機跌左又失而復得!真係勁開心哦!真心感謝果位路不拾遺好司機!!!
我覺得我甘好彩系因為我夠神心!第一次去曼谷頭一天就打鑼甘早,八點去大皇宮拜佛,然後中午又去拜四面佛!回程最後一天下午又去拜多次四面佛,謝謝佛祖保佑我旅程安全!財物失而覆得!我次次都有捐款比佛寺架!對佛虔誠自會得其護蔭!!!
i lost mine once, left on the taxi, call the number from hotel, shut off the second call and never return
回復 skcat ##1 的帖子

好多擋客 跳標太小錢
qclik 發表於 2018-9-25 17:41
i lost mine once, left on the taxi, call the number from hotel, shut off the second call and never r ...

so i am very very lucky ah! I visit a good taxi driver!
Thanks for 4-face 佛!!!
92704058 發表於 2018-9-25 18:14
回復 skcat ##1 的帖子

好多擋客 跳標太小錢

係呀,尤其是夜晚去游客區,停係路面都唔肯打表,要開天殺價!
唔比多啲錢佢就擋客!真係比佢地激死!
香港的士司機拒載可報警,又有差佬放蛇捉拒載。
請問曼谷可以報警嗎?有冇差佬放蛇捉?
甘猖狂甘好影響旅客對泰國嘅形影架!
skcat 發表於 2018-9-25 22:22
香港的士司機拒載可報警,又有差佬放蛇捉拒載。
請問曼谷可以報警嗎?有冇差佬放蛇捉?
甘猖狂甘好影響旅客對泰國嘅形影架!

師兄一定少嚟泰國玩,基本上只有從機場去洒店,遊客可以投訴,因為你張"飛"有囇的士司機資料,其他地方你都唔好諗囉,冇證冇據,點投訴!
pattayaone 發表於 2018-9-25 22:46
師兄一定少嚟泰國玩,基本上只有從機場去洒店,遊客可以投訴,因為你張"飛"有囇的士司機資料,其他地方你都唔好諗囉,冇證冇據,點投訴!

我第一次去泰國,系機塲系有飛比我,有司機名同投訴電話,甘點解泰國政府唔好似香港甘,規定放司機證系車頭兼有投訴電話,有咩事可即投訴,以杜絕此歪風!
我好想send email 去曼谷既泰國旅遊局, 去表揚一下呢個好心的士司機!
請教各位師兄們可以點做!多謝賜教!

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-24 10:34