[無恥政府] 連新界佬都起勢X撚柒林鄭賊婆~香港冇地咩?要填海倒撚晒庫房D錢~咁撚折墮?正刁婦~我第一次認同呢個趕住賣祠堂嘅侯志強嘅說話~

回覆 讚好 不讚 使用道具

回復 kinsoncc ##14 的帖子

个條廢柴死心不息, 可惜呢班士壕亦唔会犧牲个人利益去同西環妹仔攪對抗, 係咁意9嗡幾句当交差, 事實擺在眼前, 被消失冇飽飯食.

回復 無賴階級專政 ##19 的帖子

好相信佢照稿讀, 玩FB條友叫佢做乜, 照做可也, 完了, 佢知道再亞支豆咗, 结果坐洗头艇.

2047後, 土地將「源源供應」,
用萬億填出多年後才可「用得到」的地, 明顯不符效益 ?

惟此萬億計劃可進可退,可加可減, 可快可慢, 猶如懸在頭上的一把利劍,  
讓熱愛屯地人士無不「義憤填膺」, 幾十年的心血屯積或因而泡湯,
且越近2047, 見財化水機會越大 。。。

這把收放自如的高懸利劍, 或讓那些擁地人士,
在面對港府徵地時, 所持「不配合」立場逐漸軟化 ?

最難堪莫過於填海明「益佢亞爺」,
而擁地、屯地各界多「愛國志士(自私?)」,
洩憤衹能針對林鄭。
撒潑必需拿揑有度, 不得越界, 波及主公,
否則其愛國愛黨忠誠就會被置疑,
在主公那裡也會失寵 。 。 。

撒潑必需拿揑有度, 不得越界

所以最鍾意上fb發表意見的那位廢老,仲未出來表態,既不想公開支持,更不敢反對,最好多幾隻候狗呢d頭大無腦去做爛頭卒!

artlo 發表於 2018-10-19 10:29
回復 kinsoncc ##14 的帖子

个條廢柴死心不息, 可惜呢班士壕亦唔会犧牲个人利益去同西環妹仔攪對抗, 係咁意9嗡幾句当交差, 事實擺在眼前, 被消失冇飽飯食.

冇阿爺點頭,點敢豪言搞萬億工程,廢老當然不敢指指點點啦,至於呢班鄉下佬,阿爺開晒綠燈搞開發,變相挫呢班囤地黨氣燄,除左可以細細聲發下牢騷之外仲敢做乜?

回復 kinsoncc ##26 的帖子

冇錯, 绝對認同, 班土豪都知死字点寫, 以前英殖民假民主, 班友發爛渣, 英殖民用香港纳税人的錢赔到班友肚滿腸肥, 今时今日係共惨面前变晒鶉春, 所以成虫話中国人要管既, 尤其是呢類.