香港買泰國偉哥(sidegra)

登入後,內容更豐富

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?註冊

各位大大知唔知香港邊度有得買?

謝謝各位前輩
點解指名泰國,又要係香港買,唔係泰國買?

能在泰國買最好還是在泰國買泰國用。
如果不能在泰國買,可以在淘寶買,不過貴了幾倍就是。
(應該是不合法的吧? 師兄自行注意)
ilovejapangirl 發表於 2018-12-13 09:48

淘寶沒有了
多謝提醒
abcdefghi 發表於 2018-12-13 09:36
點解指名泰國,又要係香港買,唔係泰國買?

因為無去泰國lol
泰國平,正廠偉哥貴啊
ilovejapangirl 發表於 2018-12-13 09:48

淘寶買藥都夠膽😅
要明白內地人落黎香港睇醫生打針的理由唷,親😘
Kimchen 發表於 2018-12-13 12:51
淘寶買藥都夠膽😅
要明白內地人落黎香港睇醫生打針的理由唷,親😘

看醫生和買藥是兩碼子事。
淘寶雖然仍然是假貨劣貨一堆,但可能已經是全中國
交易信用指數最高的地方了。
原因無他:收到假貨可以扣款,賣家半分錢也拿不到。

另外,Sidegra 本身有三倍暴利了,賣假藥把利潤變成四倍
不是生意經、還要冒著分分鐘被舉報關店的風險。

當然如果是我的話,我寧可飛趟曼谷,那怕只是週六週日假期
也行,總是能順便玩玩嘛,泰國當地 Sidegra 也便宜到爆。

我差不多一次就買兩年的份量,其中一半全拆把藥丸裝個小瓶,
另一半拆掉包裝盒把兩卡塞進一盒,節省一半体積。
當然每個地區情況不同,台灣雖然法令也不准帶自用非處方藥,
但從未有人因此被罰。(只要不是拿來賣的即可),香港海關
或許風險高些也未可知。
ilovejapangirl 發表於 2018-12-13 13:09
看醫生和買藥是兩碼子事。
淘寶雖然仍然是假貨劣貨一堆,但可能已經是全中國
交易信用指數最高的地方了。 ...

純粹討論,唔係搵交嗌😉:

睇醫生都係為左藥物,唔通入去見下個醫生就會好返咩🤣
好似大陸說法「上館子」即係食飯咁解…

淘寶交易信用指數係最高,我相信,但唔代表你買嘅係正貨,只係代表你出左事,有投訴或退款渠道…
即係代表,你要出左事,先知道奶左野🤣
一般商品你都可以透過目測去判斷真偽,但藥品同食品呢?!
當然造功無咁好嘅,可以透過商品包裝辨別…
如果贗品模仿程度高呢?!
難道你會用多幾舊水,甚至幾仟去化驗一件幾舊水嘅藥品或食品?!

加上藥品同食品影響身體健康,往往要一段日子之後先發覺(除非好毒啦🤣)
到時賣家都唔知去左邊啦,就算捉到人又點,賠返錢俾你,係咪可以身體健康?!

題外話:三鹿奶粉前董事長,係多次減刑後,坐9年多啲,就放返出黎啦
(你仲會覺得中國司法制度係會制裁壞份子嗎?!)

另外講到生意經,利潤…
奶粉、疫苗、建築材料…邊一樣本身唔係利潤十足,咪又係一樣有假,點解呀?!
因為佢地做生意就係咁,賺盡你一分一毫…
佢地唔怕被人檢舉咩?!請睇返三鹿前董事長嘅刑期🤣

所以我個人係絕對唔會係淘寶甚至中國大陸睇醫生甚至買成藥…
學師兄話齋,去泰國玩咪順便買囉,當然都有機會買到假野啦(街邊買嘅話)🤣
香港有得賣都唔會係正途入口啦!香港正式引入一隻藥要攪唔知幾多嘢!邊有人做吖
Kimchen 發表於 2018-12-13 16:34
純粹討論,唔係搵交嗌😉:

睇醫生都係為左藥物,唔通入去見下個醫生就會好返咩🤣

師兄的考慮也是有道理的。
所以對原PO師兄來說,不想出門的話,就得在兩種不同的風險中擇一.....
ilovejapangirl 發表於 2018-12-13 18:00
師兄的考慮也是有道理的。
所以對原PO師兄來說,不想出門的話,就得在兩種不同的風險中擇一.....

佢暫時都係泰國本土先有得買,其他國家都無代理…
只可以搭人地買返黎(即係水貨),或者樓主問下其他將會去嘅師兄嘅,搭幾盒返黎囉😏
我試過最誇張買左6盒返黎俾fd(無人check嘅情況下過關)🤣
管制藥品及處方藥物香港入境都好嚴格…樓主應該明我講咩🤣
我都想試下

Archiver|聯絡我們|141華人社區

GMT+8, 2024-4-19 06:15