[新兵問路] 酒店留女過夜

簽到

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

有冇師兄知 A&EM signature 准唔准留女過夜。 呢間話自己係四星, 但係又屬於a&em集團,email 佢哋當然冇覆我啦, 唔該曬
从agoda上酒店入住政策来看,没有  根据越南法律规定,外籍客人与异性的越南藉客人入住同一客房需出示结婚证明。否则住宿可能拒绝其预订或要求客人额外预订其他客房。  这条规定噢,说明准留女过夜
PBC香港支行 發表於 2018-12-12 19:39
从agoda上酒店入住政策来看,没有  根据越南法律规定,外籍客人与异性的越南藉客人入住同一客房需出示结婚证明。否则住宿可能拒绝其预订或要求客人额外预订其他客房。  这条规定噢,说明准留女过夜

師兄 第一郡嘅五星酒店park hyatt 喺所有 酒店網都冇寫 咁係咪即係得呢 但係啲人話五星酒店一定唔得嘅 好困惑
alexhoho 发表于 2018-12-12 22:51
師兄 第一郡嘅五星酒店park hyatt 喺所有 酒店網都冇寫 咁係咪即係得呢 但係啲人話五星酒店一定唔得嘅 好困惑

一般来说冇这规定的都准呀,只能说有的酒店会睁一只眼闭一只眼咯
據朋友所說可以
自己沒住過
四星應該也是自己標的
真被擋給小費應該也可以住
回復 alexhoho ##1 的帖子

住過四間A&EM,其中兩間佢自己話四星(包括依間),另外兩間佢自己話三星。四星係佢自己website話自己四星,不要以為係國際品牌果種四星。我唔覺得四星果兩間同三星果兩間有大分別,最多係裝修新少少。帶女程序來講,四間全無分別。
nathanw 發表於 2018-12-14 23:32

住過四間A&EM,其中兩間佢自己話四星(包括依間),另外兩間佢自己話三星。四星 ...

師兄,全無分別即係咩情況😂
即係要比小費?
alexhoho 發表於 2018-12-12 22:51

係HCM國際五星品牌,多數都唔帶得,就算政策無寫明都係搏唔過,當然你有閑錢多,肯承擔風險無人會阻你 !
PBC香港支行 發表於 2018-12-12 23:11
一般来说冇这规定的都准呀,只能说有的酒店会睁一只眼闭一只眼咯

小弟之前post 酒店心得,忘記同大家講只適用於3 4 星酒店,品牌5星不適用
nathanw 發表於 2018-12-14 23:32

住過四間A&EM,其中兩間佢自己話四星(包括依間),另外兩間佢自己話三星。四星 ...

因為 A&EM 集團旗下 都比帶囡,呢個係行內認知
正常A&EM都可以帶..之前試過帶都冇問,掂行掂過

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-26 16:56